KHCF.org Kia-Hyundai Club Finland

Hyundai => Scoupe / Coupe / Genesis Coupe / Veloster => : proor March 10, 2016, 12:42:18 PM: Scoupe jutustelua
: proor March 10, 2016, 12:42:18 PM
Hellurei kaikki! Uusi Scoupe kuski ilmoittautuu. Kenelläs muulla tätä vehjettä on automaattina? Kaverit alkoivat heti "haukkumaan" ferrariksi  ;)

Nojoo, (pelti)hommia olis helvetisti, onko jotain vinkkiä millä nuo kylkien paneelit saa irti ja takaisin kiinni hajottamatta asioita?

Ja toinen, mulla olis jotku ylimääräset accordin tjsp vanteet, joissa sama pulttijako ja 15 tuumaset, ni tartteeko muuta ihmetellä kun kumi päälle ja auton alle? jotain 195/50 kokosta oli mielessä, kokemuksia kuinka iso tohon menee alle, jos muuten on vakio?


: Vs: Scoupe jutustelua
: antsu March 10, 2016, 12:46:41 PM
ET olisi kanssa hyvä tietää.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor March 10, 2016, 13:10:38 PM
Vanteet tietty tuolla 100km päässä nykyisessä sijainnissa, mutta lonkalta heittäsin ET 55. Ei tällä tietty kiirusta oo, kun orkkisvanteissa ja kumeissa vielä pintaa ens kesäksi.


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid March 10, 2016, 17:29:18 PM
aika mielenkiintoin, vakio ET40, noi tulis sit tuollastee sisäänpäin reilusti.

Noh sen näkee sitte että raapiiko.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor March 10, 2016, 21:08:30 PM
Noo noi kaaret on rouheessa kunnossa että renkaat kestänee paremmin. Mutta siis vanteet tosiaan löytyisi, muttei renkaita, enkä nyt mitään renkaitakaan ala tilailemaan miltään mutu meiningiltä. Tosiaan kaaret rouheet, onko ideaa pitäskö pellistä vääntää uudet vai ostaa jotkut melkein sopivan kokoiset ja sanoa pajalle, että laittakaa kiinni?


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid March 10, 2016, 21:31:41 PM
Varmaan varaosaauto missä kaaret on hyvät viel  ;D

Remppaosia tohon ei saa eikä oo olemas tietääkseni, pellistä ne olis ite tehtävä alkuperästä mukaillen jos tiedät hyvän peltipajan.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor March 10, 2016, 23:16:20 PM
Nyt alkaa menee mahottomaks :D:D:D Joo tosiaan varaosia ei saa, mutta mitä jos ottaa jotkut suunnilleen samankokoset kaaret vaan jostain varaosaliikkeestä ja sanoo pajalle, että lyökää kiinni. Ja että vanhaa peltiä ei tartte säästellä riippuen varaosan koosta. Voisko toimia?


: Vs: Scoupe jutustelua
: Tuisma March 11, 2016, 01:17:58 AM
No miksi ne ei kävisi jos suunnilleen Scoupen näköinen auto kelpaa sulle Scoupeksi ;)


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor March 14, 2016, 14:03:10 PM
Tsekkasinpa tossa viikonloppuna niin oli noitten mun ylimääräisten vanteitten ET40, eikä 55 niin kuin muistelin. Toki ovat reippaasti leveämmät mitä vakiot. Oli merkintä alutec java 5 7jx15h2, mistä selviääkin jo merkki ja mallikin koon lisäksi. Pohjassa ja varsinkin takakaarissa olisi tosiaan sitä hommaa, varsinkin nuo kylkien muovit tuppaa olemaan aika pyhällä hengellä kiinni, kun ei takakaarissa ole kunnon pintaa mihin saisi varmistuksen. toinen taka-alamuovi irronnutkin, mutta tallessa. Ei ole tarkoitus hienoa autoa "raiskata" ellei nyt ehdoton pakko tule. Käyttöautona kuitenkin.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor March 14, 2016, 15:05:45 PM
http://aijaa.com/a/DoP1K5 (http://aijaa.com/a/DoP1K5) sieltä löytyy parit havainnekuvat "pikkuvioista" parilla puuttella. Kaunis päivä ja ilo ottaa kuvia paskasesta kärrystä  ;D

Kaarien puitteissa taakse menisi paljon leveämmätkin renkaat, mutta edestä saakin vähän arpoa jo? Kuvista näkee vähän kehnosti, mutta nuo harmaat sivuosat eivät ole juuri millään kiinni, suuri osa niitten painonastoista(?) irti kokonaan, jos niille enää paikkaakaan on jne...

Ja lisäys: Olisiko tuossa konepellin jutussa olla tarkoitus olla joku juttu kiinni?
E: salasanan laitto ei pelittäny otin veke


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid March 14, 2016, 21:19:23 PM
Etee menee 7.5" mutta näyttää tyhmältä varsinkin edestäpäin kun tulee niin ulos vaikka oliskin vielä laillinen koska etulokarin yläkaarestahan se katotaan. 7" näyttää järkevältä.

Taakse mänee jopa lienee 8".  tai esim. 7" plus 30-40mm spacerit.


