KHCF.org Kia-Hyundai Club Finland

Kia => Hybridit / Sähkömallit => : TeemuHyn June 11, 2017, 11:13:53 AM: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn June 11, 2017, 11:13:53 AM
Löytyykö täältä yhtään Niron omistajia? Itse sain omani maanataina. Ostin esittelyautona olleen Niron EX-varusteilla, jossa mukana vielä herkkuna Premium Pack.

Olen itse ollut autoon enemmän kuin tyytyväinen. Viikko ajettu sekalaista ajoa (tosin suht vähän moottoritiellä, vielä) ja keskikulutukseksi auto näyttää 4L/100km. Edellinen Ceed vei kuitenkin samassa ajossa kesälläkin sen 7L/100km (vähintään).

Automaatin ja eri voimanlähteiden vaihtelua ei huomaa, eillei niitä ryhdy oikein ajattelemaan. Eli voi vaan ajella menemään, eikä huomaa, kun vaihde tai käyttövoima vaihtuu. Kulkee yllättävän paljon sähköllä 40-60km alueilla. Ei valittamista!

Varusteet sattui tässä esittelyautossa juuri sopiviksi. No oikei, ois ne tuulettuvat penkit olleet mukavat. ;-)  Mut joo, löytyy sopivasti eri alumiinisomisteita jne, Android Auto ja Apple Car Play, 8 tuuman näyttö, JBL-äänentoistojärjestelmä... Ainakin CarPlay on loistava, koska toimii suomeksi. Ratissa on painike joka aktivoi Sirin. Olen äänikäskyillä tehnyt puheluita, lähettänyt tekstiviestejä ja jopa twiitannut. Täysin suomeksi!

Tosiaan olisi mukava kuulla muiden kokemuksia Kia Nirosta. Varusteista, kulutuksesta jne.

Btw. Tietääkö kukaan saako tuohon Kian omaan navigaattoriin varoituksen nopeuskameroista tai edes näkymään ne kartalla?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn June 24, 2017, 13:05:08 PM
Nyt tässä on tullut kurvailtua jo enemmän autolla, niin tässä vähän lisää huomioita Nirosta:
- Sport-tila vaikuttaa oikeasti auton käyttäytymiseen. Kiihtyy kuin eri auto. +
- Vänkärin puolella olevassa hasikaslokerosa ei ole valaistusta, outoa. -
- Kulutus on pysynyt edelleen hyvissä lukemissa. Tällä hetkellä näyttää 4.2L/100km. +
- Tää menee motarillakin 100km/h vauhdissa välillä pelkällä sähköllä. -
- Tilaa autossa on todella hyvin niin kuljettajalle kuin takapenkkiläisillekin. +
- Hyvien sisätilojen myötä takakontti on aika onneton, mutta kyllä sinne kahden henkilön tavarat saa mahtuman. -
- Takapenkit lämpenee! Mukavuutta matkustajille. +
- Apple CarPlay on kyllä mainio. Jos löytyy Spotify tai Apple Music, niin saa autoon kaikki mahdolliset biisit. +
- Omassa mallissa olevat JBL-kaiuttimet ovat kyllä kivat. +
- Kuljettajan istuin saisi olla istuin osan osalta hieman pidempi, että tukisi jalkoja paremmin. -
- 8" kosketusnäyttö kannattaa kyllä ottaa. Helpottaa multimedia järjestelmän käyttöä. +
- Tykkään, että tässä ei ole sisällä mitään "kummallisuuksia", vaan kaikki toimii kuin "normi" autossa. Esimerkiksi Prius on ohjaamon osalta mielestäni kauhea. +


Muttä siinä muutamia huomioita autosta. Alussahan tässä edelleen ollaan, mutta alku on kyllä lupaava. Vedin tuossa vahankin pintaan (AutoGlym High Definition Wax). 😊

Eikö täällä todellakaan ole muita Niron omistajia? Edelleen olisi mukava kuulla kokemuksia autosta. 🚙


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 June 24, 2017, 17:26:45 PM
Aihe kyllä kiinnostaa, jatka vaan ;)
Seuraava on tod näk hybiridi nimittäin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid June 24, 2017, 20:25:03 PM
On tämä erittäin kiinnostava alustus mentäessä kohti Niro PHEV-mallia, varsinkin energiankulutukseltaan. Tuntuisi usean lähteen perusteella että konsernin sähkötekniikka on muita edellä hyötysuhteeltaan ja suorituskyvyltään. Onko vastaväitteitä? :)

Niro on niitä autoja että kuvissa ei ole oikein minkään näkönen ja jää vain ihmettelemään että mistä nyt kohkataan, mutta livenä kun näkee ekaa kertaa niin jää tuijottamaan että ohhoh...Kerrankin näinkin päin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn July 07, 2017, 22:40:31 PM
Vähän tuosta kulutuksesta. Alussa pysyi ajotietokoneen mukaan 4-4.2 L/100km. Nyt kun loma loppui ja alkoi työmatka ajo, niin vaikuttaa kulutus nousevan. Johtuneeko lyhyestä matkasta (14km suuntaan), mutta tuolla matkalla kulutus on liikkunut 4.7-5.8 L/100km. Suurin osa matkasta toki motaria, mutta pidemmillä vedoilla kulutus tuntuu olevan selvästi alhaisempi, vaikka motarilla ajaisikin pitempään.

Äänentoistoa on pakkoa kehua. Suosittelen ottamaan auton JBL:n kauttimilla. Ovat nimittäin laadukkaat!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 July 25, 2017, 17:29:07 PM
Moikka
Itselle Vasta kyseinen auto tulossa ja kiva kuulla hyvistä kokomuksista.
Tilauksessa on busines luxxury malli my18 jossa pitäisi olla lediajovalot harmi kun niistä ei oikeen vaan löydy mitään tietoa eikä onkeen kuviakaan mistään.
No eikähän se selvia aikanaan kun auto saapuu.
Kirjoittelen sitten kokemuksia lisää kun auon saa alle.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 25, 2017, 19:25:00 PM
Oho, äkkiä reagoivat, ne ksenonit kun on aika heikot.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 July 25, 2017, 19:46:03 PM
Joo niinpä se tässä kiinnostaakin koska valot on tärkeä juttu täällä suomen pimeydessä.
my18 mallissa pitäisi olla myyjän mukaan ja varusesitteen mukaan led valot.
netistä katsellut kuvia ja siinä ladattavassa nirossa on ainakin erilaiset valot, ilmeisesti samat mitä nyt mulle tulee.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn July 30, 2017, 10:03:06 AM
Jatketaan vähän. Keskikulutus on tietokoneen mukaan 4,3L/100km. Tämä siis koko sen ajan, kun olen itse auton omistanut.

Tykkihän tämä auto ei ole, mutta toisaalta Niro kannustaa ajamaan rauhallisesti. Jos vauhtia tarvitsee lisää, niin sport-tila sitä tarjoaa. Se muuttaa auton kiihtyvyyttä huomattavasti.

Eipä tässä noin parin kuukauden aikana oikeastaan pahaa sanottavaa autosta ole tullut. Eka hybridi, niin toki jännittää miten akut kestää ja mikä kulutus on talvella. No, sen näyttää aika.

Viimeisen kuukauden aikana tänne Ouluun on ainakin ilmestynyt useampi Niro, kun vielä touko-kesäkuussa niitä ei oikeastaan liikenteessä tullut vastaan ollenkaan.
: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 09, 2017, 18:14:47 PM
Itsekin olen suunnitellut teettäväni äänieristyksen autooni, purettiinki tolla 450e kaikki ovet myös? itse kyselin tampereelta niin hintaa olis tullot noin1100e. sillä olis saanut kaikki ovet ja auton takaosan niin paljon eristettyä kun vaan materiaalia olisi mahtunut ja sisälokareihin olis kanssa laitettu vaimennusmattoa ja jotain töhnää vähän suhautettu pyöräkaariin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 10, 2017, 18:40:42 PM
Ok. kiva kuulla kun mulle just puhuttiin että niihin oviin olis helppo lisätä. tuskin koskaan kyseistä autoa nähnytkään sielle missä kävin eristysjuttua kyselemässä. no täytyys sitten miettiä kun auto tulee että tarviiko sielle edes tehdä mitään. periaatteessa se takaosa on simppeli purkaa ja eristää vaikka itse.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Niro17 August 15, 2017, 15:54:37 PM
Moi. Täällä yksi Niron omistaja. Auto rekisterissä huhtikuun alusta ja 10tkm on jo taittunut.
Tyytyväinen olen minäkin hankintaani. Varsinkin kulutusta jännäsin, koska testeissä asiasta oli monenlaisia käsityksiä. Nyt viimeiset 10+ tankillista on mennyt kesäkeleillä ja ilmastoinnilla tosi tasaisesti 4.7 - 4.8 välissä. Jokaisessa tankillisessa hyvin vaihtelevaa ajoa kaupungissa ja maanteillä.

Eihän tuo aivan yhtä täsmällinen ohjaukseltaan ole kuin vw-konsernin tuotteet, mutta oikein kiva ajettava kuitenkin. Kaupungissa ei jää jalkoihin perusautomatiikalla, ohituksissa voi kaivata manuaalista vaihtamista sportilla. Välitykset on todellakin ruuvattu kulutuksen ehdoilla. Xenoneiden tehot itselleni täysin riittävät. Suorastaan hyvinä pidän mutta ehkä olen tottunut hyvin heikkoon valotehoon...

Mitään vikoja ei ole ekan kympin aikana esiintynyt. Ainoa harmi on huono vakkari, joka ottaa järjettömät kierrokset päälle pian kytkennän jälkeen ja tekee kovemman nopeuden kuin asetushetkellä. Pian ekat öljynvaihdot, toivotaan että saisivat tuon kiusan päivityksillä kuntoon. Onko muille omistajille tuttu juttu?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: RaineK September 02, 2017, 21:22:39 PM
Moi, täällä kanssa yksi Nirolla pari kk ja 7500km ajellut. Auton yleisfiiilis tosiaan yllättävän hyvä, kun tälläi Volvosta vaihtanut pois. Meillä Niro päivittäisessä työmatka-ajossa ja vuodessa mittariin kertyy n.35tkm. Kulutus ollut tosiaan positiivinen yllätys kun on pysytellyt mitattunakin 4,5 litran alapuolella. Tuo vakkarin toiminta on kyllä vittumainen ominaisuus, mutta onko niin että kaikilla ei ole kyseistä ominaisuutta, että nopeus valittaessa herää sen verran myöhään että nopeus ehtii laskea, jonka jälkeen rupeaa tätä korjaamaan ärsyttävällä jenkomisella ja välillä jopa hakee pienempiä vaihteita. Meinaan vien auton kyllä korjaukselle jos jostain syystä onkin yksittäinen häikkä eikä ominaisuus.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 09, 2017, 09:18:13 AM
Päivitellään taas vähän kokemuksia lisää.

Tuo kaistavahti on aika hurja. En tajunnut, että se ohjaa autoa itsestään. Menee motarilla käytännössä koskematta rattiin. Harmi vaan, että auto alkaa pippaamaan, jos rattiin ei koske hetkeen ja sitten tuo kytkeytyy pois päältä. Mielestäni ehkä vähän vasrallista, että kytkeytyy pois päältä, vois vaan antaa sen varotuksen.

Täällä oli puhetta tuosta vakkarista. Täällä sama ongelma/ominaisuus. Eli kun pistää vakkarin päälle hakee auto nopeutta ja tuo toinen mittari käyt powerin puolella, kunnes tasaituu. Vois käydä tuosta kysyy, kun ehtis...

Muuten edelleen todella tyytyväinen autoon. Ei ole tullut vikoja vastaan. 👍


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 September 10, 2017, 09:50:55 AM
Ei kaistavahti vaan LKAS, kaistallapito siis. Kaistavahti vain piippaa.
Tuossa siis tiputtaa pois jos pääsee korjaamaan, kolmas erilainen LKAS Kiassa näköjään.
Optimassa ei tiputa pois, mutta sen joutuu aktivoimaan joka kerta erikseen, kun auto käynnistetään. Kuulemma joku turvajuttu, jolla varmistetaan, että kuski tietää sen olevan päällä.
No, Sorento lienee turvaton, koska siinä LKAS jäi päälle...


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antti-54 September 10, 2017, 18:59:14 PM
Terve Olen ajellut pari viikkoa Nirolla ,minusta vakkari toimii ihan normaalisti.Mulla oli ennen -12 malli
Sorento ja sen vakkari toimi aivan samalla tavalla.Jos auto sammutetaan,niin eiköhän joka autossa joudu vakkarin ohjelmoimaan uusiksi.Takapään melua tarvis saada jotenkin pienemmäksi,toivottavasti onnistuu!!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 17, 2017, 18:10:14 PM
Ihan näin yleisenä huominona: Ratin lämmitys tuntuu hitaamalta kuin Ceedissä....


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 01, 2017, 20:37:50 PM
Nyt ajettu uudella nirolla pari viikkoa ja kilometrejä 1000 ja auto toiminut täydellisesti. kulutus on 5,4l/100 eli ihan ok, en ole vilä mitään pidenpää lenkkiä ajanut vaan nurkissa pyörinyt lyhyttä pätkää. Vetokoukun asennus sössittiin heti alkuun, myyjä lupaisi että koukkua varten ei tarvi puskuria sahata, mutta olihan sitä sahattu ja autossa oli sisätiloissa jälkiä heti uutena. näistä jutuista jäi hivenen Poistettu maku mutta eihän nämä jutut auton toimintaan vaikuta. Muuten olen autoon todella tyytyväinen mutta se rengasmeteli on kyllä hirveä jo kaupunki nopeuksissa, autossa 18" renkaat. Niin ja talvipyörät joutu ottamaan 17" koska 16" olisi vaatinut muutoskatsastuksen. Täytyy vissiin itse purkaa auton sisustat peräpäästä irti ja vaimentaa peräosa. Jos sillä saisi jotain rengasääniä pienenemään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 02, 2017, 21:31:01 PM
Onko muilla kuulunut nirosta kolahtelua takapäästä, mulla kuulunut aivan pieniä kolahteluja uudesta saakka ja nyt ruvennut pahentumaan. Tänään tutkin asiaa ja löysin syyn Takapenkkin selkäosien kiinnitykset ovat kummaltakin puolen irti rungosta ja heiluvat millitolkulla ja kolisevat runkoa vasten. Kyseessä ne osat joihin takaselkänojat lukkiintuvat Peräkontin reunoihin. No nyt on sitten hyvä syy purkaa auto paloihin ja aloittaa äänenvaimennus urakka. Kai tollaiset jutut takuuseen kuuluu mutta ei taida olla järkeä moneen kertaan purkaa, enköhän ne itsekin siinä samalla kiristä. Aika erikoisia vikoja rupee
ilmeneen :o 


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 03, 2017, 18:16:41 PM
Ei ole kyllä minkäänlaisia ylimääräisiä ääniä autosta kuulunut. Niro ollut kuitenkin jo kesäkuusta käytössä.

Helppoa ja mukavaa ajoa. Hauska huomata, kuinka Niro on löytänyt asiakkaansa täällä Oulussakin. Kesäkuussa ei tullut Niro vastaan, mutta nyt saattaa tulla useempi päivän aikana vastaan. On näkyny harmaata, punaista, tuota esitteessä olevaa turkoosia ja paria muuta väriä. Myös Ioniqia näkyy liikenteessä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 05, 2017, 21:13:32 PM
Nyt pari iltaa väsännyt niron takapäähän äänenvaimennusta ja kiristellyt myös samalla löysät ruuvit. purin koko perän takapenkistä taakse ja asensin reilun kolmeneliötä STP black silver 1,8mm mattoa, jonka päälle STP silver splen 4mm mattoa. ja sitten verhoilin vielä kaikki muoviosat STP biplast 5mm matolla. No kannattiko koko homma sillä peräpää on nyt hiljainen ja kaikki kolinat ynnä  loppuivat. No nyt auto mölyää sitten etupäästä, Taidan seuraavaksi vaimentaa ovet, ne ovat helpot purkaa. Takapää oli kurja purettava en suosittele jos ei ole kyseisistä töistä kokemusta. vinkkinä jos kyseiseen työhön ryhtyy niin hundai liikkeestä saa sopivia verhoilun kiinnikenastoja edullisesti 9e 10kpl. omastakin autosta puuttui kiinnikkeitä ilmeisti hajonnut jo kun autoon laitettu uutena vetokoukku ja jouduttu purkamaan verhoilut.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu October 05, 2017, 21:45:50 PM
l. omastakin autosta puuttui kiinnikkeitä ilmeisti hajonnut jo kun autoon laitettu uutena vetokoukku ja jouduttu purkamaan verhoilut.

Tyypillistä suomalaista laatutyötä :(


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 11, 2017, 16:54:58 PM
Ei ole kyllä minkäänlaisia ylimääräisiä ääniä autosta kuulunut. Niro ollut kuitenkin jo kesäkuusta käytössä.

Helppoa ja mukavaa ajoa. Hauska huomata, kuinka Niro on löytänyt asiakkaansa täällä Oulussakin. Kesäkuussa ei tullut Niro vastaan, mutta nyt saattaa tulla useempi päivän aikana vastaan. On näkyny harmaata, punaista, tuota esitteessä olevaa turkoosia ja paria muuta väriä. Myös Ioniqia näkyy liikenteessä.

Lueskelin mielenkiinnolla kaikkien kommentteja, itselläni on vasta n.1000 km ajettu ja kolme viikkoa sitten hankittu Niro EX . Kokonaisuutena tuntuu kohtuullisen mukavalta, mutta on joitain seikkoja kun askarruttaa.

Suunnitelmissa asennuttaa "lohkolämppärin" lisäksi Eber,tai Webasto jotta moottoria ei tarvitse kurmuuttaa sähköverkon ulkopuolella viipyillessään kylmäkäynnistyksin jne. Onko täällä jo kokemuksia, kuinka Niron alakanttiin mitoitettu 45 ah:n akku riittää kohtuullisiin lisälämmityksiin?

Sitten yksi itseäni häiritsevä seikka on auton lämmitys/tuuletuskanavista tunkeva muovinkäry, joka on yksi yhteen Kiinan sähkö-ja elektroniikkamuovien myrkyllisen "aromin" kanssa. Aiemmissa Kioissa (2) ja Hyundaissa (1) aromi ei ole tullut yhtä voimakkaana esiin, mikä saattaa johtua Niron sähköapulämppäristä, eli PTC kennosta joka lämmittäessään "hehkuttaa" aromia autoon?

Onkos kenenkään muun hajuaistia kyseinen häirinnyt?  Härpäkkeitä näissä Niroissa on tutkittaviksi ihan liikaakin käytön kannalta. Itse kaipaisin kuitenkin vielä moottorin lämpömittaria ja tuon "käyttöakun" ja sen lataustilan seurantaankin voisi olla oikea mittari, kuten hybridipuolella on.

Moottorin ylikuumenemisesta varoittava valo on melko vaatimaton varuste pitkäaikaista käyttöä ajatellen ja vallankin kylmäkautena olisi ihan paikallaan seurailla kuinka alilämpöisellä moottorilla edetään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 11, 2017, 20:16:16 PM
Ei haise Optiman PTC-kenno.
Ja se PTC on tosiaan hyvä, kun alkaa antaa haaleaa heti startista. Eihän se mikään kiuas ole, mutta hyvä keksintö. Ja toimii myös monessa muussa merkissä. Se nyt vaan on pakko tehdä lämpöä noin jollei sitä tule muualta enää.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 12, 2017, 14:28:06 PM
Ei haise Optiman PTC-kenno.
Ja se PTC on tosiaan hyvä, kun alkaa antaa haaleaa heti startista. Eihän se mikään kiuas ole, mutta hyvä keksintö. Ja toimii myös monessa muussa merkissä. Se nyt vaan on pakko tehdä lämpöä noin jollei sitä tule muualta enää.

Ok. kysymyksenihän koskikin Niron lämmitys / tuuletus kanavista tulevaa muovin käryä, missään muussa omistamassani henkilöautossa ei ole tätä ollut yhtä tuntuvana.

Poikkeuksen teki yksi matkailuauto 2009, jossa sama katku tuli Trumatic kaasulämmityslaitteesta alkuun, mutta hävisi muutaman kuumaksi käytön jälkeen, oli kai "halpistehtaalla" jättäneet sähköjohdon pätkiä /kuoria tms. lämmittimen kuumentuvien osien lähelle tai jotain.

On selvää, jotta mitä pienemmin kulutuksin moottorit pyörii, sen verran vähemmän hukkalämpöä jää sisätilojen lämmitykseen. Mulla oli takavuosina myös lyhyen aikaa Skoda Octavia 1.6 diesel ja siinä 2009 mallissa oli myös PTC apulämmitin, mutta -25 asteen pakkasilla joutui jo pitämään Webastoa ajossakin päällä, kun 4,2 litran kulutuksella lämmöt kuin "lehmän henkäys".

Mutta: Ei haissut muovinkäry nokkaan, että muoveissa ja muoveissa on isoja eroja kyllä ja tämän voin sanoa pitkän kokemuksen turvin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 12, 2017, 15:19:42 PM
Nykyiset PTC-kennot on jo julmetun paljon tehokkaampia, verrattuna ensimmäisiin kokeiluihin.
Enkä olisi kovinkan huolissani tuosta auton perinteisten toimintojen akun koosta. Sekin pitää nimittäin ajatella hybridissä uudelleen. Kaikki sähkö kun ei olekaan enää siitä akusta.

http://aijaa.com/hSsBaL


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 12, 2017, 16:34:22 PM
Ilmeisesti kaikissa maankolkissa ei enää tuota perinteistä akkua ole Niroissa, mutta näköjään Suomi-mallissa on.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 12, 2017, 19:33:15 PM
Kyllä kaikissa Niroissa on myös perinteinen 12V akku, joka sijaitsee alkusarjan autoissa tavaratilan kyljessä ja uudemmissa takapenkin alla hybridiakun kanssa. Uudemmissa pystyy 12V akun lataamaan ajoakusta kojetaulun nappia painamalla jos se pääsee jostain syystä purkautumaan. Ei siis tarvitse purkaa takapenkkiä pois.
Ajoakun jännite on 240V, joten sen rinnalla on tavanomainen 12V akku esim. auton valoille ja kabiinin elekrtoniikalle.

Artikkeleissa hehkutettiin että 12V akkua ei enää tarvita ja uuden tyypin invertterit hoitaa. Postasin minä tänne ne artikkelitkin. Youtube-videot kertovat että joihinkin maihin menee 12v-akuttomia malleja.

Kyllä minä noi jännite-erot tiedän.  ;D

Uudetsa Priuksestakin on edelleen myös NiMH-akullisia saatavana, joihinkin maihin menevät lioineina.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 13, 2017, 00:13:03 AM
Ainakin tässä MY 17 EX versiossa on vielä tosiaan 45 ah:n "käyttöakku" 12 v, ajattelin itsekseni myös aikaisemmin jotta miksi ei ole tehty latausmahdollisuutta hybridiakun puolelta, mutta nythän täällä väitetään niin olevan joissakin uudistuneissa versioissa?

Niron 12 v käyttöakun jännite oli päässyt laskemaan autoliikkeen tiloissa ja toimissa  ja siinähän kävi niin, jotta rele/releet ei vedä kun jännite laskee liikaa ja auto vaati boosteri apua lähteäkseen "tulille".

Näin asian selitti merkin huoltoneuvoja, että on syytä kuitenkin pitää varansa tuon akun lataustilan suhteen, vallankin jos polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Talvikokemuksia tästä ei ole tullut esille, että onko pärjätty, jos lisälämppäri?

 


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 13, 2017, 09:42:11 AM
Itsellä my18 malli jota äänieristin ja otin sen takapenkin istuinosan irti. Akkua kun silmäilin niin ei siellä ole kun yksi akku. Ilmeisesti siittä lion akusta on eristetty 12v osio siltä se vähän näytti. Oli siellä pienen suojakannen alla 12v lähtö johon oli myös kytketty vetokoukun sähkö. Ilmeisesti invertteri siirtää sähkön siihen 12v osuuteen kun sitä kojetaulun batteri reset nappulaa käyttää. Vielä on sähkö riittänyt.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 13, 2017, 19:33:31 PM
Itsellä my18 malli jota äänieristin ja otin sen takapenkin istuinosan irti. Akkua kun silmäilin niin ei siellä ole kun yksi akku. Ilmeisesti siittä lion akusta on eristetty 12v osio siltä se vähän näytti. Oli siellä pienen suojakannen alla 12v lähtö johon oli myös kytketty vetokoukun sähkö. Ilmeisesti invertteri siirtää sähkön siihen 12v osuuteen kun sitä kojetaulun batteri reset nappulaa käyttää. Vielä on sähkö riittänyt.

Ok. mikä varusteluversio sulla olikaan? Olisin saanut minäkin MY18 mallin jos olisin malttanut odotella marraskuulle, kun  nuo EX versiot ilman Premium Pack lisäpakettia oli loppu valitsemallani värillä.

Jos ja kun tuo akkupuoli on nyt muutettu ehkä fiksumpaan suuntaan? niin nyt tietysti hieman kaduttaa hoppu. Toisaalta uskon pärjääväni tuollakin kelvollisesti, kun muistaa rajoitteet virran riittävyyden suhteen ja kun en aja pätkäajoa ollenkaan, vaan siirtymät pidempiä.

Yritin ennen kauppaa googlettaa näiden mallivuosien eroja, mutta eipä sieltä nopeasti paljastunut yhtikäs mitään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 13, 2017, 19:59:07 PM
Busines luxxury versio on mulla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 14, 2017, 10:51:07 AM
Omassa löytyy akku tuolta tavaratilasta.

Ja tuosta lämmityksestä. Ei ole tullut mitään ylimääräisiä hajuja sisälle. Toivottavasti nuo jaksaa pitää auton lämpimänä myös talvella, vaikka aika vähissä nuo yli 20 asteen pakkaset on täällä Oulunkin korkeudella olleet.

Miten, onko kukaan väsännyt tuohon parempia/isompia roiskeläppiä? Ovat nuo vakiot aika onnettomat, kuten Kioissa yleensä...


