KHCF.org Kia-Hyundai Club Finland

Kia => Magentis / Opirus / Optima => : Petteri2 October 20, 2019, 11:41:37 AM: Optima SW PHEV MY18
: Petteri2 October 20, 2019, 11:41:37 AM
Terve, olisikohan täällä vertaistukea.

Olen nyt ajellut vuoden verran otsikon mukaisella Plug-in hybridillä, varustetaso business luxury ja kilometrejä sen 26000km.

Auto kävi kesällä Järvenpään Deltassa määräaikaishuollossa ja samalla mainitsin kahdesta takuuasiasta, kumpaakaan ei kuntoon saatu eikä näköjään saada kun eivät ota yhteyttä ja heihin on vaikea saada puhelimella kontaktia. Sähköposti lienee ainoa tapa paikalla käymisen lisäksi päästä yhteyksiin.

Ensimmäinen "kosmeettinen" takuuasia on sähköisen takaluukun toisen moottorin ääntäminen sulkeutumisen aikana, on sen verran voimakas ja ärsyttävä ääni, että jopa autoista täysin välinpitämättömät tutut mainitsevat sen kuullessaan. Tähän "tilattiin osa ja ovat yhteydessä osan saavuttua". Soitin Deltan vaihteeseen kun ei suoraankaan Järvenpäähän löytynyt puhelinnumeroa, niin eivät edes löytäneet koko työtilausta järjestelmästä. Varmaan toivovat, että unohdan koko jutun.

Toinen takuuasia onkin jo sitten astetta vakavampi. Nimittäin bensatankin täyttöluukun avausmekanismi ei toimi kunnolla. Lämpimällä säällä luukku saattaa aueta avausnapista moitteetta ja tankkaus saadaan käyntiin. Vähänkin viileämpää, niin tulee vikailmoitus luukun avauksesta eikä luukku aukea. Olen kokeillut koputella luukkua, ei apua. Ainoa mikä auttaa, on että luukkua kampeaa kevyesti auki samaan aikaan kuin painaa nappia. Nappi kun on ratin vieressä, niin käytännössä olen tunkenut K-Plussakortin luukun väliin jonka ansiosta kortti lentää pitkin huoltoaseman pihaa ja luukku aukeaa. Taas saadaan bensaa tankkiin. Tähän luukkuasiaan eivät ottaneet muuta kantaa, kuin että vinoilivat käyttöohjeesta, en osaa käyttää nappia. Eivät uskoneet, että kyllä siinä on vikaa ja ei ole kyse mistään kuuman bensatankin höyrynpoiston viiveestä vaan ihan vika mekanismissa.

Lisää vikoja löytyy myös jotka otan käsittelyyn toisen liikkeen kanssa.

Kolmas asia on vaihteiston karkea vaihtaminen aamun ensimmäisellä ajolla. Ekat vaihteenvaihdot ovat todella karkeita, aivan kuin aloitteleva kuljettaja manuaaliaskilla runnoisi vaihteita pesään. Tämä koskee niin HEV-moodia kuin pelkkää sähköajoakin. Varmaan joku sopeutus olisi tarpeen kun vika tuntuu maallikolle siltä, että vaihteisto ei pysy pyynnön perässä, vähän lämmettyään vaihteisto nopeutuu tms ja on vaihtanut vaihteen ennen kuin veto kytkeytyy takaisin.

Neljäs asia on jo hyvin ja yleisesti tiedossa oleva pitkien valojen virheellinen suuntaus aivan liian ylös. Pitkien ja lyhyiden valojen väliin jää paksu musta viiva jota ei valaista lainkaan. Käytännössä pitkät valot eivät valaise tärkeää aluetta ja tilanne korostuu ylämäissä jolloin valaistuun alueeseen jää merkittävä täysin pimeä alue.

Onko tuttuja vikoja? Ei näistä nyt mikään matkantekoa estä, mutta ärsyttää kun Deltassa vain kohautellaan olkia ja suorastaan v*ttuillaan ihan kuin en olisi aikaisemmin autoa ajanut.


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Huihai40 October 20, 2019, 19:51:08 PM
Omassa 18-mallisessa pumput ihan tavanomaisella äänellä.

Bensaluukku: kokeilepa suihkaista jotain liukastetta siihen korin puoleisen lukituskiellekkeen kylkiin, edellisessä 15-mallisessa se jumitteli reikäänsä. Nykyisessä pitäisi puolestaan laittaa korkin ympärillä olevaan rinkulaan jotain, ei pyöri avatessa kuten pitäisi :-[

Omassa valot on oikein suunnattu, olisikohan syynä se, että auto oli Deltan korjaamopäälliköllä käytössä ekat 11 kk ;D
Mutta joo, eka Kia jossa valot on olleet oikein suunnattu heti.