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid June 27, 2016, 21:16:22 PM
Onks tää edenny mihinkää suuntaa vai onko se niin että tämä on jo paal..... ;D

Toivottavast nyt ei ois paalis vaikka suurimmalti osalta näitten koppien kohtalokin se lopulta on.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor July 05, 2016, 00:19:57 AM
Auto liikkuu vielä. Vähän ollut taistelua starttaamisen kanssa ja moottorilämmittimen kiinnitys ei oikein pelitä ja tulee jäähdytysnesteeseen hävikkiä. Ei tässä hätiä ;D
Mitään radikaalimpaa en ole vielä tehnyt, kun meni kesän suunnitelmat muuttuneiksi. Naiset on monimutkasempia mitä autot...


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor October 05, 2016, 00:12:28 AM
Ajelin parit kuukaudet avoautolla ja nyt alkais olemaan taas aika ottaa tämä käyttöautoksi, kun avon myin. Laitoin tämän myös myyntiin jos ois inspistä/tiloja jollakin mua enemmän ;) Pienen huilin jälkeen ei ole edellä mainittuja ominaisuuksia edes huomannut :D Turvallisesti ollaan aina muksujen kanssa perille päästy. Elokuun alussa heitettiin mummolakeikkakin +600km yhteensä.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor2 May 14, 2020, 22:40:51 PM
Hellurei! Vanha proor accon sähköposti lopetti toiminnan, joten piti uusi vääntää. Uusi scoupe on taas tullut pihaan.

Näissä ilmeisesti joku tyyppivika, että ikkunoiden veivit ja vaijerit kosahtaa. Jo toinen tapaus. Juuri tuli ovi purettua vaan huomatakseen et tuntuu veivi vetävän tyhjää ja vaijeri kumpaankiin suuntaan katki. Jotain patenttia saa taas alkaa kehitellä :D Lisäksi pitänis tarpeeks kuivaa päivää odotella, et saisi ikkunan kiskottua alas ja otettua säätelijän irti ja kikkailtava uutta vaijeria ja muuta. Onko ollu parempia patentteja, kuin unohtaa koko homma?

https://aijaa.com/e7yuef (https://aijaa.com/e7yuef)

Vissiin ton saa räjäyttää ja hitsata takas et näkee miks ei pyöri ja et vois uutta kaapelia viritellä


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid May 18, 2020, 13:30:29 PM
Kun muistaiski, että mitä mä vuosia sitte tein omalle autolleni kun ei ikkuna pelannu, kai vaihoin moottorin?


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor2 May 19, 2020, 09:07:57 AM
Ei moottorin vaihdosta paljoa iloa manuaaliveivattavassa  ;D Oli tuosta kammen ja rullan yhdistävästä osasta vastusta yllä pitävä metalli murtunut kappaleiksi. Hain romikselta vähän samanlaisen (https://img.aijaa.com/b/00134/14838265.jpg) ja yhdistin ne toisiinsa. Ja sain toimivan.

Huomisesta alkaen loppuviikko näyttää siltä, että viitsii ottaa koko nostimen irti ja alkaa miettiä vaijereiden pituuksia sun muita. Ei paljoa infoa löydy noitten pituuksista, kun varaosana käsittäis koko kokonaisuuden. Olettasin, että ikkuna on turvallista kiskoa ala-asentoon ennen irroittamista ja jättää sinne oven sisään projektin ajaks?


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid May 19, 2020, 12:11:52 PM
En ole nähny edes yhdessäkään scoupessa manuaaliveivejä, mikähän pankkikriisimalli tämäkin on ;D


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor2 May 19, 2020, 14:37:30 PM
1 generaation ekoja karvalakkina ;D ;D
Puuttuu myös kattoikkuna, vetokoukku ja varmaan monta muutakin asiaa.


: Vs: Scoupe jutustelua
: eyelid May 19, 2020, 15:14:39 PM
1 generaation ekoja karvalakkina ;D ;D
Puuttuu myös kattoikkuna, vetokoukku ja varmaan monta muutakin asiaa.

Ai hitto tuollasen mä haluanki vielä joskus. On vaa hyväkuntosen ja ruosteettoman löytäminen lottamista enää - tai noh taitais päävoittoki tulla lotossa jo helpommal.


: Vs: Scoupe jutustelua
: proor2 May 22, 2020, 18:37:15 PM
No olipahan homma. Toimii silti ainakin melkein. Vähän tuntuu etupainotteisesti ikkuna nousevan niin saa vähän taakke vääntää lasia, kun nostaa. Vaijerinkin olisi myös vähän kireämmälle voinut asettaa. No saa riittää tähän hätään  ;D

Varaosia piti hakea vähän vaijeria, nippoja, vaijerin kuorta (toiseen oli vaijeri ruostunut kiinni, ei vanha irronnut), kuvan varaosa löytyi jostain 88 sunnystä kun purki koko nostimesta oikean osan esille. Sit pari pulttia ja mutteria ettei tarttenu hitsata tota vaijerikelan ympärillä olevaa kuorta takas kiinni, jos joutuu vielä jatkossa säätämään. Yks nippusidekin piti sekaan askarrella  :) Pultteja sai sahata ja vähän kaikkea viilata, että sopivat. Vajaa parikytä euroa osat, eli halvempaa mitä asennusoluet.

Mitähän sitä seuraavaks keksis vaimon riemuksi  :P


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.