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 14, 2017, 20:14:36 PM
Juuri näin, siellä se 12V litthium ion -tyyppinen akku uudemmissa autoissa sijaitsee piilossa katseilta.
"A unique aspect of the Niro is that instead of using a regular 12-volt battery for starting the car and powering the accessories, Kia decided to install a small lithium-ion battery underneath the rear seat, alongside the hybrid system’s 1.56-kWh battery pack. If the small battery runs out of juice, the owner can simply press on a dash-mounted button labeled BATT RESET, and the bigger battery will transfer a portion of its energy to the smaller one."
Ja vielä KIA:n "virallinen" vahvistus:
"We can confirm that for model year 2018 Niro, the 12V battery is no longer in the boot but incorporated under the rear seat with the hybrid battery."

No tuossapa se sitten tuli viimeistään selväksi, jotta tämäkin " lastentauti " on paranneltu pois.  Eli, uskoakseni käyttäjät ovat olleet lievissä virtaongelmissa jossain muuallakin kuin Suomessa, mikä on pieni markkina-alue.

Toisaalta lieneekö akun poisto tavaratilan oikealta laidalta tuonut lisätlaa, vai miten?

Keskeneräisiähän nää tuntuu olevan uudet autot aina markkinoille tullessaan jostain kohtaa nykyäänkin. Oli näitä "kenttäkokeita" ennen muinoinkin, eli parannuksia tehtiin palautteen ja keston /toiminnan perusteella.

Mikä on muuttunut vanhoista ajoista, niin auton tarkempi tekniikan erittely esim. testien yhteydessä, jos kiinnostaa tieto  esim. moottorin rakenteista jne. joudut kyllä menemään kyseisen merkin huolto ja korjauspuolelle kysymään tarkemmin, että mitä olet aikeissa ostaa.

No, eipähän nämä tietysti kaikkia autojen ostajia /käyttäjiä kiinnosta, riittää kun pelittää kohtuudella ja matka taittuu.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 14, 2017, 22:40:27 PM
On siellä peräköntissa sellainen kolo tullut sen akun tilalle. Aika pienestä lisä tilasta kuitenkin puhutaan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 15, 2017, 09:54:47 AM
Niro vissiin sulkee älykkäästi etumaskissa aivan alhaalla olevat luukut automaattisesti viileämmällä säällä? Huomasin vaan kun starttasin, ja menin ulos, niin olivat kiinni. Auki ne oli vielä ennen käynnistystä....


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: artsi82 October 15, 2017, 20:18:29 PM
Niro vissiin sulkee älykkäästi etumaskissa aivan alhaalla olevat luukut automaattisesti viileämmällä säällä? Huomasin vaan kun starttasin, ja menin ulos, niin olivat kiinni. Auki ne oli vielä ennen käynnistystä....

Active air flap system nimellä tuota kutsutaan. Menevät tosiaan kiinni käynnistyksen yhteydessä ja avautuvat kun moottori on tarpeeksi lämmin tai moottori sammutetaa. Luukut sulkeutuu myös kovemmissa nopeuksissa, tuolla kait sitten ilmanvastusta yritetään pienentää.
Näin nuo ainkin tässä Hyundaissa toimii.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 16, 2017, 18:29:19 PM
Kuulostaa hyvältä, että Niro pärjää myös talvella. Ilmeisesti autossa ei tarvitse palella ja Niro lämpenee nopeasti. :-) Loistava auto tämä on kyllä. Myy vissiin ihan hyvin, kun Niroja alkaa täällä Oulussa tulla vastaan joka päivä... Tällä on yksinkertaisesti helppo ajaa ja tykkään sisätilojen perinteisestä ilmeestä (vertaa Prius).


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 16, 2017, 18:38:52 PM
Varmaan tuolla automaattisesti avautuvalla ja sulkeutuvalla luukulla on merkityksensä auton sisätilojen nopeaan lämpenemiseen. TM:n talviauto vertailussa Niro oli taajama-ajossa kolmanneksi nopein lämpenemään (Huyndai Ioniq nopein).
Verrattuna aiempiin autoihini voin allekirjoittaa tuloksen, vaikkakin autoa ostaessani epäilin riittääkö energiapihistä autosta hukkalämpöä sisätilojen lämmitykseen.
Lisäksi lämpö tulee mukavasti ilman turhan suuria ja äänekkäitä puhaltimen nopeuksia.
Oma kokemukseni ensimmäisen täyden vuoden aikana on, ettei erillisen perinteisen 12V akun virran riittävyyden suhteen ole ollut mitään ongelmia. Suurin osa ajeluista on taajama-ajoa ja pakkasilla käytän kotoa lähdettäessä moottorin sähkölämmitintä.

Ok. mukava jotta laitoit näkemyksiäsi tuosta talvikäytöstä, minulla on vielä Eberi, tai Webasto mietinnässä lohkolämppärin lisäksi.  Mikähän sisarmerkin Hyundai Ioniqin nopeamman lämpiämisen takana, kun samat "palikat" muuten perustekniikkana?
Eroa kyllä myös huippunopeudessa, johtuuko korin muotoilusta, vai millä saatu, jos tiedot pitää? Mulle ja monelle muulle tuo 162 km huippunopeus piisaa yllin kyllin, Suomessa ei käyttöä sillekkään ja ainakaan jos harrastaa taloudellista ajoa.

Kulutus omassani on pysynyt 4,4- 4,6 litran välillä tässä vaiheessa totutusajoa,(1150 km) yleensä näyttää 93 % eco ja 7% normaaliajoa mittarin näyttö kun tsekkaa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 17, 2017, 20:08:40 PM

Huippunopeuttakin on tullut kokeiltua ja GPS:n mukaan se on ennemminkin 180 kuin 160   ;)

No se on hyvä että tuli tämäkin tärkeä asia selvitettyä.  ;D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 18, 2017, 21:46:17 PM
Hyundain ja Kian sisätilojen lämpenemis nopeuksien erot taajama-ajossa olivat TM:n testissä mariginaaliset. Molemmat lämpenivät +15 asteeseen yhtä nopeasti ja Hyundai lämpeni +23 asteeseen vain 1,5 min nopeammin. Toisaalta Kia lämpeni maantieajossa koko testin nopeimmin +15 asteeseen ja +23 asteeseen vain 2 min hitaammin kuin testin nopeimmat Hyundai ja Audi.
Ei huono!
Huippunopeuttakin on tullut kokeiltua ja GPS:n mukaan se on ennemminkin 180 kuin 160   ;)


Täällähän näyttää selviävän yllättävän moni juttu sutjakasti  :D Varsinkin näin "varttuneempi" Niron omistaja tarvii monenmoista "uskonvahvistusta". Miten lieneekään muilla tämän kulkineen käyttäjillä, mutta meikä tekee vielä kuukautta myöhemmin autosta löytöjä erinäisten "näppäimien" alta   :o
Tässä on vielä yksi muukin outo piirre, tämä on ensimmäinen auto, joka tuntuu paremmalta toistaiseksi joka kerran, kun siihen istahtaa ja lähtee taipaleelle.
Nyt on ruvennut alussa vaivannut muovinhaju myös laimenemaan, tuntuu tuulettuvan vähemmäksi.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu October 19, 2017, 06:40:06 AM


Tässä on vielä yksi muukin outo piirre, tämä on ensimmäinen auto, joka tuntuu paremmalta toistaiseksi joka kerran, kun siihen istahtaa ja lähtee taipaleelle.


Oman kokemukseni mukaan tuo piirre häviää joka tapauksessa jossakin vaiheessa, valitettavasti :(

Ensin tulee se vaihe, jolloin auto on niin tuttu, ettei se enää innosta ja sitten alkaa se vaihe, kun kuuntelee jokaista kolahdusta ja narahdusta peläten jotakin hajoavan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 20, 2017, 00:03:08 AM
Mikäli et jaksa lukea paksua käyttöohjetta, löydät selkeitä Niron video-oppaita löytyy nettiosoitteessa
https://www.youtube.com/watch?v=aEgBvqQ0wZc&list=PLCTypJXZfGHx9ajMx1pqy0dKshtBAOjVq
Ohjeiden aiheita on melko kattavasti, kaikkiaan 42 kpl.Ok. kiitoksia vinkistä. Onko kellekkään muulle tullut ilmoitusta toimenpiteitä vaativista takaovien lapsilukoista? Mulle oli huoltoneuvoja laittanut viestin s-postiini.
Jotain harhaanjohtavista jutuista siinä oli, mutta ei selvinnyt kovin tarkoin, pitäisi kuulemma käyttää lähimmässä Kia huollossa.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 21, 2017, 08:22:07 AM
Roiskeläpistä vielä. Löytyykö Kialta isompia vai pitäiskö tähän yrittää väkeertää eteen itse isommat suojat... Tosin, moni uusi auto näyttää olevan kokonaan ilman läppiä... Eihän Ioniqiinkaan saa edes läppiä (näin ainakin keväällä, kun kysyin). ”Pelottaa” vaan, että hiekka ja suola syö auton sivuja.. Helmat toki muovia, mutta niin. Suojaahan nuo myös helmoja pohjasta. Ehdotuksia?

Kia Ceediin leikkasin roiskeläpäksi tarkoitetusta muovista sopivat läpät ja laitoin ne kiinni kahdella ruuvilla, joilla alkuperäiset läpät oli kiinni ja tein itse läppään reijän ja vetäisin nippusiteellä kiinni sisäpuolelta. Piti helmat ”ehjinä”, kun ne ennen omia läppiä kului silmissä erityisesti takaa... Nykyisen Ceedin heikkous...

Renkaiden vaihto onnistui hyvin. Talvinakit alle, vähän ajoa ja ilmanpaineet alkoi näkyä normaalisti valikosta. :-)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Niro17 October 21, 2017, 14:16:00 PM
Auto maanantaina ensimmäisen kerran pajalla määräaikaishuollossa.
Vakkariin ei päivitykset ole vielä saapuneet tehtaalta, mutta asia kuulemma tiedossa ja tulossa. Odotellaan.

Sen sijaan muut päivitykset muuttivat ohjaustuntumaa kaupungissa huomattavasti parempaan suuntaan. Tämä on tietysti täysin makuasia, mutta VAG-tuotteisiin tottuneena tietty tahmeus vaivasi kieltämättä jonkin verran. Tuo "pikkukiusa" parani tosiaan (tehostimen ohjauspäivityksen myötä?) paljon, ja täysin yllättäen. Hyvää työtä, tehtaan insinöörit!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 21, 2017, 14:52:04 PM
Sanoisinpa että aina näihin päiviin asti KIA-Hyundaissa on ollut löysempi ja tunnottomampi tuntuma ohjauksen suhteen vrt. eurooppalaiset. Ei ole kuitenkaan useimmille ollut kynnyskysymys kun myyntilukuja katsoo.

 Nyt ovat sitten järkevästi saaneet tuossakin asiassa muut kiinne.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 22, 2017, 14:58:26 PM
Oman kokemukseni mukaan tuo piirre häviää joka tapauksessa jossakin vaiheessa, valitettavasti :(

Ensin tulee se vaihe, jolloin auto on niin tuttu, ettei se enää innosta ja sitten alkaa se vaihe, kun kuuntelee jokaista kolahdusta ja narahdusta peläten jotakin hajoavan.

Tottahan se on tuokin, mulla on autot vaihtuneet usein alle 2 vuotta vanhoina, eli olen pöljästi ajanut ne huippukalliit kilometrit pois ja seuraavat ostajat hyötyneet hyvin pidetystä ja huolletusta autosta  :-X

Öljynvaihtovälitkin olleet liiankin lyhyitä, vaikka autoalan ex ammattilaisena luulisi saaneen tarpeeksi huoltohommistakin  8) Mutta tämä hybridihullutus on ihan uusi lehti omalla kohtaa ja olen miettinyt kuinka oikein tuli hurahdettuakaan vielä tähän?

Kia Sportagea ajattelin ensin dieselinä, mutta kun edellisessä dieselissä  oli jo "rosvoverot" ja eikä ole nykyään välttämätöntä tarvista suuremmin autoilla, niin ajatus pihistelystä iski :P   Onhan tuo joku ilo,että tarvii vierailla bensamittarilla harvemmin.

Toki muutamia kysymysmerkkejä on hybrideihin liittyen, mutta odottelen onko kellään muulla rohkeutta nostaa esille?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 22, 2017, 15:47:14 PM


Toki muutamia kysymysmerkkejä on hybrideihin liittyen, mutta odottelen onko kellään muulla rohkeutta nostaa esille?

No ite olen ainakin ollut viimoset 10 vuotta sitä mieltä että nämä tavan hybridit on totaalisen turhia vehkeitä, kun ottaa huomioon että viimoset 20 vuotta ei ole tuonut edes tavan hybridien hintatasoa tavallisen henkilöauton tasolle. Siihen nähden sähköautohehkuttajien tulevaisuuden akustojen halpenemisvisiot kuulostaa lähinnä utopialta kun ei edes akustoltaan vähäisimmät autot halpene. Pessimisti sanoisi että sitäkään päivää ei koskaan tule että ioniq maksaa saman  verran kuin i30, jolloin i30 muuttuisi tarpeettomaksi.

Mikäs siinä, tulevaisuudessa käytetty ioniqqi on oikein naseva kulkupeli, kuten joku muutamien tuhansien eurojen priuskin nytte, mutta uutena mokoman ostaminen on liiallista rahantuhlausta mille luulisi olevan normaalin kansalaisen kukkarossa parempiakin rahareikiä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu October 22, 2017, 16:37:46 PM
Onhan hybridi varsin paljon monimutkaisempi kuin perusauto. Ei se korkeajänniteakku yksinään sitä hintaa nosta, vaan onhan siellä sähkömoottoreita, vaihteistoja, erilaisia kytkimiä ym. elektroniikasta puhumattakaan.

Jos vetokoukku maksaa 1000 euroa, niin miksi ei hybridi maksaisi 10 000 enemmän kuin perusauto.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 22, 2017, 17:25:32 PM
Ja sohaisen sen verran energiapolitikkaa, että tämä tavallinen hybridi on kuitenkin useimmille se paras tapa ottaa sähköä mukaan ajamiseen. Säästöä syntyy niinkin, ja ihan mainittavissa määrin.
Tuo siis niin kauan kun ei ole vetyasemia, ei todellista latausverkkoa jne.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 22, 2017, 17:34:19 PM
Ja sohaisen sen verran energiapolitikkaa, että tämä tavallinen hybridi on kuitenkin useimmille se paras tapa ottaa sähköä mukaan ajamiseen. Säästöä syntyy niinkin, ja ihan mainittavissa määrin.
Tuo siis niin kauan kun ei ole vetyasemia, ei todellista latausverkkoa jne.

Bensa-autoistahan täällä vain puhutaan eikä PHEV-autoista. Säästöllä tarkoitat mitä? Ympäristön vain setelien säästämistä vai ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen pysäyttämistä vai kenties ilmanlaadun huononemisen pysäyttämistä? Noista kohdista mikään ei käy näihin bensa-autoihin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 23, 2017, 12:36:15 PM
No kannattaisi varmaan koeajaa Niron hybridi, niin huomaisi, että dieseliltä putosi melko pitkälle tarve esim ceedin mallistossa. Polttoaineen kulutus nyt vaan on ihan aikuisten oikeestikin selvästi pienempi, niin että ns dieselveroa ei saa enää kiinni kuin aniharva. Eikä se ostohintakaan niin kamalan paljoa isompi ole kun verrataan saman kaltaista varustelua automatilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 23, 2017, 13:26:35 PM
No ei se koeajo minua kiinnosta vaan faktat säästämisestä,(tässä tapauksssa näköjään sittenkin vain seteleitä) näköjään 5000e kalliimpi on niro ceedin dieseliä ja 6000e tavan bensaan verrattuna.

Noh ei se lopunperin suuren suuri hintaero ole tosiaankaan tämän merkin kesken ja kehitys on kehittynyt ja pääsemässä sille tasolle että tavan hybridi olisi vertailukelpoinen bensan ja dieselin kanssa - ennenhän näin ei ollut.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 23, 2017, 13:45:10 PM
Ota oikeat versiot vertailuun. Nirosta ei ole karvalakkia manuaalilla.
Ja koeaja kun et usko mitään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 23, 2017, 14:47:46 PM
Taas tuo ihme jarna missä pitäisi kirjoittamattomien autosceneläisten keksimiä vertailusääntöjä kunnioittaa. Minä vertailin halvimpia halvimpiin, varusteet on niissä mitä ovat, mutta se ei totuutta muuta. Meidän piti vertailla seteleitä ja halpaa ajamista, nyt tässä on kaksoisstandardi jos vertaillaankin turbotauhkavarusteita keskenään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 23, 2017, 15:35:37 PM
Ja Stinger on ylihintainen kun samalla rahalla saa monta Rioa. Amen..

Autokaupan suuria hintahuijauksia on "hinnat alkaen"-mallit sekä metalliväri.
Se "hinnat alkaen"-malli on eka huijaus, ja monella automaahantuojalla sanotaan suoraan jo hinnastossakin, että sitä köyhästi varustettua & selvästi alitehoisella moottorilla jne olevaa mallia ei ole edes varasto-ohjelmassa, vaan se tilataan asiakkaalle tehdastilauksena. Kun tehdastilauksella on pitkä toimitusaika, yritetään silläkin keinolla saada asiakas valitsemaan se parempi, eli kalliimpi, varastossa oleva tai lyhyen toimitusajan malli. Mutta kun se halvin malli on olemassa hinnaston rivinä, voidaan se myöskin ottaa esim markkinoinnissa: "meidän mallimme hinnat alkaen vain 14 999". Autokaupasta moista autoa ei sitten ostakaan kuin aniharva, ja päättäväisen sitkeä asiakas.

Se toinen. Metallivärin lisähinta on nykyisin perusteeton, koska kaikissa väreissä on kaksi kerrosta. Mutta jos varastossa ei pidetä muita värejä kuin metallivärejä, ja sille ei-metallivärille annetaan toimitusajaksi useita kuukausia, saadaan luonnollisesti myytyä se kalliimpi väri asiakkaallekin. Tämä paria poikkeusta lukuunottamatta. Luonnollisesti kaikkein edulliset autot pitää olla saatavissa myös ilman kallista metalliväriä, ja ja toisaalta yritysautoissa se on pakollinen, koska metallivärin lisähinta halutaan käyttää varusteluun. Niinpä iso osa yritysautoista onkin yllättäen valkoisia. Ja toisaalta tilastoissa näkyvä valkoisen värin niin sanottu suosio ei olekaan oikeaa suosiota, vaan sitä että on valittu ei-metallinen sävy. Tämä näkyy myös autokannassa: katsokaapa liikenteessä suosittuja yritysautoja ja niiden väriä. Ja taas yksi tapa saada "hinnat alkaen" alemmas.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 23, 2017, 19:34:35 PM
Näyttäisi ioniq/nirossa olevan hinnat-alkaenkin varustelu vähintään tyydyttävä. Eipä taida autoa enää löytyä tänä päivänä mistä ei noita ennen kalliita mukavuusvarusteita löytyisi. Tyyliin nahkasisusta ei ole mikään automaatio vieläkään mutta se nyt oliskin melkein ainut mitä ruksia.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 23, 2017, 22:02:59 PM
Ja seuraavaksi sitten i30/cee'd-parin varustelistaa katsomaan: siellähän sitten onkin se hinnat alkaen, jonka kansa haluaa nähdä markkinoinnissa. Mutta ei ole oikea vertailuun.

Nirostahan ei ihan niin hirmuisen riisuttua mallia tarvita: kilpailijat on jo hinnoiteltu samalle viivalle kuin Niro. Nirosta ei siis tarvitsekaan näyttää sitä selkeästi halvempaa hinnat alkaen perusmallia, jota ei haluta edes myydä.
Toisaalta Niro on edistyksellinen auto, jolloin myös monet sen ostajista kaipaavat edistyksellistä varusteluakin. Ja kun hybridi on aina automaatti, niin sekin rajaa ne riisutuimman mallin hakijat ulos.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 23, 2017, 22:40:26 PM
Eli viestisi on sanoa että hintaero on käytännössä siis vielä pienempi kuin 6000e.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 24, 2017, 09:35:00 AM
Tavaratilan perusteella oikea verrokki ceedistä on farkku.
Ja tietty automaatti, koska Niro on aina automaatti.
Moottorin suhteen niin ceedin 1,6GDi kuin 1,6CRDi ovat liki saman hintaisia, ei siis väliä kumpaa katsoo. Nirossahan on 1,6GDi bensatekniikkana, mutta kulutus ja voima on dieselin kaltainen.
Niron LX vastaa ceedin EXää. Ja Niron EX on suurin piirtein ceedin EX+Premium tai GT-Line.
Niro LX 28 k€ ja EX 31,5 k€.
Ceed EX 26 k€ ja EX+Premium tonnin lisää, GT-Line 29,5k€.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 24, 2017, 10:17:49 AM
Saahan sitä selvitettyä noita varusteitten tasapäistämistä miten lystää että saisi näyttämään hybridit jotenkin edullisilta, oikeasti niroa /ioniqqia pitäisi verrata vain täsmälleen samankokoiseen i30/ceed, mitäs tarjoavat automaattia nirossa, heidän oma mokansa kuten optima gt:kin. He voisi haluttaessa tarjota myös samoilla askeettisilla varusteilla niroa että hinta tulisi alaspäin - 28 000 on kuules liikaa perusautosta, ja se on heidän oma mokansa että tarjoavat hybridiperusautoon hintaa nostavia varusteita, nuo suomi-scenen keksimät jorinat että ceedistä pitää löytää samantehoinen ja automaatilla oleva rivihinta on aivan typeriä keksimällä keksittyjä vertailuita.

Eipä niitä edes sähkövetoisia autoja ole samaan hintaan kuin perusbensoja, hintaa lisää akusto ja sähkötekniikka. Tälläkin foorumilla Suomen suosituin ceed on litranen-manuaali ja sille on syy - peruskuljetustarpeen kattaminen, ei hienostelu.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 24, 2017, 11:16:32 AM
Onneksi autoja saa sentään ostaa muitakin kuin litraista manuaalia ilman mausteita. Ja niitä myös myydään.
Jos nyt katsoo esim nettiauton ceed-tarjontaa, on nyt kaupan:
381 bensamallia ja 250 dieseliä
519 manuaalia ja 109 automaattia
641 autosta 182 on automaatti-ilmastoinnilla, ja 140 navilla
1,6-litraisia 407 kpl
Tuo otos kertoo jo automallin jakautumisesta eri moottori- ja varusteluversioihin paremmin kuin se, millä moottoriversiolla ajavia on tänne viime aikoina eksynyt eniten.

Toisaalta jos ajatellaan tuolla romanialaisfilosofialla, niin ehkä pitäisi sitten mennä ennemmin Dacia-kauppaan?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 24, 2017, 18:03:38 PM
Itellä niro maksoi noin 40000e kaikkineen, ja kun alkukesästä punnitsin eri vaihtoehtoja. Päädyin niroon koska tykästyin itse autoon, hybridi tekniikka ei vaikuttanut valintaani. Itselle tulee noin 4000km vuodessa niin aika pieni vaikutus mitä auto kuluttaa, eihän näissä autokaupoissa ole yhtä oikee vaan kukin ostaa just mitä haluaa :)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 25, 2017, 12:49:01 PM
Minua kiinnostaa oikeasti vain hybridin ja samankokoisen halvimman auton hintaerotus ;)

Esim. jopa näissä sähkövetosissa bensa-autoissakin tuo sähkömoottorin kalleus näyttelee merkittävää osaa, sen kummemmin kuin ketään kiinnosta sähkömoottorifaktat että mitä kaikkia niitä on olemassa, lyhyesti todettakoot etä kun joskus muinoin sähköautokelposia moottoreita sähköautoissa oli sellasia 30kw teholukissa tarjoten 120kmh suorituskyvyn, jopa nämä priuksen ja Niron 180kmh ja 10 sekuntia sataseen sähkömoottoreita voisi luonnehtia jo korkean suorituskyvyn moottoreiksi, ja hinnatkin on moninkertaisia.

Teslan sähkötekniikka on sitten hinnaltaan vielä ihan omissa sfääreissään ja pelkkää utopiaa kansan autoon, tehojakin tulee kuin laittaisi valot pääälle. Itseään sähköautoasiantuntijoksi korottaneet jankuttaa yleensä vain akuista ja akkujen kalleudesta, mutta se on vain osatotuus.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 25, 2017, 13:28:47 PM
Ra(s)kas verotuksemme tasaa tekniikoiden hintaeroa kuluttajalle. Eli sitten vaan katsomaan autoveron määrää siitä ostohinnasta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 25, 2017, 14:42:44 PM
Toiveissa olisi että metaaniautot, sähkövetoiset hybridit, phev ja sähköautot saisi tasapuolista verokohtelua, mutta en pidättele hengitystäni - ei ne mitään radikaaleja muutoksia lähde tekemään kuin ei ole valtion rahakirstussa dollareitakaan, vain pientä optimointia ja näpertelyä, nythän valtio tukee bensallalla ajoa ja sähkövetoisten ja phev-autojen bensatupruttelua ja sähköautojakin, olisi kiva jos biokaasuautoja kohdeltaisiin tasapuolisesti noihin nähden varsinkin kun eivät edes tupruttele mennessään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 25, 2017, 23:22:33 PM
Ja sohaisen sen verran energiapolitikkaa, että tämä tavallinen hybridi on kuitenkin useimmille se paras tapa ottaa sähköä mukaan ajamiseen. Säästöä syntyy niinkin, ja ihan mainittavissa määrin.
Tuo siis niin kauan kun ei ole vetyasemia, ei todellista latausverkkoa jne.

Samaa olen minäkin hakenut hybridin oston myötä ja sekä ominaisuudet, että kulutuksen kohtuullistuminen ovat ihan parasta. Jos polttokennotekniikka jonain päivänä onnistuu ja kulkineet liikkuvat vedyllä, on otettu uusi askel kohtuullisen kulutuksen tiellä. Tiedä sitten mihin vetyautojen hinnat tässä omituisten poliittisten ratkaisujen maassa asettuu?