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Petteri2 November 20, 2019, 17:58:25 PM
Auto kävi hoidossa Rinta-Joupilla. Tällä kertaa yrittivät saada tankin luukun toimimaan, Deltan valohoidon sijaan. Rasvasivat paikat ja "venyttivät jousta". Huoltomies vielä huolimattomasti lipsautti, että "tämä on yleinen ongelma". Paha moka päästää tuollainen asiakkaalle  ;D
Takaluukun pumpunkin vaihtoivat, en testannut vielä mutta toiminee kuten pitää.
Valoista valittelivat, että olivat oikein säädetyt, mutta tekivät kuitenkin "perussäädön" valoille. Pitkiä ei kuulemma voi säätää mistään ruuvista (se nyt oli jo tiedossa etukäteen). Valojen toiminta selviää kun ajelen seuraavan kerran pimeällä tiellä pitkien kera.
Tankin luukku ei tullut ihan kuntoon kun pajan pihalla kokeilin, että nyt varmaan toimii, vaan heti kärkeen sama vanha check fuel door eikä aukea. Hain huoltomiehen kaveriksi ja eiköhän luukku auennut samantien kun huoltomies katsoi tuimasti. Eikä takkuilut vaikka kokeiltiin useampaan kertaan.

Huoltomies näytti mistä jousesta on kyse, pitää varmaan itse tutkia kun taas tökkii seuraavan kerran  ???


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Huihai40 November 20, 2019, 20:01:45 PM
Ei tuo ole paha moka, vaan rehellistä asiakaspalvelua. Täällä on jo liikaa nähty, että selviä ongelmia yritetään lakaista maton alle, vaikka todellisuus selviää nopeaan netistä ;)
Ja kyllä nyt täytyy sanoa, että oma strategia ostaa noita Deltan käytössä olleita Jahreswageneita on oikea: ne on jo valmiiksi kunnossa 8)


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Petteri2 November 23, 2019, 11:59:24 AM
Ihme ja kumma, eilen ajoin aamulla ja illalla pimeät pätkät, kummallakin kerralla musta raita valokeilojen väliltä puuttui eli tien reunoille ei jäänyt enää pimeitä katvekohtia elukoille hiipiä eteen. Toivottavasti tämä oli pysyvä olotila eikä hullun tuuria.

Kolmesta ongelmasta siis kaksi on korjaantunut ja tankin luukkukin on vielä testissä josko toimisi silloin kun tarvetta oikeasti on.


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: meisse November 02, 2020, 13:22:12 PM
Kas, itselläkin vastahankittu -18 optima sw phev ja ihmettelin samaa mustaa/harmaata aluetta pitkien ja ajovalojen välillä. En ajatellut sen enempiä olevan vikatilanne, kun alue ei ole kovin leveä mutta pitääpä ottaa asia esille seuraavassa vuosihuollossa  ??? :P


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Petteri2 November 02, 2020, 17:24:43 PM
Ihme ja kumma, eilen ajoin aamulla ja illalla pimeät pätkät, kummallakin kerralla musta raita valokeilojen väliltä puuttui eli tien reunoille ei jäänyt enää pimeitä katvekohtia elukoille hiipiä eteen. Toivottavasti tämä oli pysyvä olotila eikä hullun tuuria.

Kolmesta ongelmasta siis kaksi on korjaantunut ja tankin luukkukin on vielä testissä josko toimisi silloin kun tarvetta oikeasti on.

Tankinluukku alkoi toimimaan vasta kun koko luukkumekanismi vaihdettiin uuteen. Sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa.


: Vs: Optima SW PHEV MY18
: Entsu February 27, 2021, 16:11:40 PM
Moi

My 19 optima sw phev luxury käytössä
-Bensaluukku on toiminut aina
-Tuo ekojen vaihtojen tökkiminen on ihan tuttua täälläkin. Lähinnä 2->3 vaihto.
Kitisin rästä ensimmäisessä vuosihuollossa, ja laatikko nollattiin. Ei se mitään auttanut. Jos jollakulla on huolto tänän saanut kuntoon, niin kuulisin mielelläni että miten. Vikakoodejahan tämä ei anna ja huolto kohauttaa olkiaan käytyään lämpöisellä autolla kokeilemassa.
-Valojen välinen musta sektori täytyy kyllä nyt vaatia kuntoon tavalla tai toisella. Huolto on juuri tulollaan.

Muutoin auto on todella hyvä. Sanoisin idioottivarma. HK audiovehkeet tekevät itselleni aika suuren vaikutuksen. Jos yhden asian saisin rahalla vaikka tähän ostaa, olisi se ilmalämpöpumppu tai muu lämmitysratkaisu. Moottorin käynnistäminen lyhyelle kauppareisulle lämmön takia on täysin turhaa.(ei ehdi lämmetä). Jos koko tuuletuksen pistää offillw kulkee tämä vaikka millä pakkasilla ilman moottorin käynnistelyä.


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.