Onhan noita kyllä aurinkoenergialla kulkevia, utopistisen näköisiä matkailuautojakin jopa esitelty, mutta enempi varmaan kokeilu ja kummajainen paneeleineen.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 26, 2017, 01:11:01 AM
Samaa olen minäkin hakenut hybridin oston myötä ja sekä ominaisuudet, että kulutuksen kohtuullistuminen ovat ihan parasta. Jos polttokennotekniikka jonain päivänä onnistuu ja kulkineet liikkuvat vedyllä, on otettu uusi askel kohtuullisen kulutuksen tiellä. Tiedä sitten mihin vetyautojen hinnat tässä omituisten poliittisten ratkaisujen maassa asettuu?

Onhan noita kyllä aurinkoenergialla kulkevia, utopistisen näköisiä matkailuautojakin jopa esitelty, mutta enempi varmaan kokeilu ja kummajainen paneeleineen.

polttokennoautot voivat mennä myös metaanilla ja esim. etanolillakin, parhaimmassa tapauksessa kallista vetyinfraa ei edes tarvittaisiin ainakaan suuremmissa määrin vaan rakentaa se osana symbioottista metaanitaloutta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti October 27, 2017, 01:14:48 AM
polttokennoautot voivat mennä myös metaanilla ja esim. etanolillakin, parhaimmassa tapauksessa kallista vetyinfraa ei edes tarvittaisiin ainakaan suuremmissa määrin vaan rakentaa se osana symbioottista metaanitaloutta.

Vety taitaa kuitenkin olla se saasteettomin vaihtoehto, hiilidioksipäästöjä unohtamatta?  Metaania tosin on maapallolla haitaksi asti, vallankin jos ikiroutaiset Siperian alueet alkavat ilmastonmuutoksen myötä sulamaan, metaanilähteistä ei liene pulaa kun kaikki elollinenkin tuottaa sitä ja merien pohjillakin valtaisia varantoja.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 27, 2017, 06:18:36 AM
Vety taitaa kuitenkin olla se saasteettomin vaihtoehto, hiilidioksipäästöjä unohtamatta?  Metaania tosin on maapallolla haitaksi asti, vallankin jos ikiroutaiset Siperian alueet alkavat ilmastonmuutoksen myötä sulamaan, metaanilähteistä ei liene pulaa kun kaikki elollinenkin tuottaa sitä ja merien pohjillakin valtaisia varantoja.No tulevaisuuden ratkaisu on fanaatikoille tylsä ja moninainen ja kaikki ne monet laatikot, esim. UE-vety, UE-sähkö ja UE-metaani - myös puusta SBG-synteesillä tehty metaani luetaan UE-metaaniksi ja synteettinen metaani auringosta ja tuulesta.

Suomen tämänhetkisellä turvepohjasella vedyntuotannolla elinkaaripäästö oli jopa pahempi kuin bensalla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 27, 2017, 06:50:47 AM
Katsotaan sitten uudestaan kun kaupassa on noita polttokennoautoja, ja hintaero on alle kymppitonnin...
Ja kun polttoaineen jakelu on kunnossa.

Kumpikin seikkoja, joihin kuluttaja ei pääse vaikuttamaan. Ja vaikka äänestettäisiin valtaan poliitikot, jotka rakentaisivat sen infran, niin silti puuttuu autotarjonta. Joka taitaa puuttua kauan, kun katsoo omistuksia.

En ole polttokennoa vastaan, päinvastoin. Mutta taitaa aika loppua kesken.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 27, 2017, 12:26:56 PM
Polttokennoautossakin on vähän sama vika kuin täyssähköautossa - ratkaisu joka etsii ongelmaa, vain täydellinen polttomoottorikielto voi tehdä polttokennot kannattaviksi, ja ainut löyhä argumentti asian puolesta on ajoneuvon melu, mikä on metaanimoottoreissakin hyvin vähäinen jo itsessään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: RaineK October 30, 2017, 21:15:31 PM
Onko jollain muulla auton rengaspaineiden valvontajärjestelmä ruvennut valittamaan kun laittaa talvipyörät alle? Paineet kyllä mielestäni kunnossa ettei pitäisi olla asiaa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 31, 2017, 09:47:47 AM
Ei kyllä tullut mitään valitusta, näyttö vaan ilmoitti kohdassa jossa ilmanpaineen pitäisi näkyä että aja autolla.
Noin 5km ajon jälkeen rupesi paineet näkymään. Nyt viikon pelannut ihan normaalisti.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti November 06, 2017, 19:05:00 PM
Ei kyllä tullut mitään valitusta, näyttö vaan ilmoitti kohdassa jossa ilmanpaineen pitäisi näkyä että aja autolla.
Noin 5km ajon jälkeen rupesi paineet näkymään. Nyt viikon pelannut ihan normaalisti.

Ei mitään ongelmia rengaspainenäytön suhteen ainakaan vielä, mutta heitän nyt yleiseen ihmettelyyn kysymyksen: Mitä moottoriöljyä kenenkin Nirossa teillä käytössä?

Meinaan, kun öljysuosituksia katsoo öljyyhtiöiden sivuilta, löysin vain Valvolinen sivustolta moottoriöljyn joka on C2 /5w30 , 0w20 viskositeetin öljyä ei merkillä haettuna näy kellään, mutta varmaankin sopivia olemassa, vaan onko vielä liian tuore malli?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 November 06, 2017, 20:02:15 PM
http://www.mobil.fi/Finland-Finnish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-0w20.aspx#

Olet liikkeellä väärin päin. Eli kun siellä ohjekirjassa kerrotaan mitä öljyä pitää olla, niin hae sellaisia. Ja ota huomioon, että pelkkä viskositeetti 0W-20 ei riitä. Niitä on jo VW-öljy, Volvo-öljy ja sitten tämä Aasia-/hybridi-öljy.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti November 07, 2017, 19:00:39 PM
http://www.mobil.fi/Finland-Finnish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-0w20.aspx#

Olet liikkeellä väärin päin. Eli kun siellä ohjekirjassa kerrotaan mitä öljyä pitää olla, niin hae sellaisia. Ja ota huomioon, että pelkkä viskositeetti 0W-20 ei riitä. Niitä on jo VW-öljy, Volvo-öljy ja sitten tämä Aasia-/hybridi-öljy.

Anteeksi kuinka "väärinpäin"??  kysyinhän mitä öljyä itsekukin teistä Niron omistajista käyttää autonsa moottorin voiteluun. Valvoline on toistaiseksi ainoa merkki mistä Kia Niro 1.6 GDI Hybrid haku antoi edes jonkun suositusten mukaisen laadun.

Esim. Mobilin sivusto ei tunne Niroa ollenkaan, samoin Gastrol jne.jne.

Luulen ymmärtäväni viskositeetti- ja luokitusjuttuja aika pitkällekkin, mutta nykyään alkaa olla yhä useampaan autoon oma öljylaatu, kuten näyt tuohon laittaneen itsekkin. Ohjekirjassa on ne luokitukset, mutta esim. Motonet ei pysty myymään mitään öljyä tuohon "takuuvarmasti" sopivana.

Niron ohjekirja antaa kyllä vaihteistoöljylle kolmenkin eri merkin öljysuositukset, mutta moottoriin ei sitten mitään, mikä oikeastaan pieni ihmetys, kun monissa muissa merkeissä esim. ranskalaisissa mainittu öljymerkkikin.

Motonetissa on kyllä öljyjä hybrideihin, mm. Toyotaan merkkikohtaisena, eivät kuitenkaan Niroon suosittele samaa tavaraa.  Tottahan tähän nyt joku luokituksien mukainen öljy löytyy, mutta yritin helpoimmalla, eli josko se "viisaus" olisi löytynyt tältä saitilta tässäkin asiassa, pidempään ko. auton omistaneiden joukosta  ;)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 November 07, 2017, 20:32:57 PM
Siinä mielessä väärinpäin, että autosi ohjekirjasta (sivu 9-6) löytyy se paras tieto, millaista öljyä autoosi kuuluu, ja jo nyt.
Kun taas nuo öljymerkkien valintakoneet laahaavat kahdellakin tapaa jäljessä. Ensin siinä, päivittyykö pohjadata, ja seuraavaksi siinä, että öljymerkki saa pohjadatan perusteella lisättyä sinne sivuilleen vastaavan oman tuotteensa. Ja se pohjadata ei suinkaan ole aina oikeaa, kuten ei Valvolinen tapauksessakaan mennyt ihan nappiin.

Mutta jos taasen haet esim Mobilin sivuilta sitä ohjekirjan antamaa öljyä vastaavaa öljyä, niin sehän löytyy sieltä, kuten jo vastasin.
Eli 0W20, API SN ja ACEA C2 tai "Energy conserving" pitää purkin kyljestä löytyä. Ja ILSAC GF-5 on juurikin Energy conserving.

Kian kohdalla mikään öljymerkki ei ole maksanut tarpeeksi saadakseen oman tuotteensa ohjekirjaan, ei se sen ihmeellisempää ole. Sen verran ovat Shellin kanssa vielä kauppaa käyneet, että ko. merkki on saanut nimensä sinne. Mutta ei enää isolla logolla kuten aiemmin. Markkinatalous jyllää!

Ja tässä vaiheessa auton elinkaartahan valitsee sen öljyn lähes aina merkkihuolto. Deltan tapauksessa merkki on ollut yleensä Neste, ja valinta hieman sinnepäin. Joko NESTE CITY PRO C2 5W-30 tai sitten NESTE CITY PRO 0W-20 mutta veikkaan ekaa. Hyundain kohdalla taitaa mennä yleensä Castrolille kun Volvo-kaupan hyyryläisiä ovat useimmin. Ja siellä asiaan tuo vaikeuskerrointa se, että niillä on Professional-sarjansa, josta löytyy uusimmatkin öljyt, mutta niitä ei anneta kuluttajien nähdä valitsimessa. Castrol Magnatec Pro GF 0W-20 olisi se oikea.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti November 08, 2017, 23:04:40 PM
Siinä mielessä väärinpäin, että autosi ohjekirjasta (sivu 9-6) löytyy se paras tieto, millaista öljyä autoosi kuuluu, ja jo nyt.
Kun taas nuo öljymerkkien valintakoneet laahaavat kahdellakin tapaa jäljessä. Ensin siinä, päivittyykö pohjadata, ja seuraavaksi siinä, että öljymerkki saa pohjadatan perusteella lisättyä sinne sivuilleen vastaavan oman tuotteensa. Ja se pohjadata ei suinkaan ole aina oikeaa, kuten ei Valvolinen tapauksessakaan mennyt ihan nappiin.

Mutta jos taasen haet esim Mobilin sivuilta sitä ohjekirjan antamaa öljyä vastaavaa öljyä, niin sehän löytyy sieltä, kuten jo vastasin.
Eli 0W20, API SN ja ACEA C2 tai "Energy conserving" pitää purkin kyljestä löytyä. Ja ILSAC GF-5 on juurikin Energy conserving.

Kian kohdalla mikään öljymerkki ei ole maksanut tarpeeksi saadakseen oman tuotteensa ohjekirjaan, ei se sen ihmeellisempää ole. Sen verran ovat Shellin kanssa vielä kauppaa käyneet, että ko. merkki on saanut nimensä sinne. Mutta ei enää isolla logolla kuten aiemmin. Markkinatalous jyllää!

Ja tässä vaiheessa auton elinkaartahan valitsee sen öljyn lähes aina merkkihuolto. Deltan tapauksessa merkki on ollut yleensä Neste, ja valinta hieman sinnepäin. Joko NESTE CITY PRO C2 5W-30 tai sitten NESTE CITY PRO 0W-20 mutta veikkaan ekaa. Hyundain kohdalla taitaa mennä yleensä Castrolille kun Volvo-kaupan hyyryläisiä ovat useimmin. Ja siellä asiaan tuo vaikeuskerrointa se, että niillä on Professional-sarjansa, josta löytyy uusimmatkin öljyt, mutta niitä ei anneta kuluttajien nähdä valitsimessa. Castrol Magnatec Pro GF 0W-20 olisi se oikea.

Ok. kiitos. mitä tuohon "merkkiliikkeen valintaan" tulee, niin en ole eläissäni vaihdattanut öljyjä merkkiliikkeen huollossa yhteenkään autoon, kun katson koulutukseni ja pitkän työkokemukseni vuoksi itseni kelvolliseksi öljynvaihtajaksi edelleen  ;)  Muitakin syitä on, esim. öljynvaihtovälit jäävät lyhyiksi poikkeuksetta jne.

: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn December 29, 2017, 20:42:12 PM
Niro kävi öjyn vaihdossa. Nyt pelaa omassakin täydellisesti tuo vakkari (ei enää kierrokset hyppää ja laske sitten oikealle tasolle). Huollossa kertoivat, että vaihtavat takuuseen sulakerasian kannen (muistaakseni se oli se :-D). Osaa ei ollut, mutta aikoivat tilata...

Hyvin pelannut Niro tähän asti. Ei valittamista.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 January 18, 2018, 12:22:45 PM
Kyllä 5" näytöltä jo näkee ettei takana ole autoa tai ihmisiä, mutta sentintarkkaan peruuttamiseeen iso on parempi.

Nirossa ei ksenonitkaan vielä ole erityisen hyvät, valitettavasti. Ovat vain hyvän halogeenin tasoa, 25W versio...

Ota koukkumalli. Ensinnäkin tehdasasennus on toimivampi ja toiseksi autoissa on eroa maahantuonnin mukaan. Kian sivut on nyt nurin mutta myös vetokiloissa oli ero.

EDIT: Eri massasta puhuu lisävaruste-esitekin koukun kohdalla. Kannattaa tarkistaa suoraan maahantuonnista asia!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu January 18, 2018, 12:39:17 PM

Mainittakoon että koen KIAn hinnoittelun hyvänä siinä mielessä että perusmallissa on sama tekniikka kuin muissakin. Monesti noissa muita halvemmissa on esimerkiksi paljon pienempi kone, jota kukaan ei voi millään haluta. Siihen verrattuna joku näyttö on pieni kiusa.

Hyvin sanottu :D

200 euron älypuhelin hoitaa kaiken muun paitsi peruutuskameraa ja ilmainen Google Maps -navigaattorikin pysynee paremmin ajan tasalla kuin kiinteä.

Pikkasen pelottaa, että karvalakkimallin äänieristyksessä on säästetty, mutta se voi olla turhaa pelkoa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 February 03, 2018, 20:54:31 PM
Itelle tehtiin sellainen äänieristys ruiskutus alustaan ja samalla ruosteenesto käsittely alustaan. En kyllä kysellyt mitään että vaikuttaako takuuseen, tuskin se sitä poistaa eihän minkään auton takuu korvaa jos alusta on ruostuu sehän johtuu aina ulkoisista tekijöistä ja kulumisesta. Samalla pistettiin äänieristemattoa sisälokareihin.  En kyllä huomannut mitään eroa entiseen Meteliin kyseisillä toimenpiteillä. Rahat meni vaan hukkaan. Kun itse eristin koko auton perän sisäpuolelta niin se todella hiljensi autoa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 February 03, 2018, 21:08:14 PM
200 euron älypuhelin hoitaa kaiken muun paitsi peruutuskameraa ja ilmainen Google Maps -navigaattorikin pysynee paremmin ajan tasalla kuin kiinteä.

No, päivitykset on ilmaisia 7 vuoden ajan, ja onhan auton navi muutenkin jouheampi. Ei piuhoja, näyttää rajoitukset, isommat nappulat, isompi ruutu, paremmassa paikassa jne.
Okei, ruuhkia ei taida Nirossakaan vielä tuntea, mutta tunteeko kameratolpat?
Plus ruutu ei pimene kun joku soittaa tai tarvii puhelinta muuhun.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu February 03, 2018, 21:17:06 PM
No, päivitykset on ilmaisia 7 vuoden ajan,

Syytä ollakin kun navisofta maksaa 1000€ 8)

Käyttö voi olla hieman kätevämpää, mutta ei merkittävästi. Lisäksi ainakin oman auton navigaattori häviää toiminnassa Google Mapsille.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn February 04, 2018, 15:28:57 PM
KULUTUKSESTA:

-20 astetta. Ajoin 35km lenkin. Auto oli roikassa sen 2 tuntia. About 90 prosenttia 80-100 km/h alueeella ajoa. Keskikulutus 5.6L. Ei paha.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 February 04, 2018, 18:47:24 PM
Syytä ollakin kun navisofta maksaa 1000€ 8)

Jaa millä laskutaidolla?
Jos meinaat sitä, mitä varustelutasojen hintaerona on (paketilla höystettynä), niin paketin ulkopuolelle jää silti vielä aika paljon muutakin tavaraa, kuten vaikkapa ksenonit.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu February 04, 2018, 19:11:35 PM
Riippuu siitä paljonko kukin ksenoneita ynnä muita härpäkkeitä arvostaa. Minä en niihin 1000 euroa laittaisi enkä laittanut nykyiseen autooni, kun TM:n testissä olivat huonommat kuin halogeenit ko. autossa.   Nykyiset pienitehoiset ksenonit eivät yötä päiväksi muuta yhtään sen paremmin kuin täystehoiset halogeenit.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: JT February 07, 2018, 12:12:42 PM
Odottavan aika on pitkä. Itselle on tulossa Niron Plug-in-malli EX-varustetasolla, arvioitu toimitus toukokuussa. Vaihdossa lähtee romutettavaksi Corolla vuosimallia -95. Pitemmän aikaa tuota vaihtoa tuli jo haaveiltua, mutta tuo romutuspalkkio asian nyt lopullisesti ratkaisi. Koeajoa enempää kokemuksia ei siis Nirosta ole vielä kertynyt, mutta kerrotaan niitä sitten, kun auto aikanaan alle saadaan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu February 13, 2018, 20:33:50 PM

Onko kameratolppien syöttämisestä navigaattoriin kokemuksia? Voisi olla hyvä jos joskus joutuu kehäykköselle seikkailemaan.

Kehä1:llä on niin tiuhassa tolppia, ettei niiden sijainnista saa mitään hyötyä ;)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu March 28, 2018, 16:58:36 PM
Mun autooni liikennetiedoitteet tulevat kyllä radion kautta. Tämä ei koske kameroita vaan ilmoituksia liikenteen häiriöistä jne.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 April 03, 2018, 17:58:31 PM
Itsellä on nyt 4500 mittarissa ja pakko yhtyä tohon samaan että perä kyllä likastuu pahasti ja kyljet myös likastuvat poikkeuksellisen paljon. Omassa kärryssä 17" talvipyörät ja ne tulevat enemmän korista pihalle mitä kesäpyörät jotka ovat 18". Ja onhan ne kuraläpät nyt aivan onnettomat ei ne kyllä suojaa kylkiä yhtään. Takarenkaiden takaa puskuri on kuin hiekkapuhalluksen jäljiltä. Kuljettajan penkin nahkaverhous alkaa ja nyt olemaan ihan löysä ja kurjan näköinen, enkä edes paina kuin 80kg ettei pitäisi siittä olla kiinni. Taitaa mennä kohta koko kärry vaihtoon kun rupee näin vähällä käytöllä rispaantuun :-[


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 April 12, 2018, 12:12:41 PM
On ne ihan kia alkuperäiset vanteet jotka siinä autossa on, tartee myydä noi vanteet ja renkaat pois ja ostaa ensi talveksi ne 16" vanteet jos auta ajattelee pitää.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti May 02, 2018, 17:35:46 PM
Ensimmäinen talvi on taitettu ja n.6000 km "testiä" takana. Kulutus pysyi talvella 4,9-5,4 litran haarukassa maltillisella ajolla näytön mukaan.
Ongelmia aiheutti erityiset lumiolosuhteet, Nirossa on paljon alustan takaosissa erilaisia "tartuntapintoja", eli ulokkeita, joihin suvi-ja sohjolumi kertyy lumisilla tienpätkillä ja muuraa lopulta takapyörät jarruosineen ja anturijohtoineen yhdeksi köntäksi. Kaksi kertaa jouduin putsaamaan alustan osia kun pakkaset painoi äkillisen lämpöhumauksen jälestä päälle. Tämä siis kun itselläni on kylmä autotalli.

Luovuin polttoainekäyttöisen lämmittimen laittamisesta, kun ovat aina menneet vaihdossa ihan ilmaiseksi seuraaville käyttäjille ja lämmitin "pulikalla" joka tässä siis syl. kannessa (Defa 300W) ja ei ole mikään tehopakkaus sielläkään, joten tuntikaupalla päällä pakkasella ja eipä sillä kättään polttanut kun kokeili kannen sivua =hengetön.

Auton peräosa on tosiaan hiton herkkä kuraantumaan ja ihan hetkessä, suolakura tarttuu lujasti ja vallankin kun takalasin spoileri kerää ihan pirukseen jyrkkään yläkulmaan. tuntuu jotta on ihan erikoisen ottava rakenne kuran kertymisen kannalta ja vaikea putsata + erittäin naarmuuntuva materiaali spoilerissa tämä kiiltävä muovi, sama sisätiloissa, mitä kiiltäviin muoviosiin tulee.

Kameran linssiä saa putsata kura-lumikeleillä aina kun johonkin pysähtyy ja kohta taas utuinen kuva. Jos hybridiakun haluaa liki täyteen lataustilaan, kun esim.itselläni auto talvella joskus vain n. kerran viikossa ajossa ja matka aina n. 150 kilometriä,  joutuu ajelemaan  viimeiset kilometrit sport asennolla.

Muuten on pelannut ok. mutta eivät kovinkaan monet nykyautot ole enää oikeasti hyviä Suomen muuttuneisiin talvioloihin. Tässä nyt sentään vielä 16 tuuman pyörät  sopii  pyörimään koteloissaan, mutta kyllä nykykeleissä joutuu kotelot, eli kurakaaret tyhjentelemään välillä jäätyvistä lumista.

Auton polttomoottori lämpiää pitkästä esilämmityksestä huolimatta pakkasella hiukan hitaammin, kuin vaikkapa 1,4 litran moottorilla olleen Kia Rion ja vastaavan Hyundain, (olen omistanut molemmat) huolimatta keulan automaattikaihtimesta.

Ajoin talven ajot Nokian kitkarenkailla ja nyt ensiasennusrenkaat Michelin matalaenergia alla taas ja kulutus maltillisessa ajossa näytön mukaan 4,3-4,5 litraa välillä. Todellinen kulutus voi olla muutakin? En ole vielä laskenut tankkauksien perusteella, mutta eppäillä soppii, että tehtaan ilmoittamaa kulutusta ei tässäkään autossa saavuteta edes normaaliolosuhteissa?

Jos ken on saavuttanut, niin voisi ilmoittautua täällä ;): Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn May 05, 2018, 13:04:11 PM
Updeittia. Tää on mun eka automaatti ja sen toimintaa olen tässä vähän jännittänyt,kun olen vsrsinkin Volkkarin ongelmista lukenut.

Mutta siis. Ovatko muut huomanneet, että välillä kohtalaisen hellästi kyyhdyttäesaä auton vaihatessa vaihdetta välittyy polkimeen pieni ”värinän” tunne. Vähän sama kuin manuaalia luistattaisi. Värinä ei varsinaisesti tunnu koko autossa ja sitä esiintyy tosiaan kaasuttaessa ekolokisesti 30-50km nopeudessa. Tätä ei ilmene kuitenkaan jokaisella ajokerralla, ainostaan harvakseltaan. Auton mittarissa on vasta 16 500km...

Kuulostaako tämä joltain sellaiselta, että vaihteistossa voisi olla jotain vikaa? Vähän vaikea vielä Deltalle, kun tosiaan tuota esiintyy vain silloin tällöin, eikä auto itse ilmoita mistään vioista.

Ihan kokemuksia olisi mukava kuulla, kun itselle automaatti on kokonaan uusi. Tätä ennen mennyt aina manuaalilla. Muuten Niro toimii edelleen loistavasti ja on kyllä ilo ajaa! 😊


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn May 12, 2018, 23:02:34 PM
Onko tuo vaihdetta vaihtaessa vai silloin kun moottori kytkeytyy?
Järjestelmähän on varsin monimutkainen enkä omassani, jossa vasta 7000km mittarissa, osaa sanoa milloin mitäkin tapahtuu värinän perusteella vaikka se muuten olisikin ilmeistä.

Lisää järjestelmän toiminnasta:
https://www.kiauniversity.com/cbtlib/sales/SLS-01-040-1/content/documents/pdf/Mod2_Overview.pdf (https://www.kiauniversity.com/cbtlib/sales/SLS-01-040-1/content/documents/pdf/Mod2_Overview.pdf)

Kesärenkaat ja kelit tiputtivat kulutusta, kesänopeudet taas nostivat. Näytön mukaan pääsin 3,7l/100km noin 30 km matkalla. Siinä piti jo hieman yrittää. Liikenteen mukana 4,2 l/100 km näyttäää olevan täkäläisittäin lämpimänä päivänä normi. Moottoritiellä toki enemmään mutta se on eri asia. Tuossa kun katselen tankattuja tuloksia niin kovempien, kaksinumeroisten, pakkasten aikaan kulutus oli 6,5l/100km kun viimeisin oli 4,8 l/100. Veikkaan että nyt on tulossa reippaasti alhaisempi lukema mutta en tunnu pääsevän tankkaamaan sitten millään  ;D
Kylmyys, eli jotain +5C, vaikuttaa selkeästi kulutukseen lyhyillä matkoilla. 

Realisti:
Miksi haluat omin päin ladata hybridiakun täyteen?

Totta järjestelmä on monimutkainen. Tuo saattanee liittyä vain siihenkin, että moottori esim kytkeytyy samalla päälle kum vaihde vaihtuu.. Tiedä sitten. Ei tuo häiritsevää ole, mutta pitää vähän seurailla.

Kulutus tippuu tosiaan näin kesäkeleillä kovasti. Talvella lyhyellä matkalla kulutus nousee reilusti. Kesällä voi päästä alle neljänkin litran. Olen kyllä todella tyytyväinen Niron kulutukseen! 😊


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Ikrak May 24, 2018, 22:37:42 PM
Onko joku virittänyt OBD-lukijan kautta tarkempaa datakeruuta/näyttöä kulutuksesta ja akun käytöstä? Tuo on ilmeisesti mahdollista tietyillä Android-softilla, en vielä ole päässyt asiassa sen pidemmälle.


On tullu itekin asiaa mietittyä, joten jos jollakin on vinkata obd-lukijoita jotka on luotettavia Kia/Hyundai autojen kanssa, niin heittäkää vinkkiä. Hyvistä Android-ohjelmista Nirolle olisin myös kiinnostunut. Mites muilla on pelittänyt tuo Android auto? Itsellä on toistaiseksi ihan kivasti, mutta natiivisuomenkieli olisi kyllä jees. Nyt mennään enkulla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Niro17 July 18, 2018, 14:53:12 PM
Kulutuspäivityksiä täältäkin, koska asiaa tuntuu kiinnostavan ja oli itsellänikin täysin keskeinen Niron valintaperuste vertaillessani muutamaa vaihtoehtoa kokonaistaloudellisuuden kannalta. Toki dieselin kohdalla tulevan epävarmuus oli ja on yhä edelleen niin suurta, että sekin oli omalta osaltaan vääntämässä vaakakuppia hybridin puoleen.

Mutta ne eilisen lukemat. Ajelin Tampereelta Poriin ja takaisin, yhteensä noin 250 km. Menomatkalla oli reilusti hidastavaa liikennettä, paluumatka hieman reippaampaa menoa. Menomatkan keskikulutus ajotietokoneen perustella 3.9 l/100km, koko reissu 4.1 l/100 km. Aika yllättäviä lukemia, huomioiden että ilmastointi vei yli 30 asteen helteessä varovaisesti arvioiden puolisen litraa sadalla.

Autossa on toisen määräaikaishuollon jälkeen juuri vaihdetut öljyt, ja tehtaalta tulleet Michelinin energiapyörät alla. Kilometrejä koneessa 33 tkm, eli lieneekö konekin nyt "notkeimmillaan".

Autoon olen ylipäätään ollut tyytyväinen. Uskaltaa suositella, jos suurta tavaratilaa ei tarvitse. Ainoa pitkä miinus kohdistuu merkkikorjamolle. Toisen määräaikaishuollon kanssa vastaan tuli aikamoinen pohjanoteeraus, mutta se onkin sitten toisen tarinan paikka.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 18, 2018, 16:28:37 PM
Niron ac-kompura toimii hybridi akun sähköllä, ei poltto moottorilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Niro17 July 19, 2018, 22:51:57 PM
Okei, mielenkiintoista. Miten tämä sitten käytännössä menee? Kokonaiskulutushan kaiketi hieman lyhyttä lenkkiä pidemmällä etapilla nollasummapeliä, eli jos ilmastointi ottaa virtansa akuista, on siten akuilla hieman vähemmän annettavaa voimansiirron puolelle mikä puolestaan näkyisi polttoaineissa? Vai olenko täysin kuutamolla?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 20, 2018, 06:56:57 AM
Tuossa on se julmetun iso muuttuva tekijä, eli paljonko annat sähköä akkuun moottorijarrutuksilla = latausjarrutuksilla.
Jos ajat Pohjanmaalla tasaista 80 km/h tunnin, niin ei akut täyty vaan tyhjenee. Mutta jos ajat mutkaista ja mäkistä tietä, jossa vauhti vaihtelee, niin sähköäkin kertyy.
Ja kun sähköä ei voi kertyä yli akun, niin voi olla jopa, että AC ei syö lainkaan, koska sen kulutus tulee kohta takaisin latauksesta.
Periaatteessa oton suhteen olet oikeassa, mutta unohdat sen, että kyse on ns ajossa-latautuvasta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu July 20, 2018, 12:59:03 PM
Okei, mielenkiintoista. Miten tämä sitten käytännössä menee? Kokonaiskulutushan kaiketi hieman lyhyttä lenkkiä pidemmällä etapilla nollasummapeliä, eli jos ilmastointi ottaa virtansa akuista, on siten akuilla hieman vähemmän annettavaa voimansiirron puolelle mikä puolestaan näkyisi polttoaineissa? Vai olenko täysin kuutamolla?

Kompressori toimii sähköllä, koska ilmastoinnin halutaan toimivan myös sähköajossa. Jos kompressori olisi hihnakäyttöinen, tarvittaisiin apulaitehihna, jota ei käytettäisi muuhun kun laturia ei ole ja ohjaustehostinkin on sähköinen. Sähkökäyttöinen kompressori voidaan lisäksi sijoittaa paljon vapaammin ja voidaan tehdä jopa hermeettiseksi kotipakastimien tavoin, jolloin huoltoväli voi olla 20 vuotta.

Energiankulutuskin saattaa olla pienempi koska kompressorin kierroksia on mahdollista säätää jäähdytystarpeen mukaan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 20, 2018, 19:33:32 PM
Jep. Taitaa olla vaan helppoudesta olla muuttamatta liikaa, kun Nirossa kompura on vielä samassa paikkaa kuin hihnakäyttöisenäkin oli, eli ei-hybrideissä. Sähköautossa noita on hytissä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 20, 2018, 19:43:41 PM
Ei KIA Niro ole hybridi mutta Niro PHEV on.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 24, 2018, 11:30:07 AM
Niro on nimenomaan hybridi.
Se ei ole 48V kevythybridi.
Eikä PHEV eli pistokeladattava.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 24, 2018, 16:36:26 PM
Ihme jankutusta. Niro on bensauto, PHEV on oikea hybridi. PHEV:n lyhenne on Plug in HYBRID Vehicle - ei pitäis olla vaikea asia ymmärtää.  :)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu July 24, 2018, 17:07:22 PM
Se on ihan määrittelykysymys. Prius on nimitetty hybridiksi jo ajat sitten ennen kuin kukaan puhui latauksesta mitään.

Ja jankuttamisesta puheen ollen...


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 July 24, 2018, 17:12:42 PM
Jos autossa on ICE ja sähkömoottori kuljettamassa autoa, niin silloin se lienee hybidi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 24, 2018, 18:03:07 PM
Hybridiauto on auto, jossa on kaksi eri voimanlähdettä, esimerkiksi polttomoottori ja sähkömoottori.
Stop/Start-auton nimittäminen mikrohybridiksi on kusetusta, siinä ei ole sähkömoottoria voimanlähteenä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 24, 2018, 18:27:26 PM
Eipä erityisemmin Priuksen kauppanimet kiinnosta.

Hybridiauto ei ole huihai40:sen mukaan hybridiauto koska se sähkömoottori saa energiansa bensasta - se on siis bensa-auto ja bensa-priuksiakin kohdellaan verotuksessa bensa-autoina koska sitähän ne on, ei joku sähkömoottorillinen voimansiirto siitä tee hybridiä vielä.

Hybridin määritelmä on 2 erillistä käyttövoimaa ja se voi kulkea niillä jommalla kummalla itsenäisesti, Bensa-Prius ei siihen kelpaa siis koska se on vain bensa-auto. - Bensiini MonoFuel, ilman bensaa se auto ei kulje, kuten ei Bensa-Nirokaan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 25, 2018, 17:00:07 PM
"Liikutaan joko polttomoottorilla tai sähkömoottorin avulla ja ladataan akkua pääosin kineettisellä energialla.
"

Niin, se energia on peräisin bensasta, kineettinen energia on  bensa-energian kierrätystä -ei se kineettinen energia tyhjästä ole syntynyt. Tuossa on vain yksi käyttövoima sanottuna eli se on Bensiini-MonoFuel auto.

Olen sitten alan asiantuntija että turha mulle on yrittää jotain hikipedia-juttuja laittaa linkiksi, varsinkin jos et osaa edes kirjoittaa auki että mitä sieltä pitäisi löytää.

"Esimerkkeinä dieselsähköinen veturi" - Se on dieselveturi, sähkövetoinen voimansiirto ei sitä asiaa muuksi muuta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 July 25, 2018, 17:00:47 PM
Valitettavasti trolli on ylläpitäjä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 25, 2018, 17:02:20 PM
Kannattas nyt varmaan yrittää tajuta, että 2 itsenäistä käyttövoimaa tekee hybridin. Trafin polttoaineverotaulukkokaan ei tunnista teidän "hybridiautoja" -koska ne on oikeasti bensa-autoja.

Trafikin on varmaan teille trolli sitten. Eikö teille olisi parempi joku essonbaarifoorumi kuten AutoStadium tai muu karjala-lippis opisto kun autotekniikka ja käyttövoimat on liian vaikeita asioita ymmärtää?

"Valitettavasti trolli on ylläpitäjä."  Sanoo jannu jonka substanssi asiaan on nollan tietämissä, ethän tunnistanut edes metaaniakaan normaalien autojen polttoaineiksi, (Se on jotain ufojen polttoainetta!) joten mikä sun substanssi sitten voi olla näihin kertaluokkaa vaikeampiin asioihin? ;)

"Liikutaan joko polttomoottorilla tai sähkömoottorin avulla j" - Nissanilla on teidän kutsuma "hybridi"-malli jossa polttomoottori ei koskaan ole missään vaiheessa kytkettynä vetoakselihin, joten sitten se ei olekkaan teidän mielestä hybridi ja asiassa on ristiriita. Huomaatkos nyt kuinka et ole lainkaan ymmärtänyt näitä asioita ja olisi ehkä parempi vain kysyä asiallisesti ja kuunnella? :)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 25, 2018, 18:15:50 PM
"Hybridi tarkoittaa terminä sekoitsta tai ristisiitosta."

Ei, 2 eri käyttövoimaa. Ei niiden ole pakko olla sähköä toinen.

"
Ja sähköautot olivat dieselautoja kun niistä meni aikoinaan (moninkertainen) dieselvero? "

Ei niistä mennyt dieselveroa vaan käyttövoimavero.

"Trafia kiinnostaa vain käyttääkö auto verotonta polttoainetta, töpselisähkö on bensaan verrattuna melko verotonta joten siitä pitää rangaista erikseen.
"

Niin, Niro on bensa-auto ja bensalla ajamista Trafi tukee, jos se käyttäisi sähköä niin siitä menisi käyttövoimavero, joten jotenkin nyt sekoitit lienee tämänkin asian?

"Itse asiassa keskustelimme Niron ominaisuuksista kunnes joku pilasi koko ketjun provokaatiollaan."

Mikäs provo se on vain mainita että Niro on bensa-auto ja PHEV on se hybridi? Jos noin pahasti vihastuttaa ja näet jotain provoa jossain niin suosittelisin pysymään poissa.

"n tiedä mitä halusit saavuttaa "

Kunhan oikaisin asiavirheen niin keskustelu on taas faktoissa ja oikeilla urilla.

"
Se wikipedialinkki, mihin suuri ammattilainen ei alennu perehtymään, sisältää nuokin määritelmät eriteltyinä. Mainittu dieselveturi diesel-sähköisellä koneistolla toimii juuri noin."

Kirjota nyt jo auki tuo että mitä ajat takaa, olen sen lukenut joskus kokonaan läpi, mutta kun ei sulla ole mitään pointtia siitä esittää tai alleviivattua kohtaa niin olkoot. Ei tämä mikään linkkisota ole, jolla koitat vain linkkejä heittelemällä keskustelemalla ja tehdä jonkun pointin. Hyvä kysymys junasta: Mistä se diesel-sähköisen käyttövoima tulee? Eikö niin että se tehdään dieselistä, se on diesel-veturi vai mitä? :) Oivallatko nyt?

Ja niin se wikipedia ei kelpaa lähteeksi edes AMK:ssa, joten on kyllä vaikea ymmärtää että miksi joku käyttää lähteenään jotain wikipediaa. Sehän on ollut alusta asti vain yksi suuri vitsi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 July 25, 2018, 18:26:47 PM
Tärkein jäi selvästi käsittelemättä!

Muistakaa sitten ostaa tuulisähköä, ettei phevinne muutu kivihiilimoottorilla kulkevaksi hybridiksi!  ;D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid July 25, 2018, 18:39:05 PM
Ei ne ole hybrideitä, ne on Bi-Fueleita. Sen lisäksi sulla on tuossa termistövirhe, se on CMG, ei CNG ;)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Soulster July 26, 2018, 11:43:02 AM
Kompressori toimii sähköllä, koska ilmastoinnin halutaan toimivan myös sähköajossa. Jos kompressori olisi hihnakäyttöinen, tarvittaisiin apulaitehihna, jota ei käytettäisi muuhun kun laturia ei ole ja ohjaustehostinkin on sähköinen. Sähkökäyttöinen kompressori voidaan lisäksi sijoittaa paljon vapaammin ja voidaan tehdä jopa hermeettiseksi kotipakastimien tavoin, jolloin huoltoväli voi olla 20 vuotta.

Energiankulutuskin saattaa olla pienempi koska kompressorin kierroksia on mahdollista säätää jäähdytystarpeen mukaan.
Hep!
Palataan hiukan keskustelussa taaksepäin... AC-kompura on korkeajännitteellä toimiva, se on totta, mutta Nirossa on apulaitehihna ja myös laturi - laturi, joka toimii myös starttina. Laturin tehtävä ei tosin ole ladata 12 V akkua, jollainen autossa myös on, vaan laturi lataa korkeajänniteakkua. Sama laturi myös starttaa bensamoottorin, joten apulaitehihna on "tavallista" järeämpi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox August 05, 2018, 19:09:51 PM
Moi,

mitkä ovat omissa Niroissanne (Hybrid) olevat versiot?
Itselläni:
Software : DE_HEV_18MY.EUR.SOP.005.3.170927
Firmware : DE_HEV_18MY.EUR.0.5.222.170920.MICOM
NAV APP : STD_AVN_MID.EUR.KMC.170927.a803344
Map : EUR.10.41.46.701.002.2(D.D2)

kiaclub.nl:ssä on jollakin kuitenkin uudemmat Software ja Firmware.
Software : DE_HEV_18MY.EUR.SOP.005.9.180306
Firmware : DE_HEV_18MY.EUR.0.5.250.180110.MICOM

Onko kukaan saanut autoonsa noita versioita?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 29, 2018, 17:49:15 PM
Tänään pukkas postissa takaisinkutsu kirje kanpanja 181032 kai se on pakko viedä auto revittäväksi kun ihan trafin sivullekkin on päätynyt. Mainostaa tekevänsä veloituksetta, tuleehan sitä kuluja kun kun huoltoon joutuu kiikuttaan Angry


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 August 29, 2018, 21:42:53 PM
https://www.kfz-rueckrufe.de/hyundai-und-kia-rueckruf-fuer-hybridmodelle/4472

Paloon johtavan oikosulun mahdollisuus, voimansiirron tiivisteessä vuotomahdollisuus, koskee vain 0,5% autoista.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 29, 2018, 22:32:36 PM
näin ymmärsin että kytkimien käyttölaite mahdollisesti vuotaa HCA murikka joka on vaihteisto/ sähkömoottorin kyljessä kiinni. No on mulla sitten Poistettu tuuri kun juuri just mun auto osu tähän 0,5% joukkoon >:( No huonotuuri vaivannut aina autojen suhteen.   Eihän se kia nyt poikkeusta tehnyt.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 29, 2018, 22:46:44 PM
On niro hyvin suomessa myynyt kun tää kamppanja korjaus näköjään koskee 985 Trafin mukaan. :D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 August 29, 2018, 23:15:46 PM
2018 524 kpl ja 2017 840 kpl ja 2016 219 kpl on ensirekisteröinnit Trafin mukaan.
Sitähän ei sitten tiedä, kuinka paljon Suomen maahantuoja on noita mistäkin valmistuserästä ostanut. Jos perinteistä tapaa on uskominen, niin meille on ostettu iso erä (suomalaisitain katsoen) heti alkuun.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: kn-ceed August 30, 2018, 17:56:05 PM
Jos se koskee maailmanlaajuisesti 985:ttä Niroa, se on 5% 197000:sta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 30, 2018, 18:41:17 PM
Ei kai nyt trafi julkaise sivuillaan ulkomaisien autojen takaisinkutsuja vaan suomen autokantaa koskevia tietoja. No aika näyttää rupeeko kutsuja sateleen muille niron omistajille :o


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu August 30, 2018, 19:47:47 PM
Jos se koskee maailmanlaajuisesti 985:ttä Niroa, se on 5% 197000:sta.

Tarkkaan ottaen 0,5 %


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: jarkis September 01, 2018, 20:50:05 PM
Moi

Uusi Niro saapui viimeviikolla jo laite osoittautui soivaksi peliksi, mutta eilen ensinmäiset ajot pimeässä järkyttivät!
Onko muilla vastaavaa kokemusta? Mittaristo loistaa kuin Naantalin aurinko! vaikka himmennin on minimissään. Yhdessäkään käyttökatkaisimessa ei pala minkäänläista valoa esim. ikkunoiden katkaisimet. Mallina on EX premium pacilla. Onko tosiaan niin ettei niissä ole valoa?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 02, 2018, 17:52:19 PM
Onko sulla valokytkin nolla asennossa silloin valaistus toimii juurikin kuvaamallasi tavalla. auto asennossa myös mittaristo himmenee ja nappuloihin syttyy valot kun hämärtyy.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane September 02, 2018, 17:55:25 PM
Täällä myös yksi uusi Niron omistaja. Takana vasta muutama päivä Niron ratin takana ja reilut 350 km mittarissa. Auto on sellainen, minkä kuvan sain parilta koeajokerralta. Ainoa lievä moite tulee takapään melusta maantieajossa. Tämän ketjun keskusteluiden perusteella taidan käydä juttelemassa takapään vaimentamisesta Kyläsaaren Stop Rust -firmassa. Oma Niro on Fifa World Cup kamppajamalli. Halusin auton, jonka saa nopeasti ja tuo oli jo laivassa matkalla kohti Suomea. Ei tarvinnut valita väriäkään, kun valinnanvaraa oli kahden hopeisen välillä. Sain auton kahdessa ja puolessa viikossa.

Ajelen tässä pääkaupunkiseudulla Hki - Vantaa - Espoo akselilla. Nyt kulutusmittari näyttää 4,3 litraa sadalle, joten kulutus näyttäisi olevan sitä luokkaa mitä koeajojen perusteella odotinkin.

Navi ja adaptiivinen vakkari ovat osoittautuneet jo hyvin käytännöllisiksi varusteiksi, joita tulee käytettyä aika paljon. Navissa on vielä se hyvä puoli, että kun laittaa auton WiFi-verkkoon, niin se ilmoittelee kameratolpista vaikka navigointi ei olisikaan päällä johonkin tiettyyn kohteeseen. Myös Applen Sirin kanssa voi väitellä ajaessa ja Siri lukee ääneen mm. WhatsAppin viestit. Vallan kätevää.  :)

Tavaratilahan Nirossa ei ole kovin kummoinen, mutta ajan pääsääntöisesti yksin tai kaksin, niin riittää omiin tarpeisiin hyvin. Pääasia omassa autossa on monikäyttöisyys, eli autoon saa tarvittaessa takapenkit kaatamalla reilusti tilaa.

Minulla ainakin palaa käyttökatkaisimissa valot, kun pidän autossa aina valoja päällä-asennossa. En halua, että autoni takapää on valottomana missään tilanteessa. Liikenteessä on ihan tarpeeksi noita valottomia autoja. Kysyin takavalojen koodamisesta päälle päivävalojen kanssa, mutta se ei onnistu Delta-Auton myyjän mukaan. Niinpä minulla on aina ajovalot päällä.

Jalkakäyttöinen käsijarru oudoksuttaa vielä. Olen aika usein lähtenyt liikkeelle käsijarru päällä.  >:( Kyllä tuohonkin tottuu ajan kanssa. Samoin etututkan toiminta, kun ajaa eteenpäin, vaatii totuttelua, kun se pitää laittaa erikseen päälle. Jos ensin pakittaa, niin silloinhan se tutka toimii eteenkin päin.

Tämä on omalla kohdallani ensimmäinen KIA-merkkinen auto. Valinta Niroon osui lähinnä sen takia, että halusin hybridin ja mielellään sellaisesta merkistä, mistä minulla ei ole aikaisempaa kokemusta. Pitkä takuu on plussaa, vaikka se varmaan omalla kohdallani on sivuseikka.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: jarkis September 03, 2018, 09:00:33 AM
Onko sulla valokytkin nolla asennossa silloin valaistus toimii juurikin kuvaamallasi tavalla. auto asennossa myös mittaristo himmenee ja nappuloihin syttyy valot kun hämärtyy.

Valokatkaisijan  asennolla ei ole vaikutusta. Taitaa olla bitti poikittain väylässä ja päivä moodi kestona päällä.
Eiköhän tuo selviä kun käytetään auto pajalla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid September 07, 2018, 06:30:56 AM
Nirosta on TM:n 60 000km käyttötesti. Lukaskaahan toki ja kertokaa onko samankaltasia kokemuksia.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: realisti September 12, 2018, 15:55:19 PM
Nirosta on TM:n 60 000km käyttötesti. Lukaskaahan toki ja kertokaa onko samankaltasia kokemuksia.

Mulla tosin vasta vajaa 8000 kilsaa n.vuosi sitten ostetun Niron mittarissa, josta olen jokusen kerran kirjoitellut tänne tuntumia. Hämmästyin kuten muutama tuolla edelläkin, kun posti toi niin kutsutun "kampanja" kirjeen, eli takaisivedon, mikä aiemmissa Kioissani ei ole koskaan realisoitunut.

Otin Deltan huoltopisteeseen yhteyttä ja sieltä pätkähti lisää huolenaiheita, vm. -17 autoyksilössäni on rästissä yhteensä 4 "kampanjaa", eli vain 181032 viasta tuli ilmoitus maahantuojalta.

Tämä taitaakin olla melkein huonoin ostos, ottaen n.35,000 euron kokonaishinta varusteineen huomioon ???  Perjantaina 14.9 toivottavasti selviää revohka? Alan olla sitä mieltä, ettei mitään uutta tuotetta kannattaisi ostaa ensimäisten vuosien aikana, vallankaan jos kuvittelee pitävänsä kauemmin.

Sukupolvet ja tekniikka vaihtuu ja näyttää siltä, ettei nuoremman polven suunnittelijat osaa, tai ehdi suunnitella käyttöä kestäviä yksityiskohtia? Mitään ylimääräisiä "oirehtimisia" en ole ajoneuvossani kylläkään havainnut, siis vikoihin viittaavaa, vaikka olen autoalan ex ammattilainen.

Jos siinä on ylimääräinen tulipalon riski tms. eipähän se ehkä pompsahda esille, kunnes tupsahtaa tuleen koko höskä. Asiat selviää ajallaan, mutta kyllä nyt epäilys laadusta hiukan himmenee, muuten keskimäärin kelvollisen oloisessa kulkineessa :-X


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 September 12, 2018, 16:49:39 PM
Tuo on ihan tavallista, että myös "ehjiin" autoihin tehdään tarkistuksia ja mahdollisia päivityksiä määräaikaishuoltojen yhteydessä. Noita kampanjoita on varmasti kaikilla merkeillä ja malleilla, erityisesti ensimmäisessä vuosimallissa.

Se, että tulee takaisinkutsu, on jo eri asia kun kyse on silloin turvallisuuteen vaikuttavasta asiasta. Parempi kuitenkin, että turvallisuusriskit hoidetaan pois eikä vain lakaista maton alle odottamaan oikeuden päätöstä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 12, 2018, 17:11:01 PM
Oma niro kävi viimeperjantaina huollossa jossa samalla tarkastettiin se kytkimen käyttölaite josta se takaisinkutsu tuli. Teidä sitten mitä siellä samalla päiviteltiin mutta auto tuntuu nyt hivenen erilaiselta jarrutuksissa ja kun ajaa alamäessä niin se mittarin mukaan lataa tehokkaamin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox September 13, 2018, 08:40:29 AM
@tomppa78 Mitkä ovat päivityksen jälkeen Software ja Firmware versiot ?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 13, 2018, 21:05:08 PM
Sofware DE_HEV_18MY.EUR:SOP.005.3.170927
Fimware DE_HEV_18MY.EUR.0.5.222.170920.MICOM
huollon jälkeen noi oli ilmestynyt


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane September 15, 2018, 12:27:11 PM
Minulta löytyy Stop Rustin ottamat kuvat äänieristyksen työvaiheista. Valitettavasti en löytänyt tapaa liittää niitä viestiin, mutta voin pistää sähköpostiin tarvittaessa.
Myös Niron tavaratilan laajennuksesta löytyy kuvia. Alkuperäisen välipohja poistamalla ja vanerista leikatulla ja verhoilukankaalla vuoratulla pohjalevyllä varustamalla saa helposti noin 100 litraa lisätilaa.
Hommana ei kovinkaan vaativa ja tilan käytettävyys paranee merkittävästi noin 10 cm lisäkorkeuden ansiosta.


Sain torstaina oman auton takaisin Stop Rustista. Otin sen kahden tähden käsittelyn. Takapään melu vaimeni selvästi. Nyt se ei tule enää hallitsevana esiin, vaan auton äänimaailma sisällä on tasapainoinen. Kokonaismelu hiljeni selvästi. Takaluukun kannen vaimennuksen vuoksi se nousee nyt huonommin ylös ja paiskaan sen aina liian lujaa kiinni. Työnjälki oli siistiä ja näin kuvat käsittelystä. Lupasivat lähettää ne minulle sähköpostilla.

Siitä tavaratilan laajennuksesta voisin ottaa vastaan kuvia ihan mielenkiinnosta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid September 15, 2018, 18:23:45 PM
https://www.stoprust.fi/aanieristys

Mikä näistä? Onko nyt ajolleen miellyttävä?

EDIT:

Eikun joo sanoithan sinä että kahden tähden käsittely.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane September 16, 2018, 12:27:33 PM
https://www.stoprust.fi/aanieristys

Mikä näistä? Onko nyt ajolleen miellyttävä?

EDIT:

Eikun joo sanoithan sinä että kahden tähden käsittely.

Nyt on Niro ajoltaan paljon miellyttävämpi mitä ennen käsittelyä. Takapäästä tullut korvia rasittava kakofonia on nyt poissa ja äänimaailma on tasapainoinen. Ennen tuota käsittelyä ei etupään rengasäänet edes kuuluneet. Nyt myös etupään rengasäänet kuuluvat, kun takapään melu ei peitä niitä alleen.

Ensi viikolla pitäisi lähteä ajamaan tienpäälle 1100 km lenkki, niin saa ensimmäistä kertaa kokemusta pitemmästä maantieajosta. Nyt auton mittarissa on vasta vähän päälle 600 km.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Urho September 17, 2018, 10:17:45 AM
Moi,

Onko kukaan asentanut/asennutanut lisäpitkiä Niroon, Bi-Xenon valojen rinnelle?
JOs sais vinkkejä mistä herätevirta jne..


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane September 23, 2018, 18:22:07 PM
Nyt on käyty ulkoiluttamassa Niroa reilut 1100 km pitkin suomalaisia maanteitä Mauri-myrskyn tuulten puhallellessa suunnasta jos toisesta.

Niro oli yllättävän suuntavakaa noissa kovissa tuulissa. Oli pieni pelko, että tuulet puistelevat sitä, mutta mitä vielä, autohan meni kuin juna. Tai siis ainakin melkein kuin juna. :) Hyvin siis kulki ja ohikin pääsi ihan kohtalaisen näppärästi. Toki entisiin tehokkaampiin autoihin verrattuna ohituspaikkaa pitää katsella tarkemmin. Sinällään ihan hyvä, rauhoittaa vähän ajotyyliä.

Mukautuva vakionopeussäädin on kyllä loistava varuste ja hyvä stressinpoistaja tuolla jonossa ajellessa. Jono määrää tahdin ja Niro seuraa, jos ei ole mahdollisuutta mennä ohi. Enkä saanut selkääkään kipeäksi, eli penkki on hyvä ja siinä on loistavat säätömahdollisuudet sähkösäädön ansiosta.

Kulutus oli menomatkalla 4,7 litraa sadalle ja tullessa vastatuuli nosti sen 5,2 litraan sadalle. Ajoin sillä tavalla, että todellinen ajonopeus oli tiekohtainen nopeus. Se kannatti, sillä paluumatkalla oli puskassa poliisi tutkan kanssa ja pikavoittojen keräilijöitä jonoksi asti bussipysäkillä.

Äänenvaimennuskäsittely auttoi, nyt matkaa oli miellyttävämpi tehdä. Mennessä tavaratila ja takapenkki oli niin täynnä tavaraa, että takapää olisi ollut hiljainen muutenkin, mutta palatessa tultiin pienemmällä tavaramäärällä ja melutaso oli siedettävä alkuperäiseen nähden. En ole melutasoja mittaillut, vaan ihan omin korvin kuultuna tuo melujuttu.

Pitää vielä mainita, että Niron automaattilaatikko toimii kyllä hyvin. Monenlaista laatikkoa ollut omissa autoissa ja tuo on kyllä hyvin toimiva laatikko. Joskus tuntee kun vaihtaa, mutta yleensä siitä ei tiedä mitään, eikä lähde niskoja repien, kuten DSG-laatikko tuppasi tekemään Volkkarissa.

Ajovalojen tehoa en päässyt reissussa vielä testaamaan, kun ajettiin matkat päivänvalon aikaan. Talven mittaan se kyllä selviää.

Eiköhän tuolla Nirolla tule näiden kokemusten perusteella nyt jokunen vuosi ajettua.  8)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid September 23, 2018, 20:27:59 PM
Ootteko ladattavaa mallia käyneet jo kokeilemassa? Onko käytännössä mitään eroa tavan hybridiin verrattuna ajoltaan?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: neonfry October 02, 2018, 15:11:56 PM
Kyllähän PHEV mallia on käyty kokeilemassa, kokeilu aiheutti sen että pihassa seisoo nyt hopeinen Niro PHEV.
Verrattuna itselataavaan malliin, isompi akusto tuo pidemmän toimintasäteen pelkällä sähköllä, varsinkin kun muistaa tuupata auton lataukseen aina päivän päätteeksi. Auto tuli minulle elokuun lopussa joten kovin paljoa ei ehtinyt ajaa kesäisissä keleissä (asun Kuusamossa), mutta aika helposti autolla pääsee alle 1 litran kulutukseen taajamaa-ajossa. Nyt kulutus pyörinyt 3,5-3,7 l / 100km, kun ajo on puolet kaupunkia ja loput maantietä. Reilu 2000km on jo takana, lisää edessä.

Ainoa mikä nyt alkoi vähän häiritsemään, on tässäkin keskustelussa esiintullut takapään humina. Kesärenkailla tämä humina ei ole kovin häiritsevää mutta Hakka9 voimisti huminaa siihen malliin että takapään muovit pitää riipaista irti ja laittaa vaimennusta taakse.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 October 08, 2018, 20:55:57 PM
Taitaa taas kohta niroon pukata takaisinkutsua. Nyt näissä autoissa rupeaa releet käryään takapenkin alla. >:(
Jenkkifoorumia kun lueskelin niin asia osui silmään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane October 08, 2018, 22:02:31 PM
Jotain pientä takapenkin lisälämmitystä saattaa olla joissain yksilöissä:

https://www.cnet.com/roadshow/news/kia-niro-hybrid-recall-power-relay-assembly/ (https://www.cnet.com/roadshow/news/kia-niro-hybrid-recall-power-relay-assembly/)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Kookymppi November 28, 2018, 00:57:52 AM
Minulla on Kia Niro plug in Business Luxury, jolla olen ehtinyt ajaa jo toistakymmentä tuhatta kilometriä. Olen ollut autoon hyvin tyytyväinen.  Viimeiset 3000 kilometriä olen ajanut 1,6 l/100 km keskikulutuksella. Bensaa on kulunut lähinnä auton lämmittämiseen. Ajoni on pääosin taajama-ajoa ja ajomatkat jäävät alle 50 kilometrin. Pelkällä sähköllä pystyy ajamaan helpohkosti yli 50 kilometriä. Toki pyrin myös ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Auto on miellyttävän äänetön sähköllä ajettaessa. Sähköllä pystyy ajamaan moottoritienopeutta. Lataan autoa aina kun mahdollista. Tyhjä akku latautuu kotilatauksessa reilu kolme tuntia. Pitemmillä Euroopan reissuilla kulutus asettui noin 5,5 l/100 km. Autossani on hyvät (led) lähivalot, kaukovalot ovat keskinkertaiset. Sumuvaloilla ei ole mitään virkaa. Penkkien ja ratin lämmittimet ovat tehokkaat. Ajoasento on minulle hyvä ja takapenkilläkin riittää tilaa. Kiassa on melko kovahko jousitus, mutta sopii minulle.

Huonoina puolina on huono näkyvyys etuviistoon, koska a-pilarit ja sivupeilit luovat suuren katvealueen. Lisäksi kasko vakuutus on melko hintava. Autossa on hyvät varusteet, mutta esim. hansikaslokerosta puuttuu valo. Ei ole iso asia, mutta vähän ristiriitaista, kun autossa on ilmastoidut nahkapenkit. Tavaratila voisi olla isompi. Rengasmelu on varsinkin nastarenkailla melko kova muuten hiljaisessa autossa. 16 tuumaisilla kesärenkailla melu ei ole minua häirinnyt.

Android puhelimeni (8.0.0) ei ole sopiva googlen Kia hotspot sovelluksen kanssa, eikä myöskään Android auto sovellus toimi jostain syystä.

Auton polttoaine- ja sähkökulut ovat ilahduttavan pienet, jos ajomatkat ovat lyhyitä ja autoa pystyy lataamaan ajojen välillä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 November 28, 2018, 18:00:10 PM
Eipä toimi Kia hotspot 9.0 androidinkaan kanssa.

Latasin carspotin jossa on mainoksia, mutta ilmainen. Toiminut ainakin toistaiseksi. Ohjelman pitää olla taustalla päällä, että kytkee hotspotin.

Applen kännykkään en löytänyt mitään vastaavaa, valitettavasti.

Android auton joutuu latamaan epävirallisista lähteistä, google playsta sitä ei Suomessa löydä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane December 06, 2018, 15:52:10 PM

Applen kännykkään en löytänyt mitään vastaavaa, valitettavasti.Mitä tuohon Applen kännykkään pitää saada ladattua?
Minulla ainakin kaikki toimii ilman ylimääräisiä ohjelmia. Laitan vain iPhonesta oman yhteyspisteen päälle ja auto kytkeytyy siihen automaattisesti. Sitä kautta tulee mm. kameratolppien paikat. Samoin Applen CarPlay toimii kun luuri on piuhalla kiinni autossa. Käytänkin paljon mm. Siriä puheohjauksella vastatessani viesteihin tai soittaessani puheluita.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 December 06, 2018, 17:00:40 PM
Mitä tuohon Applen kännykkään pitää saada ladattua?
Minulla ainakin kaikki toimii ilman ylimääräisiä ohjelmia. Laitan vain iPhonesta oman yhteyspisteen päälle ja auto kytkeytyy siihen automaattisesti. Sitä kautta tulee mm. kameratolppien paikat. Samoin Applen CarPlay toimii kun luuri on piuhalla kiinni autossa. Käytänkin paljon mm. Siriä puheohjauksella vastatessani viesteihin tai soittaessani puheluita.

Ongelma on siinä, että se hotspot pitää kytkeä itse päälle autoon mennessä. En ole itse saanut applea kytkemään hotspottia automaattisesti bluetoothyhteyden tunnistaessaan.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane December 09, 2018, 13:13:34 PM
Ongelma on siinä, että se hotspot pitää kytkeä itse päälle autoon mennessä. En ole itse saanut applea kytkemään hotspottia automaattisesti bluetoothyhteyden tunnistaessaan.

Ok, no nyt ymmärrän mitä tarkoitat. Tuo olisikin hyvä toiminto. Pidin alussa omaa yhteyspistettä päällä jatkuvasti puhelimessa, mutta autoon mennessä auto ei löytänyt sitä, eikä kytkeytynyt siihen. Nyt kun laitan sen päälle aina manuaalisesti, niin toimii, mutta joka kerta ei sitä muista tehdä. Automaattinen toiminne olisi kovasti mieluisa minullekin. Apple on tunnetusti kovin nuiva monissa asioissa.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Urho December 21, 2018, 10:31:12 AM
Android puhelimeen löytyy Tasker niminen softa Play-kaupasta. Sillä voi luoda "säännön" että kun se havaitsee Auton bluethootin niin siinä vaiheessa käynnistää puhelimen HotSpotin. Tämä toiminut virheettä ja auton navi saa internet yhteyden automaagisesti


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: kn-ceed February 09, 2019, 15:51:14 PM
Hei! Onko joku löytänyt valikon, josta saa säätää navigaattorin sitä ääntä joka kilahtaa silloin kun navi ilmoittaa vaihtoehtoisesta reitistä. Navin opastusäänen olen jo säätänyt, mutta tämä ilmoitusääni on ihan omaa luokkaansa  :o


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 April 02, 2019, 12:42:05 PM
Kyllä niron lähtölaskenta on alkanut täällä.
On kyllä ensimmäinen auto jossa oljy lisääntyy, eli bensaa pääsee öljyn sekaan. Huollossa oljyt vaihdettiin ja todettiin että oli reilusti liikaa ja käskettiin Ajaan 1000km niin seurataan tilannetta. Nyt ajettu noin 200km ja katsoin oljyt niin on reilu 5 cm yli ylärajan. Harmittaa pistää auto vaihtoon kun tuli tehtyä ruostesuojaus ja äänieristys huolella. Tuskin sitä ikinä kuntoon saadaan vaikka vaihtaisi koko moottorin uutee niin eiköhän siitä operaatioista seuraa vaan loputon korjaamokierre. Nyt autolla ikää puolitoista vuotta ja kilometrejä 10200km


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane April 02, 2019, 17:04:27 PM
Kyllä niron lähtölaskenta on alkanut täällä.
On kyllä ensimmäinen auto jossa oljy lisääntyy, eli bensaa pääsee öljyn sekaan. Huollossa oljyt vaihdettiin ja todettiin että oli reilusti liikaa ja käskettiin Ajaan 1000km niin seurataan tilannetta. Nyt ajettu noin 200km ja katsoin oljyt niin on reilu 5 cm yli ylärajan. Harmittaa pistää auto vaihtoon kun tuli tehtyä ruostesuojaus ja äänieristys huolella. Tuskin sitä ikinä kuntoon saadaan vaikka vaihtaisi koko moottorin uutee niin eiköhän siitä operaatioista seuraa vaan loputon korjaamokierre. Nyt autolla ikää puolitoista vuotta ja kilometrejä 10200km

No olipas ikävä havainto. Juuri tarkastin oman Niron öljyn pinnan tason, kun autolla on ajettu 8000 km, ja taso oli mitta-alueen ylärajalla. Jos auto on mieluisa, niin eikö se kannattaisi laitattaa kuntoon? Osasivatko ne huollossa vielä sanoa mitään siitä, että mistä tuo voisi johtua?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 April 02, 2019, 17:19:42 PM
Kai siellä suuttimet vuotavat, mitään vikakoodeja ei kuulemma löytynyt. Jenkkifooromilla on kyseistä ongelmaa käsitelty. 


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane April 02, 2019, 18:16:02 PM
Jep, löytyihän se kyseinen foorumi, jossa tuota ongelmaa käsiteltiin. Olihan tuota joissain yksilöissä esiintynyt. Tämä on sitten käänteistä Volkkariin verrattuna, kun siinä piti kytätä öljyn häviämistä. Täytyy seurailla asiaa omankin Niron kohdalla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 April 02, 2019, 22:32:18 PM
No jos "autolla ikää puolitoista vuotta ja kilometrejä 10200km" niin onhan se ihan hullua olla laittamatta takuuseen!
Ainakin rahaa häviää ihan hulvattomasti jos luovuttaa edes yrittämättä!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 April 03, 2019, 06:08:53 AM
Kai ne sen takuuseen korjaa mutta mun tuurilla siittä korjaamisesta vaan ei tule koskaan loppua. Ainakun  jotain korjattu niin myös sitten vierestä hajonnut jotain. Ja pakkohan se on mun korjauttaa kun enhän tota voi edes risana myydä tai hinta on sitten sen mukainen.
: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox April 03, 2019, 08:34:39 AM
Huollossa päivitetyt versiot:

Software : DE_HEV_18MY.EUR.SOP.006.5.181002
Firmware : DE_HEV_18MY.EUR.0.5.313.180905.MICOM
NAV APP : STD_AVN_MID.EUR.KMC.180928.b5c9193
Map : EUR.11.41.46.704.101.2(D.E2)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane April 03, 2019, 17:34:07 PM
Piti käydä vielä tarkastamassa omasta Nirosta öljytaso. Se oli siinä ylärajassa, missä on ollut ensimmäisen öljynvaihdon jälkeen.

Lueskelin autofoorumeita ja Hyundai Ioniqissa on ihan samaa vikaa joillakin käyttäjillä.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Def June 18, 2019, 11:18:42 AM
Minulla on 5000 km ajettu Niro hybrid ja myös tässä autossa öljyn määrä on lisääntynyt.
Auto käytetty huollossa, vika todettu: Polttoainetta öljyn seassa.
Ei vikakoodeja, eikä ruiskuongelmia, öljyt vaihdettu ja toimenpiteenä tilanteen seuraaminen.
Ihmetyttää maahantuojan esittämän epäily, että kyseessä on korkeapainepummpu vuoto. Itse epäilin korjaamolle, että bensaa pääsee öljytilaan vain männän tiivisteiden läpi vuotamalla.
Mutta, seurataan nyt. Muutaman sadan kilometrin jälkeen totean jälleen öljybensaseoksen lisääntyneen.

Olen ollut autoon tyytyväinen tähän asti, mutta nyt tyytymättömyys kasvaa. Ei voi mitään., vaikka ymmärränkin " seurailu logiikan", mutta silti.

Onko kenelläkään foorumistilla asiasta parempaa tietoa tai kokemusta?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 June 18, 2019, 20:02:05 PM
Itsellä on kyseisestä ongelmasta kokemusta ja parikertaa jo öljyt vaidettu ja seurataan tilannetta, nyt ajettu reilu 100km viime vaihdon jälkeen ja öljy on kolme senttiä yli ylärajan. On siitä suuttimet ilmeisesti tarkastettu, tai jotain valohoitoo tehty. Mulla ajettu nyt 11000kilometriä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 July 14, 2019, 10:08:37 AM
Öljyn lisääntyminen vaan jatkuu huollossa sitä on nyt valohoidettu useampi kerta eikä parannusta vaivaan. Nyt tuli kutsu niihin releiden vaihtoon kyllä olen erittäin pettynyt koko autoon ihan turhan paljon tulee korjaamo tutuksi >:(


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: pwks August 23, 2019, 10:34:54 AM
Täällä on käytetyn Niron hankintaa ajateltu, 2017 jotta saa tarvittaessa koukun. Pienet kilometrit ja hyvät varusteet.
Autoja löytyy LX ja EX varustelulla, lisäksi niihin on saanut otettua comfort, business premium tai business luxury paketin?
Mikä käytännön ero premiumilla ja luxuryllä on? Mistään ei ole oikein osunut silmään pakettien käytännön eroa.

EX business premium/luxury on nyt kuitenkin haussa. Onko jotain erityistä mitä autosta pitäisi tarkistaa? Muuta kuin öljyn taso, viimeisimmistä viesteistä päätellen.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: kn-ceed August 23, 2019, 17:23:38 PM
Varustelutasoja on varmaan editoitu ajan kuluessa, mutta muistaakseni lyxuryssä on ollut nahkaistuimet, ilmastoidut etuistuimet, ja muistilla varusteltu kuljetajan istuin+sivupeilit. Ja lisäksi kattoluukku, eli noita kohtia voi tsekata vaihdokeistakin näissä Business Premium/Luxury versioissa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 August 23, 2019, 17:45:58 PM
Premiumissa on melkein kaikki mitä voi kaivata ja luxuryssä on ne loputkin...


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 24, 2019, 17:05:29 PM
Nyt Niro maannut vajaan viikon korjaamolla hinurilla vietiin rupesi nykimään ja vikavalo syttyi. Suuttimet rikki joita nyt revitty  aiemmin huollon toimesta nyt ne ilmeisesti vaihdetaan tai mistäs sen tietää mitä sepostavat. Jos se bensan meno öljyyn nyt loppuisi. Onhan se se auto jo ajoittain nykähdellut oudosti mut nyt tuli  sit mailit täyteen. Kyllä tää yksilö on täysin sudi. 13000km ajettu ja kyllä olen omat päätökseni tehnyt vaihtoon menee.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Ikrak August 27, 2019, 16:41:14 PM
Nyt Niro maannut vajaan viikon korjaamolla hinurilla vietiin rupesi nykimään ja vikavalo syttyi. Suuttimet rikki joita nyt revitty  aiemmin huollon toimesta nyt ne ilmeisesti vaihdetaan tai mistäs sen tietää mitä sepostavat. Jos se bensan meno öljyyn nyt loppuisi. Onhan se se auto jo ajoittain nykähdellut oudosti mut nyt tuli  sit mailit täyteen. Kyllä tää yksilö on täysin sudi. 13000km ajettu ja kyllä olen omat päätökseni tehnyt vaihtoon menee.

Ilmeisesti kyseessä perushybridi eikä ladattava?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 August 27, 2019, 23:17:43 PM
Joo pelkkä perusmalli mut sama moottori siinä ladattavassa on eli samat murheet siihenkin voi tulla ja maailmalla niitä on.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid August 28, 2019, 06:24:15 AM
No imho ei kyllä ollu samat jännitteet. PHEV-mallin moottori on sama kuin BEV-mallissa mutta bensamallin moottori on vähäpätösempi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: pwks August 28, 2019, 16:23:38 PM
Täällä on käytetyn Niron hankintaa ajateltu, 2017 jotta saa tarvittaessa koukun. Pienet kilometrit ja hyvät varusteet.
Autoja löytyy LX ja EX varustelulla, lisäksi niihin on saanut otettua comfort, business premium tai business luxury paketin?
Mikä käytännön ero premiumilla ja luxuryllä on? Mistään ei ole oikein osunut silmään pakettien käytännön eroa.

EX business premium/luxury on nyt kuitenkin haussa. Onko jotain erityistä mitä autosta pitäisi tarkistaa? Muuta kuin öljyn taso, viimeisimmistä viesteistä päätellen.

Tässähän kävi niin, että tuli Edition esittelyauto ostettua, Premium Pack vielä lisänä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 13, 2019, 18:19:01 PM
Täälläkin on Nirossa alkanut esiintyä tuota öljyn lisääntymistä. Bensalle haisee öljy. Oulun Deltassa vaan väittivät, ettei Suomessa ole asiasta tullut yhtään valitusta. Hmm...

Vajaan parin viikon päähän varasin ajan ja aikoivat asiaa lähteä tutkimaan. Onko tähän ongelmaan siis löytynyt mitään tiettyä syytä? Auto kulkee pääasiassa hyvin, mutta joskus on pientä (siis oikeesti pientä mutta kuitenkin havaittavaa) täristystä 30-60km/h vauhdissa ilmeisesti, kun vaihde vaihtuu.

Eli ne joilla on ollut tätä bensan sekoittumista öljyyn ongelmaa. Jos olette saaneet asiaan ratkaisun, niin missä vika on ollut?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 13, 2019, 20:06:11 PM
Mulla oli kyseistä ongelmaa uudesta asti  ja valitin siittä vaihtoivat öljyjä takuuseen ja purkivat suuttimia irti. Auto myös nyki ja tärähteli  ja bensan kulutus vaihteli suuresti. Viimein kun auto rupesi nykimään rajusti ja vikavalo syttyi niin sitä ruvettiin korjaamaan. Siihen vaihdettiin ruiskutus suuttimet ja tulpat ja tarkastettiin kansi ilmeisesti niissä on jotain viallista erää, mutta autoni ei siihen erään kuulunut. Nyt kulkee tasaisesti eikä nyi. Että ainakin Tampereella yksi tapaus on jota deltaautossa korjattiin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 14, 2019, 12:41:59 PM
Mulla oli kyseistä ongelmaa uudesta asti  ja valitin siittä vaihtoivat öljyjä takuuseen ja purkivat suuttimia irti. Auto myös nyki ja tärähteli  ja bensan kulutus vaihteli suuresti. Viimein kun auto rupesi nykimään rajusti ja vikavalo syttyi niin sitä ruvettiin korjaamaan. Siihen vaihdettiin ruiskutus suuttimet ja tulpat ja tarkastettiin kansi ilmeisesti niissä on jotain viallista erää, mutta autoni ei siihen erään kuulunut. Nyt kulkee tasaisesti eikä nyi. Että ainakin Tampereella yksi tapaus on jota deltaautossa korjattiin.

Mainitsinkin, että kyllä näitä tapauksia on Suomessa ja maailmalla, mutta väitti Oulun Deltassa, että virallisia teitä ei ole tullut kyseistä ongelmaa vastaa. Saapa nähdä mikälainen rumpa tästä tulee. Pakkohan niiden on tuo kuntoon laittaa, koska normaalia tuo ei ole. Hyvä auto ollut, mutta harmi kun tämän piti nyt tulla. 🙁


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 18, 2019, 15:11:44 PM
No eipä se auto vieläkään kunnossa ole. Alkoi taas nykimään ja moottori tärisemään, vikavalo valehtelee ajoittain. Taitaa olla mum auton kohdalla korjaaminen tekemätön paikkaa.  :'(


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 September 18, 2019, 16:41:49 PM
No eipä se auto vieläkään kunnossa ole. Alkoi taas nykimään ja moottori tärisemään, vikavalo valehtelee ajoittain. Taitaa olla mum auton kohdalla korjaaminen tekemätön paikkaa.  :'(

Saisivat hoitaa auton pois sinun tontilta tässä vaiheessa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: the-Rane September 18, 2019, 17:17:22 PM
No eipä se auto vieläkään kunnossa ole. Alkoi taas nykimään ja moottori tärisemään, vikavalo valehtelee ajoittain. Taitaa olla mum auton kohdalla korjaaminen tekemätön paikkaa.  :'(

Tuo on kyllä ihan hanurista, kun joutuu jatkuvasti ramppaamaan korjaamolla. Tiedän tunteen. Aikoinaan oma C4 Citroën oli pajalla ensimmäisen vuoden aikana reilun kuukauden ja se piti sisällään aika monta reissua korjaamolle. Tuli lopulta kyllä kuntoon. Mielenkiintoista kuulla sinun autosi tapauksessa, että mitä tekevät seuraavaksi ja mistä se syy löytyy?

Itse vaihdoin juuri aikoinaan osin sen vuoksi Kiaan, kun edellinen Mersu oli Vehon korjaamon kanta-asiakas mitä erilaisempien vikojen vuoksi. Toivoin Niron olevan vähävikaisempi, kuin tuo em. saksanseisoja. Nyt on omalla Nirolla mennyt vuosi ilman vikoja, kop. kop. Vasta viime kuun puolella käytin ensimmäisessä vuosihuollossa, eikä autolle tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 19, 2019, 09:28:12 AM
Nyt nykiminen on sitä luokkaa että just sain auton kotipihan nilkutettua. Onneksi ei autolla ole paljon käyttöä, kunhan työreissusta kotiudun niin tarttee hinuri tilata viemään Poistettu pois silmistä. Tulis nyt edes sen verran kuntoon että voisi myydä pois.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 September 19, 2019, 10:23:20 AM
Kyllähän Deltan tulee takuunalaisissa autoissa hyvittää kuten ehjästä!


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 22, 2019, 08:38:21 AM
Huomenna menen näyttämään omaan Niroa Oulun Deltaan tuon öljyn lisääntymisen takia. Saas nähdä mitä tekevät, kun vikavaloja ei pala. 800km ajolla öljyn määrä on kuitenkin lisääntynyt f-merkistä ihan tuon muovisen osan yläosaan. Lisäys on siis aika merkittävä.

Omassa on tuo pientä täristämistä välillä, mutta se on niin ajoittaista ja pientä, ettei ajoa estä. Tunnistan sen kuitenkin. Välillä tekee enemmän ja välillä vähemmän.

Miten tässä kannattaisi toimia, jos Deltalla todetaan, ettei vikaa löydy? Käsittääkseni tässä asiassa ei voida vedota esim ohjekirjaan, kuten tehdään, jos öljy vähenee. Sitä sanotaan normaaliksi. Ja tosiaan bensa haisee öljytikussa. Niin miten kannattaisi edetä, jos Deltalla alkavat laittamaan vastaan ettei autossa ole vikaa? Kyllähän tämmöinen ongelma pitää saada kuntoon, vaikka joutuisivat sitten arpoen vaihtamaan osia.

Harmittaa. Niin hyvä auto ollut muuten. Nyt pelottaa, ettei takuu enää tälläisessä tapauksessa pelaakaan niin hyvin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 September 22, 2019, 18:46:54 PM
Pidät omasta mielipiteestäsi kiinni, et anna periksi "jospa kuitenkin takkailen vielä" tms sumutukselle.
Et lähde tiskiltä pois ennen kuin tiskin toisella puolella ollaan samaa mieltä, ettei öljytason kuulu nousta tai varsinkaan öljyn haista bensalle. Kun olet tuon kiristänyt irti, niin sitten kysyt, että milloin korjaavat asian.

Kun sanovat, että eivät tiedä, pitää selvittää, niin sitten vaadit päivämäärän johon mennessä palaavat asiaan ja lähetät heti perään sähköpostia nimenomaisen huollon osoitteeseen josta vaadit samat kirjallisena jos eivät suoraan jaksa/kykene/suostu sitä paperilla tai sähköisenä antamaan.
Asia ei saa jäädä puheen tasolle vaan mustaa valkoiselle ja paine päälle huoltoliikkeeseen ja jos ei ala tapahtumaan heti niin maahantuojan jne suuntaan copynä kaikki sähköpostit.

Tärkeintä on olla hankala olemalla periksiantamaton, ei asiaton tai töykeä.
Saat varmasti sijaisauton korjauksien ajaksi kun kyseessä on takuukorjaus ja mahdollisesti pitkäkin prosessi etsinnässä.

Korjaukseksi yleensä ei auta "kalibrointi", "puhdistus" tai joku muu säätö. Tämä perus sumutus jossa kuitataan vikakoodit ja "päivitetään" ohjelmisto kuukauden parin välein ei välttämättä johda mihinkään muuhun kuin siihen, että auton omistaja hankkiutuu autosta eroon.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 22, 2019, 19:56:41 PM
Kyllä olen ollut kovana että on korjattava mutta ei auta mitään kun ei vaan tule kuntoon. Ei mulla ainakaan riitä aika eikä hermot tapella korjaamon kanssa helpommalla pääsen kun hävitän koko auton pois. Ei ne mitään osia vaihda ennenkuin on lopullisesti rikki, ei siinä korjaamon touhussa ole järkeä asiakkaan kannalta. Tai ehkä se onkin järkevää huollon kannalta saadaan ongelma tapaukset luovuttamaan ja vaihtamaan autonsa pois, niin pääsevät keskittymään kannattavaan toimintaan eli öljynvaihtoon ja saranan rasvaamiseen.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 September 22, 2019, 21:46:42 PM
Kyllä olen ollut kovana että on korjattava mutta ei auta mitään kun ei vaan tule kuntoon. Ei mulla ainakaan riitä aika eikä hermot tapella korjaamon kanssa helpommalla pääsen kun hävitän koko auton pois. Ei ne mitään osia vaihda ennenkuin on lopullisesti rikki, ei siinä korjaamon touhussa ole järkeä asiakkaan kannalta. Tai ehkä se onkin järkevää huollon kannalta saadaan ongelma tapaukset luovuttamaan ja vaihtamaan autonsa pois, niin pääsevät keskittymään kannattavaan toimintaan eli öljynvaihtoon ja saranan rasvaamiseen.

Peugeotilla oli kyllä vähän poukkoileva tapa hoitaa mysteeritapausta.
Ensin eivät suostuneet myöntämään, että vikahan se on. Piti olla aivan limpmodessa, että uskoivat korjaamolla.
Tämän jälkeen alkoivat kyllä korjaamaan asiaa eli vaihtamaan osaa (eli ei pelkkää vikakoodien nollausta) vaikkakin se meni vähän pieleen kun kampiakselin päähän katkesi pultti ja moottori meni vaihtoon sen takia.
Tämä ei auttanut itse ongelmaan vaan etsintää jatkettiin, tässä vaiheessa valitettavasti siirryttiin vikakoodien nollaamiseen vaikka ehdotin melko tarmokkaasti josko vaihtaisivat ECU:n tms kun kone pätkii mystisesti ilman vikakoodeja ja vika on ajoittaista. Nollasivat ja ihmettelivaät ja kaivoivat johtosarjoja ja testasivat jne viikkokaupalla. Tämän jälkeen auto hyytyi ajokelvottomaksi ja siirtyi jo kolmannen korjaamon riesaksi jossa vaihdettiin heti kättelyssä joku virranjakomoduuli eli yritystä oli. Vaan ei se tämäkään korjannut. Kun auto taas hinattiin korjaamolle, oli kyseessä se sama jossa moottori vaihdettiin ja vika löytyi. Vika oli moottorinohjausyksikössä eli käsittääkseni juurikin ECU:ssa joka saatiin ehjäksi ja rikki lämpöä antamalla ja jäähdyttämällä, vaihtoivat osan ja auto on ilmeisimmin toiminut sen jälkeen.

Minulle auto ei jäänyt vaan ajoin sen suoraan toiseen autokauppaan josta olin jo saanut uuden auton alle ja tämä laite tosiaan hajosi sillä reissulla kun olin menossa autoa vaihtamaan, vaan menikin korjaamolle :) Pahoittelut offtopicista, mutta ehkä tästä on henkistä tukea jollekin hankalalla matkallaan.

Minun auton tapauksessa asiat eivät oikein edistyneet jos en soittanut jatkuvasti maahantuojan teknisen puolen nohevan oloiselle kaverille. Yleensä soitosta ei montaa tuntia mennyt, kun oli jo jokin toimenpide ajateltuna asian edistämiseksi. Tärkeintä mielestäni on, että huolto-organisaatio etsii aktiivisesti ratkaisua eikä jää tehtaan neuvontalimboon.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 23, 2019, 05:43:54 AM
Pidät omasta mielipiteestäsi kiinni, et anna periksi "jospa kuitenkin takkailen vielä" tms sumutukselle.
Et lähde tiskiltä pois ennen kuin tiskin toisella puolella ollaan samaa mieltä, ettei öljytason kuulu nousta tai varsinkaan öljyn haista bensalle. Kun olet tuon kiristänyt irti, niin sitten kysyt, että milloin korjaavat asian.

Kun sanovat, että eivät tiedä, pitää selvittää, niin sitten vaadit päivämäärän johon mennessä palaavat asiaan ja lähetät heti perään sähköpostia nimenomaisen huollon osoitteeseen josta vaadit samat kirjallisena jos eivät suoraan jaksa/kykene/suostu sitä paperilla tai sähköisenä antamaan.
Asia ei saa jäädä puheen tasolle vaan mustaa valkoiselle ja paine päälle huoltoliikkeeseen ja jos ei ala tapahtumaan heti niin maahantuojan jne suuntaan copynä kaikki sähköpostit.

Tärkeintä on olla hankala olemalla periksiantamaton, ei asiaton tai töykeä.
Saat varmasti sijaisauton korjauksien ajaksi kun kyseessä on takuukorjaus ja mahdollisesti pitkäkin prosessi etsinnässä.

Korjaukseksi yleensä ei auta "kalibrointi", "puhdistus" tai joku muu säätö. Tämä perus sumutus jossa kuitataan vikakoodit ja "päivitetään" ohjelmisto kuukauden parin välein ei välttämättä johda mihinkään muuhun kuin siihen, että auton omistaja hankkiutuu autosta eroon.

Joo tarkkailuun ei kyllä enää pitäisi lähteä. Olen tuota nyt kaksi kertaa käyny näyttämässä ja itse seurannu nyt tarkasti viimeisen kk. Kuvat öljytikusta myös löytyy.

Pitää tässä nyt ottaa tosiaan sellanen asenne, että vika on löydyttävät. Purkavat sitten auton vaikka ”atomeiksi” ja eteivät sen vian. Tuo öljyn lisääntyminen on sitä luokkaa, että ei varmasn tee voiteluominsisuuksille kovin hyvää ja kone on entistä kovemmilla esim kovilla pakkasilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 23, 2019, 08:59:44 AM
Suuttimet menee omassa Nirossa vaihtoon. Nyt olin tyytyväinen palveluun, kun tehdään jotain konkreettista. Meinasivat, että olivat jonku mittauksen tehneet ja suuttimet eivät toimi kunnolla ja sulkeudu oikein, jolloin palamatonta polttoainetta pääsee valumaan öljyn sekaan.

Toivotaan, että tällä tulisi kuntoon! Kahden viikon päästä tuo suuttimien vaihto.

Mielenkiinnolla odotan, että vaikuttaako suuttimet myös tuohon ajoittaiseen hyvin pieneen tärinään, jota ei tosin nyt viime aikoina ole ollut havaittavissa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tomppa78 September 23, 2019, 09:29:14 AM
Vaihdettiin ne suuttimet mullekin mutta ei se nykiminen ole siihen loppunut vaan oikeastaan pahentunut. Tuntuu että se nykiminen ja tärinä ei välttämättä johdu itse polttomoottorista vaan mun mielestä kytkin jää välillä luistamaan tai jotain epäsovitusta on moottoreiden käytössä. Ja edelleen öljy haisee erittäin voimakkaasti bensalla. Lueskelin ulkomaan foorumilta että olis jotain päivitystä akun hallintaan ja moottoriin ja vaihteistoon. Ja ilmeisesti myös jotain bensatankin huohotus systeemiin takaisin kutsua on olemassa. Ainakin mun kärryssä oli sisälokari takaa irroitettuja jotain siellä oli touhuttu, huomasin kun oli pistetty uusia kiinnikkeitä eikä sisälokasuoja ollut kunnolla paikallaan. Tiedä sitten tuleeko noi päivitykset parin vuoden viiveellä Suomeen. Mut joka tapauksessa se bensan meno öljyn joukkoon ei ole loppunut vaan öljyn pinta on reilusti yli tikun muoviosan. 


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn September 23, 2019, 15:30:31 PM
Vaihdettiin ne suuttimet mullekin mutta ei se nykiminen ole siihen loppunut vaan oikeastaan pahentunut. Tuntuu että se nykiminen ja tärinä ei välttämättä johdu itse polttomoottorista vaan mun mielestä kytkin jää välillä luistamaan tai jotain epäsovitusta on moottoreiden käytössä. Ja edelleen öljy haisee erittäin voimakkaasti bensalla. Lueskelin ulkomaan foorumilta että olis jotain päivitystä akun hallintaan ja moottoriin ja vaihteistoon. Ja ilmeisesti myös jotain bensatankin huohotus systeemiin takaisin kutsua on olemassa. Ainakin mun kärryssä oli sisälokari takaa irroitettuja jotain siellä oli touhuttu, huomasin kun oli pistetty uusia kiinnikkeitä eikä sisälokasuoja ollut kunnolla paikallaan. Tiedä sitten tuleeko noi päivitykset parin vuoden viiveellä Suomeen. Mut joka tapauksessa se bensan meno öljyn joukkoon ei ole loppunut vaan öljyn pinta on reilusti yli tikun muoviosan. 

Okei, no ei kuulosta lupaavalta. Mutta näillä mennään. Ainakin jotakin tapahtuu. Jos ongelma jatkuu, niin osaan kyllä vaatia, että auto pitää saada kuntoon.

Mikä ihme tuon bensa pääsyn tuonne öljyn sekaan voisi sitten aiheuttaa? Itse en mikään autonero ole ja mieleen tulee vaan männänrenkaat. Mutta ilmeisesti niitä ei nyt kellään ainakaan täällä ole vaihdettu?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 September 23, 2019, 15:57:53 PM
Liikaa polttoainetta (suuttimet, kylmä käyntilämpötila, moott ohjaus?)
Polttoaine ei pala (sytytysvika, moott ohjaus?)
Moottori (mäntä/sylinteri) ei ole tiivis (männänrenkaat, kylmä käyntilämpötila?)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 05, 2019, 20:10:54 PM
Maanantaina menen tosiaan vaihdattamaan nuo suuttimet. Pyydän myös tuoreet öljyt koneeseen, niin näkee helpommin oliko korjauksella mitään vaikutusta. Jos ei, niin sitten pitää alkaa jo vaatia, että ottavat auton pajalle ja tutkivat/vaihtavat osia niin kauan, että Niro on kunnossa. Vähän pakkohan niiden on suostua, koska ongelma on todettu ja toisin kuin oljyn vähenemisessä (jossa suuretkin määrät ovat muka normaalia) eivät he voi vedota, että esim ohjekirjassa lukisi, että oljyn liääntyminen on normaalia. Päinvastoin, ohjekirjassa lukee, että liian suuri önjymäärä voi vahingoittaa konetta.

Pitäisi vaan saada auto alle huollon ajaksi.

Jännäksi menee. Toivottavasti tulisi tuolla kuntoon...

Pitäisi varsin käydä koeajamassa näitä facelift Niroja ja haistella öljytikkua. :-D

Typeetä tälläset viat. Muuten niin hyvä auto. Ei tekisi mieli ruveta vaihtamaan pois, kun ei ole Niro ollut vasta kun reilut 2 vuotta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 07, 2019, 16:24:25 PM
Nyt suuttimet vaihdettu. Paha sanoa vielä korjaantuiko ongelma. Pikkusen lenkin ajoin ja ehkä auto toimi vähän sulavammin. Täristystä (joka omassa Nirossa ollut aina tosi pientä)ei esiintyny, mutta eipä sitä muutenkaan joka kerta ollu. Kotipihassa haistelin öljytikkua eikä ainakaa vielä bensa haissut. Katsotaan nyt muutaman päivän jälkeen... Kovin oli huollon vastaanottaja sitä mieltä, että nyt se on korjattu eikä bensa öljyn sekaan oikeen muuten voi hänen mukaansa päästä. No kohta se nähdään. Ja taas on tuoreet öljyt, heh. Edellisillä tulkin jo ajettua vähän reipas 1000km. :-D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 12, 2019, 18:09:45 PM
Huh! Vaikuttaa siltä, että suuttimien vaihto auttoi. Enää öljy ei haise bensalle ja pysyy kirkkaana kuten näin uudessa autossa kuuluukin. Aikaisemmin öljyn väri muuttui heti, kun sillä oli ajanut 100km ja bensa haisi. Nyt vedetty 300km ja öljy kirkasta eikä haise bensalle.

Yksi huoli vähempänä. Eli suositelkaa huollossa suuttimien vaihtoa, jos on tätä ongelmaa, että öljyn sekaan pääsee bensaa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn October 19, 2019, 23:55:26 PM
Tää menee nyt yksinpuheluksi, mutta on ollut kyllä nyt ilo ajella taas Nirolla. Ei minkäänlaisia ongelmia. Eiköhän tässä uskalla ainakin vähäksi aikaa tuulettaa. :-)

No, asiasta kolmanteen. Onko kukaan ostanut facelift mallia? Oulussa liikkuu Niroja todella paljon, joten innolla odotan millon tulee eka uus Niro vastaan. Itsellä tekis toisaalta mieli, mutta se pitäs sitten olla plug-in malli. Muuten uudistukset jää liian pieniksi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 20, 2019, 09:43:28 AM
Plugarin lisähinnalla saa vaan tarkkaan miettiä, onko oma ajo sellaista, että siitä saa hyötyä. Eli onko ne ajot alle 50 km kerrallaan, jotta pääsee sähköllä. Ja onko fiksun hintainen  latauspaikka.

PS TeemuHyn, ihan hyvä on lueskella, että ainakin joillain onnistunut tuo inhottavan vaivan korjaaminen.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 October 20, 2019, 09:59:02 AM
Plugarin lisähinnalla saa vaan tarkkaan miettiä, onko oma ajo sellaista, että siitä saa hyötyä. Eli onko ne ajot alle 50 km kerrallaan, jotta pääsee sähköllä. Ja onko fiksun hintainen  latauspaikka.

Plugarina Niro on myös huono pohjolan oloihin, lämmitys ei tapahdu sähköllä.
Jos meinaa päivittää hybridiä töpselimalliin, niin suoraan sähkö niro, siinä tulee sitten kaikki herkut paitsi etäohjaus.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: peve October 29, 2019, 22:19:17 PM
Onko kokemuksia maskipeitosta, näkyy olevan Niroon sopivia myynnissä ainakin Aritassa. Aika hyvinhän tuo tuntuu lämpiävän ainakin jos vertaa edelliseen autooni, Renu turbodieseliin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 30, 2019, 07:03:27 AM
Plugarina Niro on myös huono pohjolan oloihin, lämmitys ei tapahdu sähköllä.
Jos meinaa päivittää hybridiä töpselimalliin, niin suoraan sähkö niro, siinä tulee sitten kaikki herkut paitsi etäohjaus.

Se menee tuossa justiin oikeinpäin kun lämmitys ei tapahdu sähköllä niin ei vie ajomatkaa ja on energiastrategian kannalta energiatehokkain.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 October 30, 2019, 18:26:22 PM
Se menee tuossa justiin oikeinpäin kun lämmitys ei tapahdu sähköllä niin ei vie ajomatkaa ja on energiastrategian kannalta energiatehokkain.

Jos olet koskaan ajanut lyhyempää matkaa esim 15km töihin ja takaisin niin varmasti arvostaisit nopeasti ja kätevästi lämmintä autoa. Optima PHEV on juuri lämmennyt perille päästyä kun pakkasta on -5C ja esilämmitystä (toisella johdolla...) ei ole suoritettu.

Ehkä jos ajaa säännöllisesti akun tyhjäksi JA hankkii webasto/ebespärsserin niin on ihan inhimillinen panostus kalliiseen autoon. Plugarit ovat muutenkin kohtuuttoman hintaisia perus hybridiin verrattuna niin webaston asentaminen huonontaa asetelmaa entisestään. Jos pinkka kestää, niin täyssähkö alle ja jos ei niin perus hybridi joko defalla tai webastolla.

Tai sitten se vw jos tykkää lotota.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 October 30, 2019, 20:15:50 PM
CRDi-Optima, ja nyt kun tuli ekat pikkupakkaset, niin viidessä kilsassa mukavan lämmin ilman defan käyttöä, on se fossiilinen liemi jossain kohtaa pop :D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 October 30, 2019, 20:46:54 PM
CRDi-Optima, ja nyt kun tuli ekat pikkupakkaset, niin viidessä kilsassa mukavan lämmin ilman defan käyttöä, on se fossiilinen liemi jossain kohtaa pop :D

Lämpeneää se PHEV:kin jos raaskii ajella hybriditilassa EV-ajon sijaan. EV-ajossa polttomoottori tekee lämpöä "tyhjäkäynnillä" ja ajoakusta otetaan liikkumiseen energia. Vaan on se kulutuskin sitten eri tasolla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid October 31, 2019, 07:34:46 AM
Lämpeneää se PHEV:kin jos raaskii ajella hybriditilassa EV-ajon sijaan. EV-ajossa polttomoottori tekee lämpöä "tyhjäkäynnillä" ja ajoakusta otetaan liikkumiseen energia. Vaan on se kulutuskin sitten eri tasolla.

Niin mutta jos lämmittäisit pelkällä sähköllä niin kulutus olisi kovempi. Polttomoottorilla lämmittäminen on energiastrategian kannalta parempi kuten sanoin tuossa ylempää =) Voihan sitä esilämmittää Optima PHEV:nkin?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 October 31, 2019, 18:54:14 PM
Niin mutta jos lämmittäisit pelkällä sähköllä niin kulutus olisi kovempi. Polttomoottorilla lämmittäminen on energiastrategian kannalta parempi kuten sanoin tuossa ylempää =) Voihan sitä esilämmittää Optima PHEV:nkin?

Voi PHEV:n esilämmittää defalla, mutta se ei auta kovin pitkälle. Käytännössä moottori siis hyrähtää aina ja silloin kulutus ja kustannukset nousevat rankasti päästöistä puhumattakaan.
15km pääsisi luultavimmin töihin ja samat takaisin pelkällä sähköllä jos sitä vaan voisi lämmitykseen käyttää.

Parasta energiankäyttöä on ajaa pelkällä sähköllä kun se on mahdollista.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn November 24, 2019, 22:06:55 PM
E-Niro ois kova, mutta lataaminen on todella hankalaa. Meilläkin vuokra-asunnossa on perinteinen lämmitystolppa, jossa vielä 2 tunnin ajastus. Sillä ei siis paljon kostu. Pitäs käydä auto lataamassa viikkonlopuna jonku kaupan pihassa.

Itsellä pitkiä ajoja (useampi sata kilometriä kerralla) tulee harvoin, joten e-Niro ois oiva meille. Mutta tuo lataus...

Onko näissä e-Niroissa mitään etähallinta omonaisuuksia? Siis että voiiko vaikka puhelimella laittaa sisälämmityksen päälle, lukita ovet jne.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 November 24, 2019, 22:21:31 PM
E-Niro ois kova, mutta lataaminen on todella hankalaa. Meilläkin vuokra-asunnossa on perinteinen lämmitystolppa, jossa vielä 2 tunnin ajastus. Sillä ei siis paljon kostu. Pitäs käydä auto lataamassa viikkonlopuna jonku kaupan pihassa.

Itsellä pitkiä ajoja (useampi sata kilometriä kerralla) tulee harvoin, joten e-Niro ois oiva meille. Mutta tuo lataus...

Onko näissä e-Niroissa mitään etähallinta omonaisuuksia? Siis että voiiko vaikka puhelimella laittaa sisälämmityksen päälle, lukita ovet jne.

Ei ole vielä etäohjausta. Ilmeisesti kuitenkin tulossa.
Latauksen voi hoitaa myös kaupassakäynnin yhteydessä esim k-latauksen pikalaturista.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 November 25, 2019, 07:48:55 AM
Ja maksaa näin sähköstä enemmän kuin fossiilisesta ;D

Kyllähän noita töpseleitä pitäisi saada nyt vauhdilla paikkoihin, joissa ihmiset ovat luonnollsiestikin pidempään. Eli koti ja työpaikka. Ja jolleii muuten niin pakolla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn November 25, 2019, 10:40:31 AM
Joo, eikö nuo K-Kauppojen pikalaturit oo kalliita. Näkyis olevan pikalataus 0,20 senttiä/min (jos ei oo rekisteröitynyt asiakas, niin päälle vielä 1€ aloitusmaksu). Peruslataus 0,02 senttiä/min.

Itse pystyisin toki töissä lataamaan sen 7-9 tuntia päivässä normaalista pistokkeesta. Kuinkahan montaa kilometriä tuo tarkoittaa?

Mitenhän Oulussa Powerin latauspisteet. Onkohan vielä ilmasia tai S-ryhmän laturit.

Työmatkaajoa tulis viikossa about 150km, eli silleen latauksesta ei tarvii hirveenä huolehtia. Mutta pakko auto olis välillä saada pikalaturiin.

——————————————

Ai ei etäohjausta. Mitenhän Hyundai Konan kanssa? Pitäs varmaan liikkeessä käydä kysyyn.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu November 25, 2019, 11:14:51 AM

Itse pystyisin toki töissä lataamaan sen 7-9 tuntia päivässä normaalista pistokkeesta. Kuinkahan montaa kilometriä tuo tarkoittaa?


Latausteho on varmaan vähintäin pari kilowattia ja kulutus on suuruusluokkaa 15 kWh/100 km. Siis noin 100 km saa päivässä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn November 25, 2019, 11:38:29 AM
No sehän kyllä riittäisi päivän ajoihin arkena komeasti. Kyllä tää latausverkosto on heikkous, mitä tulee sähköautoihin. Menee varmaan vielä vuosia, että kerrostalojen lämmitystolpat vaihtuu sähköautoille suunnattuihin tolppiin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn November 25, 2019, 11:42:32 AM
Onko kellään täällä muuten e-Niroa? Aika jännä, kun Kia sivuja katsoo, niin e-Niro on vielä vanhalla sisustalla... Siis ei tuolla faceliftillä. Muihin versioihin saa tuon suuremman näytön ja muutenkin keskikonsoli on stailattu erilaiseksi.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid November 25, 2019, 15:39:03 PM
Voi PHEV:n esilämmittää defalla, mutta se ei auta kovin pitkälle. Käytännössä moottori siis hyrähtää aina ja silloin kulutus ja kustannukset nousevat rankasti päästöistä puhumattakaan.
15km pääsisi luultavimmin töihin ja samat takaisin pelkällä sähköllä jos sitä vaan voisi lämmitykseen käyttää.

Parasta energiankäyttöä on ajaa pelkällä sähköllä kun se on mahdollista.

Ei vähänkään pitemmän ajon energiastragian kannalta, koska polttomoottorista saat sivuvirtana lämpöä kabiiniin, sama sähköllä tehtynä romahduttaa sähköisen ajomatkan niin pieneksi että sähkön loppuessa paljon nopeammin kokonaistaloudellisuus on huonompi. No se onkin sitten väittelyn arvonen asia että onko se matka kenties 2km Prismaan pelkällä sähköllä ja takaisin, 20km, vai 40km matka naapurikylään kavereita tapaamaan, joka tapauksessa energiastrategian kannalta etenkään talvisin en ajaisi EV-moodilla yhtään.

Kannattaisiko esim. ajaa 30km matka hybridimoodissa, eikä pure ev:nä alkupätkä ja sitten 17 litran kulutuksilla loppupätkä? Se on kuitenkin hybridiauto ja taitaa mennä hybridimoodissa pienemmillä bensakuluilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 November 25, 2019, 19:04:00 PM
Silti ironista, että sähköllä saa kabiinin esilämmitettyä nopeammin, taloudellisemmin ja tehokkaammin kuin fossiilisella, eikä tarvita edes mitään lisälämmittimiä & niiden piuhoja, mutta se kaikki on pois ajomatkasta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 November 25, 2019, 19:30:36 PM
Ei vähänkään pitemmän ajon energiastragian kannalta, koska polttomoottorista saat sivuvirtana lämpöä kabiiniin, sama sähköllä tehtynä romahduttaa sähköisen ajomatkan niin pieneksi että sähkön loppuessa paljon nopeammin kokonaistaloudellisuus on huonompi. No se onkin sitten väittelyn arvonen asia että onko se matka kenties 2km Prismaan pelkällä sähköllä ja takaisin, 20km, vai 40km matka naapurikylään kavereita tapaamaan, joka tapauksessa energiastrategian kannalta etenkään talvisin en ajaisi EV-moodilla yhtään.

Kannattaisiko esim. ajaa 30km matka hybridimoodissa, eikä pure ev:nä alkupätkä ja sitten 17 litran kulutuksilla loppupätkä? Se on kuitenkin hybridiauto ja taitaa mennä hybridimoodissa pienemmillä bensakuluilla.

Taitaa mennä ristiinkirjotteluksi. Jos sähkö riittää ajomatkalle, niin sillä kaikki toiminnot jo ihan mukavuuden vuoksi, mutta ennen kaikkea ettei polttis käynnisty ollenkaan. Käytännössä olen Optimalla huomannut, että parhaat kulutuslukemat tulee kun ajaa alkuun Hybridinä moottorin lämpimäksi ja sitten vaihtaa sähkölle. Sähkön jos osaa vaihtaa päälle niin, että menee juuri kaikki virrat ennen perille saapumista niin kulutus palkitsee kuljettajan. Jos Optimassa olisi sähkövastus niin sillä lämmittelisin kaikki lyhyemmät matkat joille virta riittää (talvellakin luulisi menevän 40km kivasti). Toistaiseksi sähkö on vielä sika halpaa bensaan verrattuna.

Valintaan vaikuttaa siis ensisijaisesti ajomatkan pituus ja paras "energiastrategia" on nopea päässälasku. Jos ei jaksa tai kykene laskeskelemaan (esim vuokra-autolla) niin sitten vaan ajaa akun tyhjäksi ja jatkaa bensalla sen suurempia miettimättä.


Siitä K-Latauksesta jota ehdotin : E-Niro ottaa vajaan 50kW lataustehoa josta voisi laskea vaikka pessimistisesti 40kW keskilataustehoksi kun lataa edes jotenkin järkevästi.
Tunti laturilla maksaa 12 euroa jolla saa 40kWh = 0,3 euroa / kWh. Tuolla hinnalla 17kWh keskikulutus vuoden ympäri maksaisi 5,1 euroa / 100km. Lienee vielä melko edullista ja kun ottaa huomioon sähköauton käyttömukavuuden joka on vertaansa vailla.

E-Nirosta on tulossa facelift pikapuoliin ja on huhuja tehokkaammasta AC laturista joka hyödyntää useampaa vaihetta, etäohjauksesta ja paremmasta infortainmentista. Tuo tehokkaampi AC laturi mahdollistaa edullisemman lataamisen K-Latauksen type 2 tolpasta joskin latauksessa menee ikä ja terveys.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: eyelid November 26, 2019, 08:09:39 AM
Silti ironista, että sähköllä saa kabiinin esilämmitettyä nopeammin, taloudellisemmin ja tehokkaammin kuin fossiilisella, eikä tarvita edes mitään lisälämmittimiä & niiden piuhoja, mutta se kaikki on pois ajomatkasta.

Ei se tehokkaampaa ja taloudellisempaa ole kun polttomoottorissa se on sivuvirta CHP-generaattorista, ja sähkön tapauksessa suoraan autoon tuotu ajomatkaan tarkoitettu energia. Se on siis energiahukkaa sähkön tapauksssa.  :)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 11, 2020, 19:04:24 PM
Tuli liityttyä tänne foorumille uuden hankinnan seurauksena. Tänään tuli tehtyä kaupat Kia e-Nirosta 62kw (MY20), kyseessä siis facelift, jossa pieniä muutoksia ulkopuolella ja sisäpuolella hieman nätimpi näyttö ja jotain pientä. Olen ollut yli vuoden Volkswagenin ID.3 jonossa ja kyllästyin odottamaan aina vain siirtyvää aikataulua, olisi vuoden lopussa vasta saanut auton. Toinen hyvä on hieman suurempi akku e-Nirossa, edullisemmat lisävarusteet ja pitkähkö takuu, sekä suurempi tavaratila. Kona oli liian pieni omiin tarpeisiin ja pidempi akseliväli Nirossa on plussaa varsinkin töyssyisellä tiellä. Model 3 oli vahvasti mielessä, mutta 50k€ hintalappu ja pieni lastausluukku romuttivat sen vaihtoehdon, toivotaan, että Nirolla pärjää  ::)

Varusteet olivat yllättävän edullisia, jos vertaa saksalaisvalmistajien lisävarustehintoihin. Itse menin itselle järkevimmällä kaavalla, eli e-Niro EX, jonka lisäksi oli pakko ottaa Premium Pack tuon 10,25" näytön, navigoinnin, jbl:n äänentoistin ja sähösäätöisen penkin vuoksi, tarkoitus on pitää autoa kuitenkin pitempään niin pääsee nauttimaankin varusteista. Huomasin aamulla, että Kia:n sivuilla oli Winter Pack 0€ kaikkiin malleihin paitsi muutamaan malliin (Rio Active, Ceed Active ja Sportage Active), mutta sain käsityksen, että e-Niroon olisi tuon saanut. Paljastui kuitenkin, että jossain liikkeissä tuon sai mukaan ja jossain ei, kuten omasta liikkeestä tätä en saanut. Maahantuoja päättää tuon mitkä liikkeet saavat paketin veloituksetta, eli maanantaina soittoa maahantuojalle ja vääntämään tuosta asiasta. En kuitenkaan vaihtanut liikettä, koska hyvitys oli omasta liikkeestä huomattavasti korkeampi, kuin muista liikkeistä.

Ilmeisesti e-Niroja on 5-6 rekisteröitynä Suomessa, eli aika vähän kokemusta vielä täällä miten pelaa auto ja onko ollut ongelmia. Norjassa ilmeisesti jo jonkin verran ollut ajossa. Auto pitäisi olla Suomessa heinä-elokuussa, eli n. puolisen vuotta joutuu tuota odottelemaan pienen tuotannon ja huonon saatavuuden vuoksi, ehkä tässä kestetään  ::)

Tein muutaman tunnin koe-ajon autolla ennen ostoa ja muutaman miinuksen huomasin ajossa. Talvella luistonesto on varsin "raju" eli lähes jatkuvasti palaa taulussa luistoneston valo johtuen suuresta väännöstä välittömästi, ehkä kesällä tuon kanssa pärjää, kun renkaat lämmenneet. Ei ole vieläkään 2020 mallissa tulossa sovellusta koskien etälämmitystä, joka on suhteellisen iso miinus itselle, onkohan tähän olemassa epävirallisia keinoja saada lämmitys etänä toimimaan ? Hieman ihmettelin Kia:n huoltoväliä e-Niron kohdalla, joka on 15tkm välein  :P Mitähän siellä tehdään, yritin kysellä, mutta kukaan myyjä ei oikein osannut muuta sanoa, kun jarrujen herkistelyä... Tuntuu hieman valohoidolta nuo 15tkm huoltovälit  :-X

Itse asun Helsingissä omakotitalo alueella, eli tarkoitus laittaa seinälaturi mallia 11kw (3-vaihe, 16A), jonka 2020 luvun malli ilmeisesti pystyy hyödyntämään, onko tähän ehdotuksia millä laturilla menisi ? Olen hieman kaavaillut Webasto Purea, joka ilmeisesti tänne Pohjolaan sopii ja on suhteellisen edullinen. Latauspaikkoja on suhteellisen hyvin saatavissa omalla alueella ja osa vielä ilmaisia 50kw malleja, katsotaan kuinka kauan ovat ja toivotaan, että 100kw malleja saadaan lisää Suomeen  ;D

Toivotaan, että auto tulisi mahdollisimman pian ja jotain juttua varmaan kirjoittelen tänne, kun auton saan ja auto saadaan pinnoitettua, jotta maalinpinta pysyisi kunnossa ja pesut olisivat helpompi hoitaa.
: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 January 11, 2020, 20:34:30 PM
Ei siinä 15tkm huollossa tehdä mitään muuta kuin vaihdetaan raitisilmasuodatin. Eivät herkistele jarruja missään huollossa eli puhtaasti valohoitoa, raikkarin ja jarrunesteiden vaihtoa aivan liian usein.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 11, 2020, 20:49:49 PM
Ei siinä 15tkm huollossa tehdä mitään muuta kuin vaihdetaan raitisilmasuodatin. Eivät herkistele jarruja missään huollossa eli puhtaasti valohoitoa, raikkarin ja jarrunesteiden vaihtoa aivan liian usein.

Joo, tätä hieman itsekin ajattelin, että joku suodatin vaihtoon ja jarru/jäähdytysnesteiden vaihtoa turhan usein... Pakko se on kuitenkin käydä aina tekemässä, jotta takuu säilyy  ::)

Osaako kukaan sanoa 15tkm ja 30tkm välein olevien huoltojen hintoja e-Niroon ?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 12, 2020, 22:15:04 PM
Sellainen asia tuli aikaisempien asioiden lisäksi mieleen, että pystyykö e-Niron keskinäytön kautta asettamaan ajastettua lämmitystä ?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 13, 2020, 13:10:49 PM
Aikaisemmin mainitsemani winter packin asia saatiin loppuun. Soitin tänään maahantuojalle ja pitkän keskustelun jälkeen sain winter packin veloituksetta mukaan, tästä on hyvä aloittaa viikko ja kannattaa tosiaan pitää oikeuksistaan kiinni, jos mainos on harhaanjohtava.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 18, 2020, 16:05:44 PM
Osaako kukaan sanoa onko tuo 11kw type 2 lataus lisävarusteena uudessa Nirossa ? Ilmeisesti 7.4kw on vakiona ? Onko järkevä lisävaruste ?: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu January 18, 2020, 16:27:53 PM
^Sehän riippuu omista kuvioista.

Jos tyhjällä 64 kWh akulla tulee kotiin, latautuu se täyteen 11 kW laturilla noin 7 tunnissa ja 7,6 kW laturilla 10 tunnissa. Edellyttäen tietenkin, että kotona on 3-vaihelaturi.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 18, 2020, 16:31:46 PM
^Sehän riippuu omista kuvioista.

Jos tyhjällä 64 kWh akulla tulee kotiin, latautuu se täyteen 11 kW laturilla noin 7 tunnissa ja 7,6 kW laturilla 10 tunnissa. Edellyttäen tietenkin, että kotona on 3-vaihelaturi.Tottahan tuo on joo, auton mukana ilmeisesti tulee 7.6kw kannettava laturi mukana... Tietysti seinälaturi on kaikinpuolin mukavampi, mutta lisäkuluja tulee yli 1000€ tuosta ja tarpeellisuudesta ei niinkään varmuutta. Tietysti 11kw valmius autossa olisi kaikin puolin varmaankin parempi, mutta 500-600€ lisävaruste tuo ilmeisesti on... Pitää hieman miettiä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 January 18, 2020, 16:54:09 PM
Tottahan tuo on joo, auton mukana ilmeisesti tulee 7.6kw kannettava laturi mukana... Tietysti seinälaturi on kaikinpuolin mukavampi, mutta lisäkuluja tulee yli 1000€ tuosta ja tarpeellisuudesta ei niinkään varmuutta. Tietysti 11kw valmius autossa olisi kaikin puolin varmaankin parempi, mutta 500-600€ lisävaruste tuo ilmeisesti on... Pitää hieman miettiä.

Pari tärkeätä huomiota :
-laturi sijaitsee auton sisuksissa ja se on vakiona yksivaiheinen 32A laturi -> n.7kW akkuun. Lisävarusteena saatava laturi lataa 3x16A syötöstä n. 11kW akkuun.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Type 2 johdolla saa latausasemasta 7kW peruslaturilla (siis tämä on auton sisällä oleva kiinteä osa) 1x16A syötöstä reilu 3kW akkuun ja 1x32A syötöstä täyden 7kW, 3x16A syötöstä tämä vakiolaturi saa vain 1x16A perille eli reilu 3kW akkuun. Lisävarusteena myytävä 3x16A laturilla taas 1x32A syötöstä saa vain reilu 3kW akkuun, mutta 3x16A syötöstä täyden 11kW akkuun.

-Auton mukana tuleva sukopistorasiaan kytkettävä "laturi" eli siirrettävä "latausasema/lataussovitin" syöttää täydellä teholla 1x12A joka tarkoittaa noin 2,5kW akkuun

Ainoastaan pikalaturit eli DC-DC laturit ovat oikeasti latureita jotka tunkevat suoraan sähköä auton akkuun ohittaen auton oman tehoelektroniikan. Jos auto kytketään AC virtalähteeseen, laturina toimii aina auton sisäinen laturi joka muuntaa verkosta saatavan vaihtovirran DC eli tasavirraksi joka päätyy auton akkuun.

Julkiset latauspisteet ovat siis joko suko pistorasioita (hidaslataus), type 2 pistorasioita (keskinopealataus 7kw tai 11kw riippuen auton sisäisestä laturista) tai DC-DC latausasemia kiinteillä johdoilla (pikalataus). Yleensä 1x16A latausteho riittää hyvin -> 10h latausta tarkoittaa yli 30kWh akkuun ja tuosta sitten 3x16A onkin jo 90kWh per 10h.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 18, 2020, 17:02:59 PM
Pari tärkeätä huomiota :
-laturi sijaitsee auton sisuksissa ja se on vakiona yksivaiheinen 32A laturi -> n.7kW akkuun. Lisävarusteena saatava laturi lataa 3x16A syötöstä n. 11kW akkuun.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Type 2 johdolla saa latausasemasta 7kW peruslaturilla (siis tämä on auton sisällä oleva kiinteä osa) 1x16A syötöstä reilu 3kW akkuun ja 1x32A syötöstä täyden 7kW, 3x16A syötöstä tämä vakiolaturi saa vain 1x16A perille eli reilu 3kW akkuun. Lisävarusteena myytävä 3x16A laturilla taas 1x32A syötöstä saa vain reilu 3kW akkuun, mutta 3x16A syötöstä täyden 11kW akkuun.

-Auton mukana tuleva sukopistorasiaan kytkettävä "laturi" eli siirrettävä "latausasema/lataussovitin" syöttää täydellä teholla 1x12A joka tarkoittaa noin 2,5kW akkuun

Ainoastaan pikalaturit eli DC-DC laturit ovat oikeasti latureita jotka tunkevat suoraan sähköä auton akkuun ohittaen auton oman tehoelektroniikan. Jos auto kytketään AC virtalähteeseen, laturina toimii aina auton sisäinen laturi joka muuntaa verkosta saatavan vaihtovirran DC eli tasavirraksi joka päätyy auton akkuun.

Julkiset latauspisteet ovat siis joko suko pistorasioita (hidaslataus), type 2 pistorasioita (keskinopealataus 7kw tai 11kw riippuen auton sisäisestä laturista) tai DC-DC latausasemia kiinteillä johdoilla (pikalataus). Yleensä 1x16A latausteho riittää hyvin -> 10h latausta tarkoittaa yli 30kWh akkuun ja tuosta sitten 3x16A onkin jo 90kWh per 10h.

Kiitoksia tästä! Selvensi asiaa. Tuon perusteella päätynen ottamaan 3x16A sisäisen valmiuden. Auton vakiovarusteissa puhuttiin jotain type 2 (hidas lataus) ja type 3 (keskinopea lataus) varusteista, jotka molemmat tulevat mukaan. Osaatko sano mitä tuolle type 3 laturilla tarkoitetaan ?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 January 18, 2020, 17:15:05 PM
Kiitoksia tästä! Selvensi asiaa. Tuon perusteella päätynen ottamaan 3x16A sisäisen valmiuden. Auton vakiovarusteissa puhuttiin jotain type 2 (hidas lataus) ja type 3 (keskinopea lataus) varusteista, jotka molemmat tulevat mukaan. Osaatko sano mitä tuolle type 3 laturilla tarkoitetaan ?

Kyse lienee mode 2 ja mode 3 latauksista. Mode 1 lataus tarkoittaa sähköskoottereiden jne kevyt latausta, mode 2 on hidaslataus sukosta, mode 3 on keskinopea lataus (tämä on siis järeämpi erityisesti sähköautojen lataukseen tarkoitettu menetelmä) joka on toteutettu esimerkiksi USA:ssa type 1 mallisella pistotulpalla ja euroopassa taas type 2 mallisella pistotulpalla. Type 1 ja type 2 ovat siis mode 3 latausmenetelmän eri kytkentätapoja, samaa sähköä kuitenkin molemmissa. Mode 4 on sitten pikalataus joka tapahtuu joko chademo-, ccs- tai Teslaliitintyypillä. Autoissa taitaa olla kerrallaan vain yksi pikalatausliitin tuettuna eli tämän kanssa kannattaa ottaa CCS-liittimelä varustettu auto, chademo-, ja teslaliitin ovat molemmat poistumassa markkinoilta euroopassa.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 18, 2020, 17:22:49 PM
Kyse lienee mode 2 ja mode 3 latauksista. Mode 1 lataus tarkoittaa sähköskoottereiden jne kevyt latausta, mode 2 on hidaslataus sukosta, mode 3 on keskinopea lataus (tämä on siis järeämpi erityisesti sähköautojen lataukseen tarkoitettu menetelmä) joka on toteutettu esimerkiksi USA:ssa type 1 mallisella pistotulpalla ja euroopassa taas type 2 mallisella pistotulpalla. Type 1 ja type 2 ovat siis mode 3 latausmenetelmän eri kytkentätapoja, samaa sähköä kuitenkin molemmissa. Mode 4 on sitten pikalataus joka tapahtuu joko chademo-, ccs- tai Teslaliitintyypillä. Autoissa taitaa olla kerrallaan vain yksi pikalatausliitin tuettuna eli tämän kanssa kannattaa ottaa CCS-liittimelä varustettu auto, chademo-, ja teslaliitin ovat molemmat poistumassa markkinoilta euroopassa.

Selvensi jälleen asiaa, kiitoksia! Autokauppiaatkaan ei tunnu paljoa tietävän sähköautojen tekniikasta, siksi pakko kysellä täällä   ;)

Kyllä tuo sisäinen 3-vaihe 16A laturi on lähes välttämätön. Varsinkin, jos haluaa latailla esim. K-latauksen ja fortumin asemilla type 2 22kw laturista. Saa sen n.10kw latausta, joka on edullisempaa pikaisella laskutoimituksella, kuin kotona noin 0,12€/kWh hintaan, jos 1min maksaa 0,02€ latausasemilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 January 18, 2020, 17:34:19 PM
Selvensi jälleen asiaa, kiitoksia! Autokauppiaatkaan ei tunnu paljoa tietävän sähköautojen tekniikasta, siksi pakko kysellä täällä   ;)

Kyllä tuo sisäinen 3-vaihe 16A laturi on lähes välttämätön. Varsinkin, jos haluaa latailla esim. K-latauksen ja fortumin asemilla type 2 22kw laturista. Saa sen n.10kw latausta, joka on edullisempaa pikaisella laskutoimituksella, kuin kotona noin 0,12€/kWh hintaan, jos 1min maksaa 0,02€ latausasemilla.

3x16A on myös siitä näppärä, että hätätilanteessa aika monesta paikkaa löytyy paitsi suko-rasia (2,5kW on melko hidas lataus), mutta myös voimavirtapistoke jota kiltisti pyytämällä voi saada käyttää. Pikalaturit ovat vielä niin lastenkengissä, että ne eivät aina toimi ja on aika mälsää jos matka katkeaa pikalaturille muutamaksi tunniksi kun seuraavalla laturille voisi lähteä jo tunnissa parissa voimavirrasta ladaten. Tämä voimavirran hyödyntäminen vaatii sitten taas oman lataussovittimensa joka maksaa satoja euroja eli olisin aika tarkkana mitä todella tarvitset arkielämässä. Joillain latureilla ei ole edes suko-rasiaa saatavilla niin homma menee hinaukseksi (autoa voi ladata myös hinaamalla eli hinausköysi on aika halpa tapa hädässä...)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen January 18, 2020, 17:41:29 PM
3x16A on myös siitä näppärä, että hätätilanteessa aika monesta paikkaa löytyy paitsi suko-rasia (2,5kW on melko hidas lataus), mutta myös voimavirtapistoke jota kiltisti pyytämällä voi saada käyttää. Pikalaturit ovat vielä niin lastenkengissä, että ne eivät aina toimi ja on aika mälsää jos matka katkeaa pikalaturille muutamaksi tunniksi kun seuraavalla laturille voisi lähteä jo tunnissa parissa voimavirrasta ladaten. Tämä voimavirran hyödyntäminen vaatii sitten taas oman lataussovittimensa joka maksaa satoja euroja eli olisin aika tarkkana mitä todella tarvitset arkielämässä. Joillain latureilla ei ole edes suko-rasiaa saatavilla niin homma menee hinaukseksi (autoa voi ladata myös hinaamalla eli hinausköysi on aika halpa tapa hädässä...)

Näinhän tuo on. 22kw Type 2 lataus asemia löytyy jo suht hyvin pk-seudulla, mutta pikalatureita puuttuu vielä paljon niin siinäkin mielessä tuo on erittäin järkevä ostos. Kyllä tämä on aika selkeä tapaus, että tuon 11kw sisäisen latauksen päädyn ottamaan ja kotiin Webaston Pure 3-vaihe 16A seinälaturi niin pärjää aika mukavasti. Kiitoksia tästä!

Onko tuo 3-vaihe 16A sisäinen laturi vasta nyt tullut saatavaksi faceliftin myötä? Eli aikaisemmin myydyt Nirot on tuolla 1-vaihe 32A laturilla ?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 January 18, 2020, 18:13:25 PM
Näinhän tuo on. 22kw Type 2 lataus asemia löytyy jo suht hyvin pk-seudulla, mutta pikalatureita puuttuu vielä paljon niin siinäkin mielessä tuo on erittäin järkevä ostos. Kyllä tämä on aika selkeä tapaus, että tuon 11kw sisäisen latauksen päädyn ottamaan ja kotiin Webaston Pure 3-vaihe 16A seinälaturi niin pärjää aika mukavasti. Kiitoksia tästä!

Onko tuo 3-vaihe 16A sisäinen laturi vasta nyt tullut saatavaksi faceliftin myötä? Eli aikaisemmin myydyt Nirot on tuolla 1-vaihe 32A laturilla ?

Faceliftiin tuli saataville lisävarusteena ja aikaisemmin max 1x32A kuten totesit.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tompula January 24, 2020, 14:03:56 PM
Avataan hieman omia kokemuksia 12 tkm matkalta tuosta omasta Niro PHEV:stä. Pirssi hankittu noin vuoden käytettynä toukokuussa, hinnasta uuteen verrattuna lähtenyt n. 25 % pois. Tämä alun perin ”suomiauto”, nuo Ruotsista tuodut pirssit taitavat painaa käytettyjen hintatasoa alas. Yksi syy valintaan oli vetokoukku, vaikka ei perävaunu juuri kymmentä kertaa vuodessa perässä ole. Harkinnassa oli myös sähköauto, mutta pussille sopivia vetokoukullisia ei ole. Auto on semmoinen tasapaksu peli, ei tuota varsinaista ”ajamisen” iloa, mutta ei siinä muuta huonoakaan ole muuta kun tuo ihmeellinen ”mutteriohjaus”. Keskialue on kulmikas ja jotenkin tuntuu että tuo pahenee kun on pakkasta. Ei vaikuta onko LKAS päällä vai ei. Tampereen huoltopisteen mukaan kaikki päivitykset pirssiin on asennettu, viimeisin huolto marraskuussa jolloin ohjelmistoversiot:

Software:   DE_PHEV.EUR.SOP.006.5.181002
Firmware:  DE_PHEV.EUR.0.5.313.180905.MICOM
NAV APP: STD_AVN_MID.EUR.KMC.180928.b5c9193
MAP:         EUR.11.41.46.704.101.2 ( D.E2/E.E2 )

Adaptiivinen vakkari on ihan must, faceliftissä tulisi ruuhka-avustinkin nykyään. Auton sähkölämmitimet on erittäin tehokkaat ( penkit, ratti ja peilit )

Työmatka itsellä on ladattavalle patteriautolle optimi, 38 km suunta, varsinkin kun molemmissa päissä onnistuu lataaminen. Kotona seinälaturina Pure Wallbox 11 kW, pirssihän vastaanottaa vaan 3.7 kW.
Varsinaista talvea ei tässä ole vielä koettu, mutta vähemmän kallista on ajo muihin pirsseihin nähden. Koko 12 tkm keskikulutus tällä hetkellä ihan laskettuna ( Fuelio appi ) 1.402 l/100 km. Joululomalla asensin pirssiin Webaston, jonka jälkeen n. 2000 km keskikulutus 0.8 l/100 km. Ilman lisälämmitintä ”talvikulutus” on pyörinyt siinä 2.5 - 3.8 l/100 km välillä. Lisälämmitin vaikuttaa siis siten, että moottori ei juurikaan käy kehittääkseen lämpöä, bonuksena tietysti esilämmitys. Tuo laskettu keskikulutus ottaa mukaan tuon Webaston kuluttaman bensiinin. Ihan halpa tuo Webasto ei ole ilman asennustakaan, laite ( EVO4 ) kännykkäohjauksella, CLR-rele ja tankkiotin, niin rahaa menee jo n. 1600 ekkua. Käyttömaksu käyttövoimaveron kanssa vuodessa taitaa olla nyt vuodenvaihteen jälkeen luokkaa satanen.

Vaihdoin 45 Ah orginaaliakun tuollaiseen Exide EA530 ( 53 Ah ) versioon joka sopii samaan tilaan. Tässä PHEV-versiossa akku siis tavaratilassa oikeassa takakulmassa. En saanut mistään tietoa, tarvitseeko autolle kertoa tuon isomman akun olemassaolo, niin kuin suurimmalle osalle Start/Stop-autoja tarvitsee. Auton ylläpitolataus toimii ajoakun latauksen aikana ja ajossa. Jos ajoakun lataus on valmis, ei ylläpitolataus käynnisty, vaikka pikkuakun jännite laskisi.

Onko joku löytänyt oikeasti liitintä lisäkaukovaloille, joka jossain Niroa koskevissa keskusteluissa esiintyy. Led lisävalo odottelisi tuossa asennusta ja jos ei liitintä löydy, ”ryöstetään” kaukovaloreleeltä ohjaus. Lähivalot on kohtalaiset, leveyttä saisi olla enemmän. Kaukovalot eivät oikein vakuuta, varsinkin kun asustellaan alueella, jossa ”sarvipäitä” liikkuu riesaksi asti.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox January 24, 2020, 20:25:24 PM
Omassa on versiot:

Software : DE_HEV_18MY.EUR.SOP.007.3.190314
Firmware : DE_HEV_18MY.EUR.0.5.332.190222.MICOM
NAV APP : STD_AVN_MID.EUR.KMC.190102.8c96d9f
Map: EUR.11.47.52.542.101.2(D.F2)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Bore^ February 19, 2020, 15:55:38 PM
Moi vaan kaikki  8) meille luovutettiin eilen Kia e-niro ja tämähän on ensimmäinen Kia ja näillä näkymin tuskin viimeinen. Kokemusta autosta on 300km verran joten pahemmin ei osaa muuta sanoa kuin että on mieluisa. Kaistavahti ja itse ohjautuminen vaati hieman totuttelua mutta kun tottui, on se loistava ominaisuus. Varusteiltaan business luxury enkä olisi muuta huolinutkaan kun kialla varusteet ovat lähes ilmaisia. Risujakin voi muutamasta jutusta antaa, lähtö lämmitys ei kytkeidy kuin silloin jos on piuhassa kiinni, reisituen olisi kaivannut pelkkiin kun opc inkussa se on huomattavan raju niin kerkesi tottua. Plussia taas on niin paljon että turha niitä on luetella. Saan auton lataukseen joka yö duunissa joten tuolla hitaalla kaapelilla mennään.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen February 20, 2020, 14:35:39 PM
Moi vaan kaikki  8) meille luovutettiin eilen Kia e-niro ja tämähän on ensimmäinen Kia ja näillä näkymin tuskin viimeinen. Kokemusta autosta on 300km verran joten pahemmin ei osaa muuta sanoa kuin että on mieluisa. Kaistavahti ja itse ohjautuminen vaati hieman totuttelua mutta kun tottui, on se loistava ominaisuus. Varusteiltaan business luxury enkä olisi muuta huolinutkaan kun kialla varusteet ovat lähes ilmaisia. Risujakin voi muutamasta jutusta antaa, lähtö lämmitys ei kytkeidy kuin silloin jos on piuhassa kiinni, reisituen olisi kaivannut pelkkiin kun opc inkussa se on huomattavan raju niin kerkesi tottua. Plussia taas on niin paljon että turha niitä on luetella. Saan auton lataukseen joka yö duunissa joten tuolla hitaalla kaapelilla mennään.

Hieman kuulinkin, että oli jonkinlainen erä tullut e-Niroja Suomeen hetki sitten, ilmeisesti autosi oli tässä erässä. Onnittelut valinnasta, on se uskomattoman hyvä auto ajaa Korealaiseksi, kovasti odotan omaani edelleen. Milloin laitoit tilauksen sisään? Ilmeisesti tämä ei ole vielä facelift malleja olettaisin? Eroavaisuudethan ovat suht pieniä, eli sillä ei nyt suurta merkitystä ole. Kerro ihmeessä lisää kokemuksia autosta, kun sitä kertyy lisää ja mahdollisesti ongelmista/yllättävistä asioista, mitä päivittäisessä käytössä ilmenee  ;)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Bore^ February 21, 2020, 22:23:57 PM
Hieman kuulinkin, että oli jonkinlainen erä tullut e-Niroja Suomeen hetki sitten, ilmeisesti autosi oli tässä erässä. Onnittelut valinnasta, on se uskomattoman hyvä auto ajaa Korealaiseksi, kovasti odotan omaani edelleen. Milloin laitoit tilauksen sisään? Ilmeisesti tämä ei ole vielä facelift malleja olettaisin? Eroavaisuudethan ovat suht pieniä, eli sillä ei nyt suurta merkitystä ole. Kerro ihmeessä lisää kokemuksia autosta, kun sitä kertyy lisää ja mahdollisesti ongelmista/yllättävistä asioista, mitä päivittäisessä käytössä ilmenee  ;)
Tämä tosiaan on yksi niistä muutamista pre-facelifteistä joita lehdistölle ja muille tuotiin esittelyyn. Tuntuu tosiaan päivä päivältä paremmalta ja nuo JBL vehkeet on todella hyvät. Näyttö toimii hyvin ja yhdistää puhelimen välittömästi virrat käynnistäessä. Itse ohjautuminen on isoilla teillä mahtava mutta jos on huonoja viivoja, rapaa viivojen päällä tai kaistojen välissä jakajia niin saa olla tarkkana, muuten pystyy luottamaan mutta jos kaistaviiva menee liikenne jakajan keskelle niin voin uskoa että joku vielä rikkoo autonsa sellaiseen. Tälle en vielä löytänyt nappia mistä sen saa pois, mutta eiköhän sekin selviä. Jarrua ei tarvitse painaa oikeestaan missään kunhan alkaa hahmottamaan että mihin aikaa nostelee jalkaa kaasulta tai painaa vakkarin pois. Kiihtyvyys on jo alle puolikaasulla riittävän reilua, kaasu pohjassa täytyy vähän rattia puristaa kun meinaa lähteä seilailemaan. Lämmintä tulee kabiiniin noin minuutin jälkeen niin että jos käynnistyksessä erehdyit nostaa lämpöä niin minuutin päästä tiputat sen kumminkin siihen mikä oli hyvä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen February 22, 2020, 20:52:24 PM
Tämä tosiaan on yksi niistä muutamista pre-facelifteistä joita lehdistölle ja muille tuotiin esittelyyn. Tuntuu tosiaan päivä päivältä paremmalta ja nuo JBL vehkeet on todella hyvät. Näyttö toimii hyvin ja yhdistää puhelimen välittömästi virrat käynnistäessä. Itse ohjautuminen on isoilla teillä mahtava mutta jos on huonoja viivoja, rapaa viivojen päällä tai kaistojen välissä jakajia niin saa olla tarkkana, muuten pystyy luottamaan mutta jos kaistaviiva menee liikenne jakajan keskelle niin voin uskoa että joku vielä rikkoo autonsa sellaiseen. Tälle en vielä löytänyt nappia mistä sen saa pois, mutta eiköhän sekin selviä. Jarrua ei tarvitse painaa oikeestaan missään kunhan alkaa hahmottamaan että mihin aikaa nostelee jalkaa kaasulta tai painaa vakkarin pois. Kiihtyvyys on jo alle puolikaasulla riittävän reilua, kaasu pohjassa täytyy vähän rattia puristaa kun meinaa lähteä seilailemaan. Lämmintä tulee kabiiniin noin minuutin jälkeen niin että jos käynnistyksessä erehdyit nostaa lämpöä niin minuutin päästä tiputat sen kumminkin siihen mikä oli hyvä.

Kiitoksia kokemuksien jakamisesta näin ensikilometrien jälkeen  ;) Itsekin päädyin nuo JBL popit ottamaan, kun karvalakkiversio oli sen verran laimea kaikilla taajuusalueilla, toivottavasti noilla pärjää. Tuo kaistallapitoavustin on kyllä erittäin mukava yhdistettynä aktiivivakkariin ei tarvitse kuskin paljoakaan omaa panostaan ajamiseen laittaa, mikäli ei halua  ;D


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tseitsei February 23, 2020, 12:02:33 PM
Hetken aikaa on nyt tullut Nirolla ajeltua ja aloin nyt kiinnittämään huomiota hetkelliseen kulutukseen. Kun ajelee vaikka viittäkymppiä ilman sähköä, niin sen aikainen kulutus on noin 10l/100km. Vaikka poljinta nostaa ylös ja menee aivan pintakaasulla, niin kulutus on edelleen sama, palkki ei liiku mihinkään. Toisinaan kylmällä moottorilla se saattaa mennä sellaiseen tilaan, että polttomoottori käy ja EV-valo syttyy, jolloin se tiputtaa kulutuksen noin 3l/100km. Tämä ei tosin kestä kuin ihan hetken ja EV-valo sammuu ja kulutus nousee sinne 10l/100km. Neljääkymppiä ajellessa hetkellinen kulutus ilman sähköä on melkein 20l/100km. Kyseessä on siis tämä perushybridi, eli itselataava, ei plugari. Onko tämä ihan normaalia? Sillä ei ole mitään merkitystä onko moottori kylmä vai lämmin. Keskikulutus on nyt noussut melkein parilla litralla, niin aloin sitä tässä ihmettelemään. Toki talvirenkaat ja kylmät ilmat sitä nostavat joltain osin.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 February 23, 2020, 14:09:56 PM
Hetken aikaa on nyt tullut Nirolla ajeltua ja aloin nyt kiinnittämään huomiota hetkelliseen kulutukseen. Kun ajelee vaikka viittäkymppiä ilman sähköä, niin sen aikainen kulutus on noin 10l/100km. Vaikka poljinta nostaa ylös ja menee aivan pintakaasulla, niin kulutus on edelleen sama, palkki ei liiku mihinkään. Toisinaan kylmällä moottorilla se saattaa mennä sellaiseen tilaan, että polttomoottori käy ja EV-valo syttyy, jolloin se tiputtaa kulutuksen noin 3l/100km. Tämä ei tosin kestä kuin ihan hetken ja EV-valo sammuu ja kulutus nousee sinne 10l/100km. Neljääkymppiä ajellessa hetkellinen kulutus ilman sähköä on melkein 20l/100km. Kyseessä on siis tämä perushybridi, eli itselataava, ei plugari. Onko tämä ihan normaalia? Sillä ei ole mitään merkitystä onko moottori kylmä vai lämmin. Keskikulutus on nyt noussut melkein parilla litralla, niin aloin sitä tässä ihmettelemään. Toki talvirenkaat ja kylmät ilmat sitä nostavat joltain osin.

Hybridit ovat ihan eri eläimiä kuin perinteiset polttomoottorivehkeet. Nämä tuottavat lämmön kabiiniin polttomoottorilla lämmöntarpeen mukaan, ei niinkään milloin satutaan tarvitsemaan vetoa pyöriin. Kun EV-valo palaa ja moottori käy, on kyseessä polttomoottorin lämmöntuotto"moodi" jossa polttis käy raskasta tyhjäkäyntiä erityisillä venttiiliajoituksilla jotka tuottavat lämpöä moottoriin mahdollisimman tehokkaasti (mitä nyt näistä dinoöljyvehkeistä voi saada!). Kun ajaessa kulutus on 10L/100km, voi kyse olla joko moottorin lämmityksestä tai akkujen latauksesta. Usko tai älä, mutta polttomoottori käy parhaalla hyötysuhteella kun kuormaa on vähän reilummin. Tällä tapaa kone käy Atkinsonin kierrolla ja sylinterien kaasunvaihto on hyvää ja puristuspaineet suosivat hyvällä hyötysuhteella tapahtuvaa laihan seoksen palamista. 10L/100km hetkellisesti, sähköllä sitten sen jälkeen 0L/100km jolloin yhteiskulutus voi olla vaikka 5L/100km ja kiihdytyksissä kulutuslukema on 40L/100km sijaan vaikkapa 30L/100km.

Toivottavasti selostuksestani saa edes jotain selvää, mutta pääpointtina on, että autosi käyttäytyy minun Optima PHEV kokemukseni mukaan ihan normaalisti.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: tseitsei February 23, 2020, 21:19:06 PM
Hybridit ovat ihan eri eläimiä kuin perinteiset polttomoottorivehkeet. Nämä tuottavat lämmön kabiiniin polttomoottorilla lämmöntarpeen mukaan, ei niinkään milloin satutaan tarvitsemaan vetoa pyöriin. Kun EV-valo palaa ja moottori käy, on kyseessä polttomoottorin lämmöntuotto"moodi" jossa polttis käy raskasta tyhjäkäyntiä erityisillä venttiiliajoituksilla jotka tuottavat lämpöä moottoriin mahdollisimman tehokkaasti (mitä nyt näistä dinoöljyvehkeistä voi saada!). Kun ajaessa kulutus on 10L/100km, voi kyse olla joko moottorin lämmityksestä tai akkujen latauksesta. Usko tai älä, mutta polttomoottori käy parhaalla hyötysuhteella kun kuormaa on vähän reilummin. Tällä tapaa kone käy Atkinsonin kierrolla ja sylinterien kaasunvaihto on hyvää ja puristuspaineet suosivat hyvällä hyötysuhteella tapahtuvaa laihan seoksen palamista. 10L/100km hetkellisesti, sähköllä sitten sen jälkeen 0L/100km jolloin yhteiskulutus voi olla vaikka 5L/100km ja kiihdytyksissä kulutuslukema on 40L/100km sijaan vaikkapa 30L/100km.

Toivottavasti selostuksestani saa edes jotain selvää, mutta pääpointtina on, että autosi käyttäytyy minun Optima PHEV kokemukseni mukaan ihan normaalisti.

Kiitän vastauksesta. Itsekin sitä kyllä mietin, että lämmittäminen ja lataaminen vie oman osansa. En kuitenkaan ajatellut että noin paljon. Tuntui myös hassulta, että se ei reagoi polkimen asentoon. Mutta tulin kurkanneeksi öljytikkua ja se oli aika roimasti yli ylärajan ja haisi melkoisesti bensalle, joten siinä lie yksi selittävä tekijä tuohon kulutukseen


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Petteri2 February 23, 2020, 21:40:32 PM
Kiitän vastauksesta. Itsekin sitä kyllä mietin, että lämmittäminen ja lataaminen vie oman osansa. En kuitenkaan ajatellut että noin paljon. Tuntui myös hassulta, että se ei reagoi polkimen asentoon. Mutta tulin kurkanneeksi öljytikkua ja se oli aika roimasti yli ylärajan ja haisi melkoisesti bensalle, joten siinä lie yksi selittävä tekijä tuohon kulutukseen

Tuo bensan päätyminen öljyn sekaan on sitten vika joita on myös korjattu Kian huollon toimesta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 07, 2020, 16:20:29 PM
Softa ja kartta päivittyneet:

MODEL : DEBH.S5ALN.EU
Software : DE_HEV_18MY.EUR.SOP.008.1.191209
Firmware : DE_HEV_18MY.EUR.0.5.352.191031.MICOM
NAV APP : STD_AVN_MID.EUR.KMC.191119.65ddd9e
Map: EUR.12.41.47.551.101.3(D.F9)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 09, 2020, 20:17:41 PM
Perjantaina kävi auto huollossa, mutta eivät näemmä päivittäneet mitään ohjelmistoja  >:(

Ennen ja jälkeen samat versiot:
DE_HEV_18MY.EUR.SOP.005.9.180306

DE_HEV_18MY.EUR.0.5.250.180110.MICOM

STD_AVN_MID.EUR.KMC.170927.a803344

EUR.10.41.46.701.002.2(D.D2)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 March 09, 2020, 21:03:02 PM
No karttapäivitys pitää ainakin itse pyytää, ihan hölmöä miksi, mutta niin se vaan on.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 09, 2020, 21:24:02 PM
Jaahas. Autoa ostaessa kerrottiin, että päivitetään automaattisesti huollossa, jos on uusi versio saatavilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 10, 2020, 08:09:49 AM
No karttapäivitys pitää ainakin itse pyytää, ihan hölmöä miksi, mutta niin se vaan on.
Tuo version 12 kartta ei toimi ilman softan päivitystä tuohon mainitsemaani versioon. Päivityksenhän voi tehdä myös itse.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 10, 2020, 09:23:29 AM
Päivityksenhän voi tehdä myös itse.
Kerro lisää  :)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 10, 2020, 10:50:36 AM
Kerro lisää  :)
https://www.gpspower.net/kia.html tuolta softa + kartta.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 10, 2020, 12:57:07 PM
Kiitos!

Auto on menossa tällä viikolla vielä parin lasin takuuvaihtoon. Jos eivät silloin suostu päivittämään, niin teen sen itse.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 10, 2020, 14:58:24 PM
Kiitos!

Auto on menossa tällä viikolla vielä parin lasin takuuvaihtoon. Jos eivät silloin suostu päivittämään, niin teen sen itse.

OK, ohjeita jne. voin laittaa tarvitseville.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 13, 2020, 12:42:53 PM
Eipä päivittäneet. Oli kuulema niin raskas lataus, että ei saaneet yön aikana sitä ladattua ja päivällä ei voi ladata koska muut koneet ei silloin toimi...   :D Melkoinen selitys


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 13, 2020, 19:30:55 PM
Ja merkkihuollossa käytit ? 7 vuotta kuuluu päivitykset autoon huollon yhteydessä. Sitten on päivitettävä itse.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 March 14, 2020, 10:50:34 AM
Eipä päivittäneet. Oli kuulema niin raskas lataus, että ei saaneet yön aikana sitä ladattua ja päivällä ei voi ladata koska muut koneet ei silloin toimi...   :D Melkoinen selitys

Hupaisaa.
Jos kyse oli merkkiliikkeestä, niin maahantuojalle tieto, miten hoitavat (tai siis jättävät hoitamatta).
Ja jos joku ketju, niin seuraavalle pykälälle, kyllä sieltä vastuullinen löytyy, joka antaa huutia alaspäin.
Seuraavaksi sitten vaatimaan että nuo tehdään sovittuna aikana, ilman mitään kuluja, ja ilmainen sijaisauto siksi aikaa. Esim pesun voi vielä hyvin vaatia kaupan päälle kipurahoina.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 14, 2020, 11:04:18 AM
Ihan oli merkkihuolto, Delta-auto... Sijaisauto oli veloituksetta, koska takuuhommia.
Ensin yritti väittää, ettei uutta karttaa edes ole, kun on -19 mallin auto. "Ei niitä karttoja kukaan niin usein tee"


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: stondare March 14, 2020, 12:07:17 PM
Kyllä ainakin Garminila tulee kartta päivitykset 3-4 kertaa vuodessa. Sama se on kaikilla naveilla.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 March 14, 2020, 16:48:07 PM
Ja kerran vuodessa mulle päivittävät huollon yhteydessä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 15, 2020, 00:05:11 AM
Nyt on system update tehty ja odotellaan että kartat latautuu koneelle.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Heka March 15, 2020, 11:39:47 AM
Päivitys kokonaisuudessaan tehty. Kartat ei näemmä tarvitse edes alkuperäistä korttia


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox March 17, 2020, 07:55:36 AM
Päivitys kokonaisuudessaan tehty. Kartat ei näemmä tarvitse edes alkuperäistä korttia
Jeps, kunhan on kooltaan 32 GB ja formatoitu FAT32 ja varausyksikön koko 32 kilotavua.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Nirolainen May 03, 2020, 20:57:35 PM
Mites on ihmisten e-Nirot toimineet täällä ja onko ollut mitään vastoinkäymisiä tai yllättäviä asioita? Paljonko on kulutus ollut nyt kun ollaan jo selkeästi plussan puolella? Toivotaan, että oma Niro tulisi aikataulussa koronaviruksesta huolimatta, onko kukaan kuullut huhuja, että onko KIA:n tehtaat "päällä" normaalisti? Lukaisin jostain, että Hyundai oli vaihtanut Konaan toisen valmistajan akuston, onkohan Niroon tehty sama?


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn August 11, 2020, 11:44:30 AM
Navigaattori sai uuden ilmeen, kun eilen päivittivät sen huollossa. Pitää vielä tutkailla, mitä uutta siihen on värien lisäksi tullu...

Kuulema Oulussa ei edelleenkään kellään muulla ole ollut tuota ongelmaa, että öljyn taso lisääntyy ja haisee bensalle. Se on nyt korjattu, vaikka kyllä edelleen vähän bensa haiskahtaa öljyssä, mutta ei lähellekään niin pahasti kuin ennen.

Oli kyllä tähän asti kallein huolto. Jotain 389€. Mulla siis ihan ensimmäisiä Niroja, eli vuosimallia 16. Jarruttaessa auto tuntuu vaihtavan nyt pehmeämmin. Voin toki kuvitella tai sitten johtuu jarrunesteiden vaihdosta (ei toki pitäis vaikuttaa vaihteistoon). En oo vielä hirveenä ehtiny ajaa huollon jälkeen, mutta tosiaan jarruttaessa aiemmin auto tahtoi vaihtaa vähän ”tökerösti”, erityisesti jos kovemmassa vauhdissa jarrutti pysähdyksiin. Pitääpä seurata, onko muutos pysyvä vai onko nyt vaan ollu ”tuuria”.

Kaikkiaan auto kuitenkin toiminut tähän asti hyvin ja aina on päästy paikasta A paikkaan B. 🙂


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 August 11, 2020, 15:26:16 PM
Ei ole jarrunesteen ansiosta. Veikkaan että ajettu ihan tavanomainen softa päivitys jolla tuokin muutos.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: TeemuHyn August 11, 2020, 16:28:12 PM
Ei ole jarrunesteen ansiosta. Veikkaan että ajettu ihan tavanomainen softa päivitys jolla tuokin muutos.

Joo näin ajattelin itsekin.

Sen unohdin mainita, että molemmat rekisterikilven valojen kotelot oli rikki. Kotelot roikkuu välillä johtojen varassa. Meni takuun piikkiin. En kyllä ymmärrä, missä nuo olisi voinu mennä rikki. 🤔 Auto pesty käsin tai harjattomassa pesussa. No uudet kotelot jokatapauksessa tulossa. 👍

Ilmastoinnin huoltoa en raskinut tehdä. Sen verran vähän tullut tänä kesänä ajettua, että pitänee tehdä vuoden päästä öljynvaihdon yhteydessä.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 August 11, 2020, 18:00:31 PM
Jotkut muovisosat on käsittämättömän kehnoja. Essim tuon farkku-Optiman tavaratilan valot on jotain surkean pehmeää muovia, jota ei saa irti ilman vaurioita.


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: onkelenko August 12, 2020, 19:02:55 PM
Lähti apumiehen ovenkahva irti.Kiinnitysruuvin vastakappale murtui poikki.Takuuna vaihdettiin kaikki muut paitsi kuljettajan ovenkahva.Kuulemma jossain erässä materiaalivirhe.Auto vm.2019


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Orlandox August 31, 2020, 19:49:44 PM
Uusi softa julkaistu:
SOFTWARE 2020 ONLY GEN5X - EUROPE EUR.SOP.008.2.200401


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Jaredska September 19, 2020, 20:06:56 PM
Nyt on tullut 3 viikkoa ajeltua Niro PHEVillä. Mukavalta on auto vaikuttanut kaikin puolin! Keskikulutus 1200 ajetun kilometrin kohdalla on melko lailla tasan 2l/100km. Kyseiseen kilometrimäärään olen tehmyt 4 reissua n.  100km päähän ja yhden noin 60 km päähän, joten bensalla on ollut pakko ajaa osia matkasta.  PHEV moodissa (eli pelkän bensan varassa) keskikulutuksen saa pysymään matka-ajossa melko tarkkaan 5l/100km, jos ajaa täsmälleen nopeusrajoitusten mukaan ja korkeintaan 35% matkasta on 100km/h.

Sitten pari kysymystä asiantuntijoille: Autoni on kolaroitu, joten takuut on nollautuneet, vaikka sillä on ajettu vasta 20 000 km. Onnistuuko navigaattorin ja ohjelmiston päivitys itse, vai pitääkö auto viedä korjaamolle? Kannattaako kyseiset päivitykset tehdä? Toisin sanoen miten ne mahdollisesti vaikuttaa auton toimivuuteen? Kukaan ei varmaan tiedä, mitä ne maksaa, koska mikäli olen oikein ymmärtänyt, ne taitaa sisältyä takuun piiriin.

Autoon oli asennettu Kian alkuperäinen vetokoukku, mutta vetopääosa on hukkunut matkan varrelle. Kysyin Rinta-Joupilta ja irrotettavaa vetopäätä ei saa erikseen, vaan pitää tilata koko koukku. Se maksaa 560€. Tietäisikö joku, käyttääkö Kia jonkun tietyn alihankkijan koukkuja? Voisin kysyä sieltä, saisiko vetopäätä erikseen ostettua.

Tsemppiä Kia-autoiluun, vaikka eräs kotimainen brändi mainostaa, että NO Kia!  ;)


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: antsu September 20, 2020, 09:34:10 AM

Autoon oli asennettu Kian alkuperäinen vetokoukku, mutta vetopääosa on hukkunut matkan varrelle. Kysyin Rinta-Joupilta ja irrotettavaa vetopäätä ei saa erikseen, vaan pitää tilata koko koukku. Se maksaa 560€. Tietäisikö joku, käyttääkö Kia jonkun tietyn alihankkijan koukkuja? Voisin kysyä sieltä, saisiko vetopäätä erikseen ostettua.


En usko, että koukku olisi Kian oma, vaikka se "alkuperäinen" onkin. Hangossahan niitä urakalla kiinni roiskitaan. Hyundaissa minulla oli Brink, mutta se oli 2008 eli ei enää kerro mitään.: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Huihai40 September 20, 2020, 14:35:58 PM
Se merkki lukee koukun tyyppi kilvessä


: Vs: Kokemuksia Nirosta
: Jaredska September 20, 2020, 15:38:45 PM
Koukun kiinnityskohdassa lukee Kia A50-X Kian varaosanumero on G5281ADE00

Ruotsista löytyy jostain kolariautosta purettu koukku, mutta sillä on hintaa posteineen noin 400€.


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.